Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Λικέρ μανταρίνι




Ελάτε να αποχαιρετήσουμε επιτέλους τον φετινό πολύ κρύο και πολύ βροχερό χειμώνα με ένα ωραίο λικέρ με τα πιο μυρωδάτα φρούτα του μια και έχει και καλά πράγματα να μας προσφέρει ο χειμώνας, μανταρίνια!!!


Εμένα είναι το αγαπημένο μου χειμωνιάτικο φρούτο και νομίζω σε πολλούς από εσάς. Τρέξτε γρήγορα όσο προλαβαίνετε γιατί σήμερα που πήγα λαϊκή είδα να κάνουν την εμφάνιση τους οι φράουλες, που σημαίνει ότι σε λίγο τα χειμωνιάτικα φρούτα θα μας αποχαιρετήσουν.

Δεν είναι δύσκολο λικέρ και είναι από τα πιο αρωματικά που ξέρατε μέχρι τώρα. Σήμερα δεν θέλω να σας κουράσω πολύ, θέλω να είναι μια ανάρτηση εύκολη, γρήγορη, αρωματική και αποχαιρετιστήρια για τον φετινό δύσκολο χειμώνα και πάντα με την ελπίδα ότι η άνοιξη που έρχεται να είναι πιο ελπιδοφόρα, ζεστή και δημιουργική για όλους.

Υλικά:

5-7 μέτρια μανταρίνια
1 λίτρο τσίπουρο ή βότκα
750 γρ. ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλας
10-12 καρφάκια γαρύφαλλο
1 μεγάλο γυάλινο βάζο χωρητικότητας 3-5 λίτρων


Εκτέλεση:

Πλένουμε πολύ καλά τα μανταρίνια μας, καρφώνουμε τουλάχιστον από 2 γαρύφαλλα στο κάθε μανταρίνι, κάνουμε και μερικές ακόμη τρυπίτσες με μια οδοντογλυφίδα και τοποθετούμε τα μανταρίνια μέσα στο βάζο, το ξυλάκι κανέλας , τη ζάχαρη και τέλος ρίχνουμε το αλκοόλ μας. Κλείνουμε καλά το βάζο και αφήνουμε σε μέρος δροσερό και σκιερό για τουλάχιστον 3 εβδομάδες. Φροντίζουμε την πρώτη εβδομάδα να ανακατεύουμε το βάζο μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Μετά από 3 εβδομάδες ανοίγουμε το βάζο και αφαιρούμε με προσοχή τα μανταρίνια. Σε ένα άλλο μπολ τα στραγγίζουμε καλά πιέζοντας και λίγο με τα χέρια μας να φύγουν ότι υγρά υπάρχουν στα μανταρίνια και να πάρουμε και λίγο από το χυμό τους. Αυτό το υγρό τώρα θα πρέπει να το στραγγίσουμε με τούλι ή τουλπάνι για τουλάχιστον 2 με 3 φορές. Μόλις σας φανεί αρκετά καθαρό ρίξτε το ξανά στο βάζο με το υπόλοιπο λικέρ (πλέον) και για μια τελευταία φορά περάστε το από το τούλι όλο μαζί. Διατηρήστε το σε όμορφα μπουκάλια και καταναλώστε το όποτε σας πιάνει η ανάμνηση του χειμώνα που μας πέρασε επιτέλους!!!


Σας εύχομαι καλή επιτυχία









5 σχόλια:

  1. Ευχαριστούμε για την όμορφη συνταγή, Βασιλική μου! Καλό Μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ααα θέλω πολύ να το προσπαθήσω ξανά αυτό το λικεράκι ειδικά όσο ακόμα υπάρχουν μανταρινάκια! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πω πω θα πρέπει να είναι τέλειο!Ευχαριστούμε Βασιλική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή