Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Κριτσίνια με θυμάρι & σκόρδο





Ήρθε και η Σαρακοστή και αρχίζει η ΝΗΣΤΕΙΑ ή και δίαιτα το λες ή και στέρηση του ταιριάζει, όποια και να είναι η λέξη για μένα το αποτοξίνωση ταιριάζει περισσότερο.
Δεν είναι κακό να περάσουμε και 40 ημέρες τον χρόνο χωρίς κρέας, γάλα, βούτυρο και όλα τα θανατηφόρα σε θερμίδες και λίπη που τρώμε στο όνομα της μόδας και της σύγχρονης εποχής.
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσες θερμίδες έχουν οι πρωινές τυρόπιτες που παίρνουμε ; πόσο κακό κάνουν στην υγεία μας αλλά και στην τσέπη μας , που με αυτά τα λεφτά κάνεις ένα ωραιότατο ψωμάκι με ελιές και τρως για 3 μέρες τουλάχιστον;

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Ψωμί γεμιστό με ελιές και πάστα λιαστής ντομάτας




Και εκεί που λες ότι θέλεις να κάνεις δίαιτα πριν το Πάσχα, εκεί σου σκάει μια τρελή ιδέα να κάνεις ένα ψωμάκι με γέμιση. Ε ναι λοιπόν, σηκώθηκα το πρωί και είχα τρελή όρεξη να ζυμώσω, να μυρίσω μαγιά και να μυρίσει το σπίτι ζεστό ψωμί.

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Cinnamon roll cake (κέικ)





Λατρεύω την κανέλα και πρέπει να ομολογήσω ότι όπου μπορώ και δεν μπορώ την χρησιμοποιώ. Ειδικά βέβαια στα γλυκά που τα απογειώνει με την θεσπέσια μυρωδιά της. 
Το σημερινό γλυκό πραγματικά απογειώνει τη μυρωδιά και την γεύση της κανέλας μιας και γίνεται ένα μείγμα με βούτυρο και καστανή ζάχαρη.