Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2015

Σπιτική Σάλτσα-2





Λατρεύω τις ντομάτες σε κάθε τους μορφή. Είναι οι πρώτες που φυτεύω στον κήπο μου, σε ότι ποικιλία μπορείτε να φανταστείτε. Πριν από μερικά χρόνια άρχισα να φέρνω σπόρους από την Αυστραλία μέσω internet. Κοντά στον Φεβρουάριο φυτεύω τα πρώτα μου σπόρια και υπομονετικά περιμένω να μεγαλώσουν για να τα  μεταφυτέψω στον κήπο μου.
Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες που ακολουθούν, έχω διάφορες ποικιλίες και όλες τους με διαφορετική γεύση και άρωμα!

Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2015

Σπιτική Σάλτσα-1




Κανονικά εγώ θα έπρεπε να σας μιλήσω για κάποιο γλυκό σήμερα, αλλά θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μερικές σάλτσες που κάνω με αυτό το μαγικό φρουτο-λαχανικό την ντομάτα. 
Αύγουστος και είναι ο καλύτερος μήνας για τις ντομάτες, ειδικά τις υπαίθριες ή χωραφίσιες όπως τις λένε στην λαϊκή!!!
Το κόκκινο χρώμα τους οφείλεται στο ότι περιέχουν τη χρωστική λυκοπένιο. Το λυκοπένιο, μπορεί να απορροφηθεί στο σώμα μόνο αν το τρώμε μαζί με κάποιο διατροφικό λίπος, π.χ. ελαιόλαδο. Απορροφάται επίσης καλύτερα αν ζεσταθεί ώστε να απελευθερώνεται από τα κύτταρα της ντομάτας. Για το λόγο αυτό καλύτερη πηγή λυκοπένιου είναι η μαγειρεμένη ντομάτα.