tag:blogger.com,1999:blog-8899913082818519585.post927153399270297631..comments2022-10-28T14:08:16.804+03:00Comments on Με το δάχτυλο στο βάζο: Πάστα Φλώρα με μαρμελάδα βερίκοκο Vasilikihttp://www.blogger.com/profile/18205121087923951791noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-8899913082818519585.post-19618073156959073352016-10-29T22:59:08.431+03:002016-10-29T22:59:08.431+03:00Ευχαριστώ που μου απαντήσατε τόσο σύντομα. Θα ακολ...Ευχαριστώ που μου απαντήσατε τόσο σύντομα. Θα ακολουθήσω τις οδηγίες σας. Καλή σας νύχτα και καλή Κυριακή.Ανώνυμοςhttps://www.blogger.com/profile/15927991313482606507noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8899913082818519585.post-85400384114879155522016-10-29T20:48:32.839+03:002016-10-29T20:48:32.839+03:00Χαίρομαι που σου άρεσε η πάστα φλώρα, εμένα είναι ...Χαίρομαι που σου άρεσε η πάστα φλώρα, εμένα είναι από τα αγαπημένα μου. Λοιπόν η πάστα φλώρα εάν έχεις κάποιο σκεύος συντήρησης κέικ μπορείς να την κρατήσεις μέχρι και 4-5 ημέρες εάν όχι στο ταψί που την έψησες και σκέπασε την με διαφάνεια (καλύτερα όχι αλουμινόχαρτο). Εάν έχεις και κανένα κουτάκι χάρτινο σαν αυτά που μας φέρνουν από το ζαχαροπλαστείο ακόμη καλύτερα. Σε καμμία περίπτωση μέσα στο ψυγείο, θα νοτίσει. Καλοφάγωτη.Vasilikihttps://www.blogger.com/profile/18205121087923951791noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8899913082818519585.post-69624727276799193602016-10-29T15:00:25.557+03:002016-10-29T15:00:25.557+03:00Χαίρετε. Έφτιαξα σήμερα την πάστα φλώρα με μαρμελά...Χαίρετε. Έφτιαξα σήμερα την πάστα φλώρα με μαρμελάδα βερίκοκο και έγινε πολύ νόστιμη, με μπισκοτένια βάση και μέτρια γλυκύτητα. Συγχαρητήρια για τις κατανοητές οδηγίες και την ωραία συνταγή.<br />Θα ήθελα τώρα να σας ρωτήσω πώς μπορώ να τη συντηρήσω. Θα πρέπει να τη βάλω στο ψυγείο ή μπορώ να την αφήσω στο ταψί που την έψησα εκτός ψυγείου καλύπτοντάς τη με αλουμινόχαρτο;<br />Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.Ανώνυμοςhttps://www.blogger.com/profile/15927991313482606507noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8899913082818519585.post-52531149485364103332016-10-02T09:41:40.295+03:002016-10-02T09:41:40.295+03:00Καλημέρα. Και φυσικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις βο...Καλημέρα. Και φυσικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις βούτυρο, θα γίνει πιο νόστιμη και πιο μυρωδάτη, απλώς με την μαργαρίνη γίνετε πιο ελαφρύ. Το ταψάκι που χρησιμοποιώ εγώ είναι 40Χ27 και είναι αρκετά ρηχό (2 εκ.).Δεν ξέρω τα ταψάκια γλυκού που αναφέρεσε τι βάθος έχουν, αρκεί να είναι μέχρι 2 εκ. για να μπορέσεις να ανεβάσεις την ζύμη και από τα τοιχώματα του ταψιού. Εάν θα σου περισσέψει ζύμη απλώς βάλτην σε μια διαφάνεια και στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 μήνες ή στο ψυγείο για μία εβδομάδα και μπορείς να τα κάνεις ατομικά ταρτάκια (σε θήκη για μάφινς).<br />Τέλος δεν μπορείς να αλείψεις με γάλα ή αυγό (ειδικά αυγό) τα μπαστουνάκια γιατί θα αρπάξουν και θα μαυρίσουν γρήγορα. Η πάστα φλώρα πρέπει να ψηθεί ομοιόμορφα. Όταν την βγάλεις από τον φούρνο άστην για 5 λεπτά να πάρει τις ανάσες τις και σε ένα μπολάκι αραίωσε μια κουταλιά της σούπας την μαρμελάδα που έχεις χρησιμοποιήσεις με μερικές σταγόνες νερό και πέρασε το από πάνω να γυαλίσουν (μόνο έτσι γυαλίζει).<br />Ελπίζω να έλυσα τις απορίες σου καλή επιτυχία.Vasilikihttps://www.blogger.com/profile/18205121087923951791noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8899913082818519585.post-34818784811960102872016-10-01T17:23:09.863+03:002016-10-01T17:23:09.863+03:00Καλησπέρα σας. Η συνταγή φαίνεται απλή και το αποτ...Καλησπέρα σας. Η συνταγή φαίνεται απλή και το αποτέλεσμα νόστιμο.<br />Θα ήθελα να ρωτήσω αν, αντί για μαργαρίνη, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε βούτυρο, επειδή θεωρείται πιο υγιεινό. Θα υπάρξει αλλαγή στη γεύση; Επίσης, για τα συγκεκριμένα υλικά ποιες θα πρέπει να είναι οι διαστάσεις του ταψιού; Θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε ταψάκι από γλυκά ταψιού (π.χ. καταϊφι, μπακλαβά) ή είναι πολύ μικρό; Τέλος, μπορούμε να αλείψουμε τα μπαστουνάκια ζύμης με γάλα ή αυγό για πιο γυαλιστερή εμφάνιση;<br />Ζητώ συγγνώμη για τις πολλές απορίες και ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.Ανώνυμοςhttps://www.blogger.com/profile/15927991313482606507noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8899913082818519585.post-63238172566203982232013-10-22T09:41:06.337+03:002013-10-22T09:41:06.337+03:00πωπω κολασμένες καλημέρες....πωπω κολασμένες καλημέρες....Panigirtzouhttps://www.blogger.com/profile/18111385688908016285noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8899913082818519585.post-84434139964906548182013-10-21T17:38:31.946+03:002013-10-21T17:38:31.946+03:00Πίστεψε με είναι ακόμη πιο εύκολο απ' ότι νομί...Πίστεψε με είναι ακόμη πιο εύκολο απ' ότι νομίζεις. Καλή επιτυχία.<br />Vasilikihttps://www.blogger.com/profile/18205121087923951791noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8899913082818519585.post-38642816801968454382013-10-21T16:21:11.996+03:002013-10-21T16:21:11.996+03:00Να δείς που μπορούμε να συντονιστούμε... Εγώ πάντα...Να δείς που μπορούμε να συντονιστούμε... Εγώ πάντα τα Σαββατοκύριακα, όταν πλέον έχει βραδιάσει, θέλω γλυκό! Χαχα! Την πάστα φλώρα, την έχω πάρει απο φόβο. Νομίζω ότι δεν μπορώ να την πετύχω (χωρίς να έχω φτιάξει ποτε!) Μάλλον φοβάμαι το ζυμάρι ότι δε θα βγει όπως πρεπει να είναι... Στην πρώτη μου προσπάθεια, όμως, θα τιμήσω την συνταγή σου. Υπόσχομαι.eleannahttps://www.blogger.com/profile/09246979452922525267noreply@blogger.com