Τρίτη, 24 Ιουνίου 2014

Σοκολατένια cookies με κομμάτια σοκολάτας





Σοκολάτα: υπέκυψε στον πειρασμό της . . . 
δίνει ενέργεια και είναι τονωτική, προκαλεί αίσθημα ευφορίας.


Έχουμε κάνει κατά καιρούς πολλά μπισκότα. Σοκολατένιο όμως δεν έχουμε κάνει. Ε νομίζω λοιπόν πως είναι καιρός. Σε όλους μας αρέσει η σοκολάτα και ποιος δεν θα ήθελε να έχει δύο ή και τρία τέτοια cookies για πρωινό ή με τον απογευματινό καφέ.

Οι κατεχίνες που περιέχει το κακάο περιορίζουν το στρες. Η μαύρη σοκολάτα που αποτελείται από κακαόμαζα σε ποσοστό που φτάνει το 75% φαίνεται να έχει μια θέση στην λίστα με τις τροφές που θεωρείται ότι προστατεύουν  από τον καρκίνο. Δύο κομμάτια σοκολάτας την ημέρα μπορούν να αντικαταστήσουν άλλα γλυκά και ταυτόχρονα να συμβάλλουν στην υγεία του οργανισμού μας. 
Εμείς σήμερα θα χρησιμοποιήσουμε και κακάο και σοκολάτα!

Υλικά:

100 γρ. βούτυρο
170 γρ. σοκολάτα γάλακτος τεμαχισμένη
60 γρ. ζάχαρη καστανή
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
20 γρ. κακάο σκόνη
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 βανιλίνη
1 πρέζα αλάτι χοντρό
100 γρ. σταγόνες σοκολάτας
150 γρ. σοκολάτα γάλακτος τεμαχισμένη
60   γρ. φουντούκια καβουρδισμένα και χοντροκομμένα
2 αυγά



Εκτέλεση :

Σε μπεν μαρί ή στο φουρνάκι μικροκυμάτων λιώνουμε τα 170 γρ. σοκολάτα γάλακτος με το βούτυρο και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει λίγο.
Στον κάδο του μίξερ ή με το μίξερ χειρός χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα τη ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και συμπληρώνουμε τη λιωμένη σοκολάτα. Αφού έχουν ομογενοποιηθεί όλα μας τα υλικά σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε στο μείγμα τις σκόνες μας. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ή ένα κουτάλι και στο τέλος ρίχνουμε και τα φουντούκια, τις σταγόνες σοκολάτας και τα κομμάτια της σοκολάτας γάλακτος.




Ανακατεύουμε καλά και μεταφέρουμε το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.




Κόβουμε μεγάλο κομμάτι από την άκρη της σακούλας γιατί πρέπει να περάσουν τα φουντούκια και τα κομμάτια σοκολάτας. Αφήνουμε αρκετή απόσταση ανάμεσα στα μπισκότα γιατί απλώνουν αρκετά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 για 12 λεπτά . 




Μεταφέρουμε σε σχάρα και αφήνουμε να κρυώσουν καλά.


Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση.








4 σχόλια:

  1. Τώρα μας έκαψες. Πανεύκολη συνταγή, σοκολάτα παντού και μάλιστα γάλακτος, νομίζω λιώνω... Δεν μπορώ όμως, να τα φτιάξω βρε Βασιλική! Θα τα φάω ΟΛΑ μόλις τα βγάλω από το φούρνο. Μονόδρομος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τέλεια συνταγή!!! Πεθαίνω για σοκολάτα!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όλοι πεθαίνουμε για σοκολάτα!!! και είναι και τόσο εύκολα και όχι και πολύ ψήσιμο τώρα που είναι καλοκαίρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή