Παρασκευή, 28 Μαρτίου 2014

Κρακεράκια ολικής άλεσης με μαυροκούκι






Τα σημερινά κρακεράκια είναι γι αυτούς που αγαπούν την υγιεινή διατροφή αλλά και τα εύκολα και γρήγορα σπιτικά σνακ. Το γνωστό μας μαυροσούσαμο ή μαυροκούκι, το Μελάνθιον του Διοσκουρίδου , χρησιμοποιείται στην μαγειρική ως άρτυμα, ωφελεί το πεπτικό σύστημα, καταπραΰνει τους στομαχόπονους, τους κολικούς του εντέρου, τον τυμπανισμό και το βάμμα του χρησιμοποιείται ακόμα και σε ημικρανίες επειδή ελαττώνει τους αρτηριακούς σπασμούς που προκαλούν τον πόνο. Αυτά για το μαυροκούκι, τώρα ας μιλήσουμε για τα προϊόντα ολικής άλεσης και αυτό που μας αφορά στην σημερινή συνταγή το αλεύρι ολικής άλεσης !!!

Δευτέρα, 17 Μαρτίου 2014

Μπισκότα με πιπεριά Φλωρίνης & ελιές





Πάει και αυτό το Σαββατοκύριακο, όλοι φυσικά θα αισθάνεστε σαν εμένα την Δευτέρα . . . άθλια, γιαυτό θα προσπαθήσω λίγο να σας φτιάξω τη διάθεση κάνοντας αλμυρά μπισκότα . Τα έκανα το Σάββατο και φυσικά χωρίς να είμαστε και πολλοί στο σπίτι την Κυριακή το βραδάκι δεν είχε ούτε ένα για την λιγούρα της Δευτέρας. Λόγω της κρίσης οι πίτσες πλέον είναι απαγορευτικές, όχι μόνο γιατί κοστίζουν αλλά και γιατί πλέον δεν μπορείς να ξέρεις τι έχουν βάλει μέσα . Η άλλη εναλλακτική είναι η πίτσα του Supermarket αλλά και αυτή δεν είναι η καλύτερη λύση που μπορείς να έχεις δεδομένου των συντηρητικών και της άγνωστης συντήρησης τους στα ψυγεία των σούπερ που αν το αναλύσουμε ίσως να μην μας φτάνουν μέρες.

Τετάρτη, 12 Μαρτίου 2014

Liebster award




Το blog μου κέρδισε  πρόσφατα ένα βραβείο Liebster award και μου το παρέδωσε η  DimitrArt . 
Πρέπει να παραδεχτώ ότι ξαφνιάστηκα μεν αλλά ευχάριστα δε. Είναι παράξενο για μένα πρώτον γιατί είμαι τόσο καινούργια στο χώρο που νόμιζα ότι οι 15 followers που έχω είναι κάτι τόσο σημαντικό αλλά και γιατί δεν έχω συνηθίσει να κερδίζω βραβεία !!!

Δευτέρα, 10 Μαρτίου 2014

Ψωμάκια με κολοκύθα

                     




Η κολοκύθα είναι πλούσια πηγή βιταμινών, μεταλλικών στοιχείων και άλλων θρεπτικών συστατικών. Είτε πρόκειται για τη σάρκα της ή τους σπόρους της, η κολοκύθα μπορεί να προσφέρει σημαντικά οφέλη στην υγεία μας.                                                                                                                         
Καταπολεμά την κατάθλιψη, η σάρκα της περιέχει L-τρυπτοφάνη, μια χημική ένωση που προκαλεί συναισθήματα ευημερίας και ευτυχίας. Συμπεριλαμβάνοντας την κολοκύθα στη καθημερινή μας διατροφή, θα βελτιώσουμε τη διάθεση μας και θα αποτρέψουμε την κατάθλιψη . . .  γιαυτό το λόγο και μόνο αξίζει  να αρχίσουμε γενικά να την καταναλώνουμε, τι λέτε ; 

Τρίτη, 4 Μαρτίου 2014

Μπαστουνάκια πορτοκαλιού με σοκολάτα



Είμαι γλυκατζού . . .  δεν μπορώ να το αρνηθώ, τι να κάνω άλλωστε θα το έχετε καταλάβει μέχρι τώρα. Απορώ με τους ανθρώπους που λένε ότι δεν τους τραβάνε τα γλυκά, θα μπορούσα να φάω ένα γλυκό ότι ώρα και να είναι αλλά για μένα δεν θεωρείται πλήρες ένα γεύμα αν δεν έχει και το γλυκάκι του στο τέλος, είναι η μοναδική στιγμή που το απολαμβάνω περισσότερο.