Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Χριστουγεννιάτικο κουκουνάρι



Και μια και φέτος είναι η χρονιά της διακόσμησης και λίγο της δίαιτας για να μην γίνουμε πάλι ... ας μην το πω καλύτερα !!! Καλές οι γιορτές δεν λέω αλλά αυτά τα κιλά που σου αφήνουν στο πέρασμα τους, ας τα να πάνε σαν να πέρασε οδοστρωτήρας από πάνω σου!!! Ας κάνουμε λοιπόν ένα χιονισμένο κουκουνάρι έτσι για το καλό και όποιος αντέξει να το φάει χαλάλι του.


Ελπίζω όλοι να έχουμε καλές γιορτές με υγεία και ευτυχία και λίγο περισσότερη δουλειά , με λίγο λιγότερη μιζέρια και στεναχώρια. Θα περάσει και αυτό και θα έρθουν και πολύ καλύτερες μέρες!!!




Εύκολα υλικά, γρήγορη κατασκευή και αν αποφασίσετε ότι θέλετε και να την φάτε πεντανόστιμη. Θα σας θυμίσει λίγο τις Βελγικές πραλίνες. Μπορείτε αν δεν θέλετε να κάνετε κουκουνάρι να βάλετε το μείγμα στο ψυγείο να σφίξει λίγο, μετά να πάρετε με ένα κουταλάκι λίγη ποσότητα να την πλάσετε ένα μικρό μπαλάκι, να τα ξαναβάλετε στο ψυγείο, να λιώσετε σοκολάτα (λευκή ή κουβερτούρα 52%), να τα βουτήξετε  στην σοκολάτα και . . . βουαλά έχετε τα δικά σας σοκολατάκια.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν το χιονισμένο κουκουνάρι γιατί έχουμε και τόσα πολλά να κάνουμε αυτές τις μέρες που νομίζει κανείς ότι δεν θα τα προλάβει ακόμη και αν δεν κοιμηθεί το βράδυ!!!



Υλικά :

1 συσκευασία Nesquik pillows
μερικά κριτσίνια της δικής σας επιλογής
100-120 γρ. ζάχαρη άχνη
100  γρ. φυστικοβούτυρο smoothy
70   γρ. μερέντα
50   γρ. βούτυρο αγελάδας σε θερμοκρασία δωματίου




Εκτέλεση:

Βάλτε σε ένα μπολ τη ζάχαρη άχνη (τα 100 γρ.) , το φυστικοβούτυρο, τη μερέντα και το βούτυρο. Φορέστε ένα γάντι μιας χρήσεως και ζυμώστε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Το ζυμάρι σας πρέπει να είναι σαν πλαστελίνη και να ξεκολλάει από το χέρι σας. Εάν δεν ξεκολλάει χρησιμοποιήστε λίγο ακόμη άχνη μέχρι να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. 




Πάρτε ένα κριτσίνι για να το χρησιμοποιήσετε σαν οδηγό. Πάρτε μια καλή ποσότητα από το ζυμάρι σας και κάντε ένα καλούπι γύρω από το κριτσίνι έτσι ώστε να μοιάζει κωνικό. 



Κρατώντας το κριτσίνι σαν οδηγό αρχίστε να τοποθετείτε συμμετρικά από την βάση προς την κορυφή τα δημητριακά (pillows).



Μόλις φτάσετε στην κορυφή με ένα ψαλίδι κόψτε το κριτσίνι που περισσεύει και δώστε στα τελευταία δημητριακά τριγωνικό σχήμα κόβοντας τα διαγώνια στην μέση.


Τοποθετήστε το τελικό κουκουνάρι για καμιά ώρα στο ψυγείο να σφίξει λίγο.




Αχνίστε τα λίγο πριν τα σερβίρετε. Μην τα αχνίσετε και τα διατηρήσετε στο ψυγείο, θα νοτίσουν και θα χαλάσει η όψη τους. 


Σας εύχομαι
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ

ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.
















5 σχόλια:

  1. Δείχνει τέλειο, ε΄λα όμως που εμένα δε μου αρέσει η γεύση από αυτά τα δημητριακά! Θα το δοκιμάσω με μπισκότα!AriadnefromGreece!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α καλά ούτε εμένα μου αρέσουν τα σοκολατένια δημητριακά, αλλά τα έφαγε ο Τάσος!!!

      Διαγραφή
  2. Πω πω Βασιλική, τι υπέροχο γλυκό είναι αυτό. Και να το βλέπεις και να το τρώς! Είναι και τόσο εύκολο, θα το κάνω την επόμενη εβδομάδα που περιμένω κόσμο (γιατί αλλιώς ... εννοείται θα το φάω μόνη μου!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε μενα εγινε πολυ ρευστο. Πως μπορω να το κανω πιο σκληρο να στεκεται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάπου λέει να χρησιμοποιήσεις περισσότερη άχνη,άλλωστε το τελικό αποτέλεσμα πρέπει να είναι σαν μια σφιχτή πλαστελίνη για να μπορείς να βάλεις τα δημητριακά έτσι όπως πρέπει.

      Διαγραφή