Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα "Red Velvet crinkle cookies"




Επίσημα μπήκαμε και στο μήνα των Χριστουγέννων, της μαγείας και της χαράς! Τώρα με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας πως μπορούμε να λέμε χαράς είναι ένα άλλο μεγάλο θέμα.
Τουλάχιστον μπορούμε να πούμε ότι έχουμε μπει και στον μήνα της αγάπης και της αλληλεγγύης, στον μήνα που δυστυχώς είναι μόνο ένας σε ολόκληρο το χρόνο, που θυμόμαστε ότι είμαστε άνθρωποι με αισθήματα και μπορούμε να προσφέρουμε ο καθένας ότι μπορεί σε ανθρώπους που δεν έχουν ότι έχουμε ακόμα εμείς!!!


Γιαυτό ας μην ξεχνάμε έστω και αυτό το μήνα ότι υπάρχουν άνθρωποι που υποφέρουν και χρειάζονται λίγη φροντίδα και αγάπη , όπως δικαιούται το κάθε ανθρώπινο πλάσμα επάνω σε αυτόν τον πλανήτη. Ας θυμηθούμε ότι όλοι δεν έχουν την πολυτέλεια να κάθονται μπροστά στην τηλεόραση και να παρακολουθούν τον πόνο των συνανθρώπων τους, γιατί απλά είναι οι ίδιοι αυτοί που βρίσκονται στην είδηση της τηλεόρασης!!!
Και για να μην σας ζαλίσω με πράγματα που μάλλον είναι αυτονόητα, ας προσφέρει ο καθένας μας όση αγάπη έχει ή κρύβει μέσα του γιατί στο τέλος τέλος μόνο αυτό χρειαζόμαστε όλα τα άλλα απλώς βοηθούν στην επιβίωση μας για το πέρασμα μας από αυτήν τη ζωή!

Ελπίζω να μην σας χάλασα την διάθεση πάρα πολύ, αλλά και αν το έκανα θα προσπαθήσω να επανορθώσω με όμορφα, αφράτα και λαχταριστά κόκκινα Χριστουγεννιάτικα μπισκότα!!!
Άλλη μια αμερικανιά, αλλά είπαμε φέτος θα προσπαθήσουμε να κάνουμε όσα περισσότερα καλούδια μπορούμε σε red velvet!



Πριν συνεχίσουμε πρέπει να σας ομολογήσω ότι δεν το είχα φέτος για τόσο εύκολα πράγματα, επειδή όμως φέτος έφαγα την αντιγραφή του αιώνα σε μια από τις προηγούμενες χριστουγεννιάτικες αναρτήσεις μου, έτσι από πίκρα αποφάσισα να κάνω ότι πιο εύκολο γίνετε!!!
 Ίσως κάποια στιγμή αναλύσουμε τι σημαίνει να κλέβουν την δουλειά σου και να την παρουσιάζουν για δικιά τους αλλά μέρες που είναι δεν θέλω να χαλάσει η γιορτινή διάθεση που με τόσο κόπο προσπάθησα να έχω.
Άλλωστε φαντάζομαι ότι οι περισσότεροι θα είστε μέσα στην τρελή χαρά που τα πράγματα που σας δείχνω φέτος είναι τόσο απλά.

Πάμε λοιπόν να κάνουμε και κανένα μπισκοτάκι, έτσι για να αλλάξει και λίγο η διάθεση μας; και για όσους δεν το έχουν με το κόκκινο χρώμα υπάρχει και η σοκολατένια εκδοχή αυτού του πεντανόστιμου μπισκότου.


Υλικά:

400-420 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
20 γρ. κακάο σκόνη
2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/4 κουτ. γλυκού σόδα μαγειρική
160 γρ. φρέσκο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
270 γρ. ζάχαρη
μια πρέζα αλάτι
3 μεγάλα αυγά
1 κουτ. σούπας γάλα ή ξινόγαλο
1 βανίλια
2 κουτ. γλυκού χυμό λεμόνι
κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (πάστα)
σταγόνες άσπρης σοκολάτας (προαιρετικά) 
άχνη για το ρολλάρισμα

Η συνταγή είναι περίπου για 40-45 μικρά μπισκότα. Περίπου 4 μέτρια ταψιά.


Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν, τη σόδα , το αλάτι τα ανακατεύουμε καλά  και το αφήνουμε στην άκρη.
Στον κάδο του μίξερ με το φτερό βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και χτυπάμε καλά μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και να ασπρίσει. Χαμηλώνουμε λίγο την ταχύτητα και ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, όπως έχουμε ξαναπεί περιμένουμε να ομογενοποιηθεί το ένα αυγό πριν ρίξουμε το επόμενο.
Στην συνέχεια και σε μέτρια ταχύτητα πάντα, ρίχνουμε το γάλα, τη βανίλια, το χυμό λεμόνι και αρχίζουμε σιγά-σιγά να προσθέτουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής (μια πρέζα τη φορά). Αφού το μείγμα θα έχει το χρώμα της αρεσκείας σας, χαμηλώστε το μίξερ στην μικρότερη κλίμακα που έχει και αρχίστε να ρίχνετε σιγά σιγά το μείγμα του αλευριού που έχετε αφήσει στην άκρη.



Μόλις τελειώσετε με το αλεύρι μεταφέρετε το μείγμα σε μπολ σκεπάστε με μεμβράνη και αφήστε στο ψυγείο τουλάχιστον 4-5 ώρες ή ακόμη καλύτερα ένα βράδυ.
Αφαιρέστε από το ψυγείο, το μείγμα σας πρέπει να είναι σαν πλαστελίνη. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170-175 βαθμούς , στρώστε με αντικολλητικό χαρτί τα ταψιά σας και αρχίστε να πλάθεται μπαλάκια. 


Παίρνετε ποσότητα ενός κουταλιού περίπου το κάνετε μπαλάκι, το περνάτε καλά από την άχνη, να πάρει όση περισσότερη άχνη μπορεί και το τοποθετείτε στο ταψί πιέζοντας το λίγο με τα δάχτυλα σας. Τοποθετείστε σε απόσταση μεταξύ τους τα μπισκότα γιατί θα φουσκώσουν.


Ψήστε για ακριβώς 13-14 λεπτά (όχι περισσότερο). Αφαιρέστε από τον φούρνο, αφήστε για 2-3 λεπτά στο ταψί και μεταφέρετε σε σχάρα για να κρυώσουν καλά.



Ελπίζω να μην τα βρήκατε δύσκολα και να τα κάνετε και εσείς έστω και την σοκολατένια εκδοχή.

Εύχομαι υγεία και ευτυχία σε όλους και σε όσους δοκιμάζονται, ας είναι φέτος τα τελευταία Χριστούγεννα με τόση δυστυχία!


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ






8 σχόλια:

  1. Βασιλική, επειδή αποκλείεται να βρω πάστα για το χρώμα (μένω επαρχία) και να παραγγείλω ονλάιν δεν το βλέπω, με υγρό χρώμα θα μου βγει πολύ ροζ;Αν παραλείψω τελείως το χρώμα και τα φτιάξω μόνο για τη γεύση;Τι λες ότι θα είναι καλύτερο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λοιπόν αυτό που μπορείς να κάνεις γιατί σίγουρα με το κόκκινο να είναι υγρό και όχι πάστα, θα σου βγει ροζ σίγουρα. Μπορείς όμως να αφαιρέσεις 20-30 γρ. αλεύρι και να προσθέσεις την ίδια ποσότητα σε κακάο σκόνη για να ενισχύσεις το κόκκινο υγρό χρώμα. Ίσως τελικά σου βγει πιο κακάο-κόκκινο αλλά κάτι καλύτερο δεν μπορεί να βγει.

      Ελπίζω να τα καταφέρεις. Καλή επιτυχία.

      Διαγραφή
  2. Πανέμορφα είναι..το χρώμα δεν το κατάλαβα, τα δικά μου είναι υγρά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν λες υγρά, μετά το ψήσιμο? Έβαλες όσο αλεύρι χρειάζεται? Όταν έβγαλες το μείγμα από το ψυγείο και το δούλευες ήταν σαν πλαστελίνη?Όσο για το χρώμα γράφω ότι μόνο πάστα κόκκινη ζαχαροπλαστικής μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Εάν χρησιμοποιήσετε υγρό δεν θα κάνει αυτό το κόκκινο χρώμα ποτέ!

      Διαγραφή
  3. Είναι πολύ υγρά,έβαλα το λιγότερο 300γρ.αλευρι επιπλέον από οτι έλεγε η συνταγη για να γίνει ζύμη και να μην είναι αλοιφή.το κρακελαρισμα που κάνει η άχνη και φαίνεται η αντίθεση κόκκινου άσπρου δεν έγινε ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω ότι στην συνταγή είμαι ξεκάθαρη ότι πρέπει να είναι σαν πλαστελίνη και ότι σφύγγει στο ψυγείο μετά από αρκετές ώρες. Τώρα εάν το έκανες ζυμάρι και προσπάθησες να κολλήσεις την άχνη και καλά δεν θα κολλούσε και φυσικά δεν θα έκανε το κρακελάρισμα όπως λες. Νομίζω ότι οι φωτογραφίες δείχνουν και πως πρέπει να είναι πριν μπει στο ψυγείο το μείγμα αλλά και πως το ρολάρω στην άχνη. Ελπίζω να το πετύχεις την άλλη φορά ακολουθώντας λίγο πιο προσεκτικά την συνταγή.

      Διαγραφή
  4. Όταν τα κάνουμε μικρά μπαλάκια για να μην κολλάει στα χέρια μας τι βάζουμε;;;


    Πολύ ωραία συνταγή!! 2η φορά που τα φτιάχνω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λοιπόν το ότι κολλάνε στα χέρια σου έχει να κάνει 1) ή δεν άφησες αρκετές ώρες στο ψυγείο να σφίξει το ζυμάρι ή 2) το μίγμα σου από την αρχή ήταν πιο ρευστό από ότι έπρεπε. Αυτό μπορεί να συμβεί γιατί ίσως τα αυγά σου ήταν μεγαλύτερα από τα δικά μου, ή αντί για πάστα μπορεί να χρησιμοποιήσες υγρό χρώμα που είναι πιο ρευστό από την πάστα ή τέλος απλώς να ήθελε μια κουταλιά αλεύρι ακόμη.
      Τώρα για να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια σου απλά χρησιμοποιείς γάντια μιας χρήσης. Καλά θα είναι πάντως να το αφήνεις στο ψυγείο και ένα ολόκληρο βράδυ για να σφίξει καλά το ζυμάρι. Καλή επιτυχία και καλή χρονιά να έχεις.

      Διαγραφή