Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Χριστουγεννιάτικα cake-pops


Επιτέλους πλησιάζουν τα Χριστούγεννα. Δεν έχει να κάνει με την ηλικία για να πιστεύουμε στον Άγιο Βασίλη ή στην μαγεία των Χριστουγέννων. Είναι γενικά αυτός ο μήνας που σε κάνει να αισθάνεσαι λίγο διαφορετικά, λίγο πιο ανθρώπινος, λίγο πιο καλός και ίσως πιο ανοιχτός και πρόσχαρος με τους συνανθρώπους σου. Θέλεις να προσφέρεις ότι μπορείς σε αυτούς που αγαπάς αλλά και σε αυτούς που έχουν ανάγκη. Σε όλους τους φίλους οι οποίοι αντιμετωπίζουν κάποια προβλήματα, λόγω των δύσκολων συνθηκών που διανύουμε. Αυτό το μήνα ας έχουμε όλες τις θετικές προθέσεις για όλους.
Έτσι και εγώ ήθελα με τον δικό μου τρόπο να γλυκάνω όλο τον κόσμο που μαζεύτηκε εχθές για καλό σκοπό στο Κουμπί coffe & crafts   που οργάνωσε το In my closet  για καλό σκοπό .


Ένα από τα γλυκάκια ήταν και Χριστουγεννιάτικα cake-pops. Είναι ένα τελείως αμερικάνικο γλυκάκι που σου δίνει λίγο την εντύπωση από ένα σοκολατάκι ή τρουφάκι σε stick. Τα υλικά απλά, όπως άλλωστε ότι έχει να κάνει με την αμερικανική νοοτροπία στο θέμα της διατροφής τους. Τίποτα σύνθετο και τίποτα πολύπλοκο, με υλικά που τα βρίσκεις στο σούπερ μάρκετ ή σε καταστήματα με είδη για πάρτι ή γιορτές (όπως είναι ο Καναδός στην Θεσσαλονίκη στα λουλουδάδικα στο κέντρο της πόλεως).
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν να κάνουμε τα cake-pops με την καλύτερη διάθεση λόγω των ημερών.



Υλικά :

1 έτοιμη συσκευασία Betty Crocker Super moist cake mix (ότι γεύση βρείτε) Devils food είναι
                          το πιο σύνηθες που βρίσκετε στα σούπερ μάρκετ και είναι σοκολατένιο κέικ.
1 συσκευασία Betty Crocker Vanilla icing
3 λευκές σοκολάτες των 180 γρ. 
1 πακετάκι sticks μικρά
χρωματιστά ζαχαρωτά sprinkles
και ένα κομμάτι φελιζόλ
χρώμα ζαχαροπλαστικής πράσινο προαιρετικά.

(Το κέικ θέλει και 3 αυγά και λίγο μαργαρίνη, που δεν είναι στην συσκευασία φυσικά).




Εκτέλεση:

Αφού συγκεντρώσατε όλα τα  υλικά, ακολουθήστε τις οδηγίες χρήσεως που έχει επάνω το κουτί του κέικ. Οι οδηγίες επάνω στο κουτί είναι απλές, στον κάδο του μίξερ θα βάλετε τη σκόνη που θα βρείτε στο κουτί, το λιωμένο βούτυρο, τα αυγά και το νερό. Θα τα χτυπήσετε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά , θα βάλετε το μείγμα σε φόρμα μιας χρήσεως ή αν θέλετε στην φόρμα του κέικ που θα πρέπει να τη βουτυρώσετε και να την αλευρώσετε και να ψήσετε το κέικ για 40-45 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου. 
Αφήστε να κρυώσει τελείως το κέικ. Ξεφορμάρετε το και κομματιάστε το σε ένα μεγάλο λεκανάκι. Βάλτε 2 κουταλιές της σούπας  vanilla icing και αρχίστε να ζυμώνετε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά και γίνει ένα ζυμαράκι σαν πλαστελίνη. 
Εάν το μείγμα σας φανεί λίγο στεγνό βάλτε μισή κουταλιά icing ακόμα και συνεχίστε το ζύμωμα. Μην βάλετε παραπάνω icing.



Πάρτε λίγο ζυμάρι στο χέρι  πιέστε καλά, κάντε το μια μπαλίτσα και δώστε το σχήμα δένδρου.



Τοποθετήστε το δισκάκι με τα cake-pops στο ψυγείο για τουλάχιστον ένα βράδυ ή αν βιάζεστε βάλτε τα για μισή ώρα στην κατάψυξη.

Αφού έχετε λιώσει με προσοχή την σοκολάτα σε μπεν-μαρί ή στο φουρνάκι μικροκυμάτων (20 δεύτερα κάθε φορά, ανακατεύετε και συνεχίζετε) ΠΡΟΣΟΧΗ η άσπρη σοκολάτα μπορεί να καεί πιο εύκολα από την κουβερτούρα υγείας ή γάλακτος. Εάν και εφόσον σας καεί θέλει πέταμα.
Παίρνετε ένα stick βουτάτε την άκρη στην σοκολάτα και το μπήγεται στην βάση του cake-pop.



Βουτάτε στην σοκολάτα να καλυφτεί καλά.


Και κάνοντας κυκλικές κινήσεις προσπαθήστε να στραγγίσετε την πολύ σοκολάτα. Εδώ τώρα θέλει αρκετή υπομονή. Μόλις στραγγίσει καλά πασπαλίζετε με χρωματιστή ζάχαρη και μπήγετε τα cake-pops  στο φελιζόλ αφού πρώτα το έχετε ντύσει με διαφάνεια για να μην σκορπάει.
Εάν θέλετε να κάνετε και πράσινα cake-pops απλά ρίξτε μερικές σταγόνες από το χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατέψτε. Και πάλι να επιστήσω την προσοχή σας, μην βάλετε πολύ χρώμα στην άσπρη σοκολάτα γιατί σφίγγει και δεν λιώνει ξανά, 3-4 σταγόνες είναι αρκετές.




Tοποθετήστε τα στο ψυγείο με το φελιζόλ μέχρι να τα καταναλώσετε. Απλά βγάλτε τα από το ψυγείο να μείνουν λίγο σε θερμοκρασία χώρου πριν τα σερβίρετε (το πολύ μισή ώρα πριν).

Σας εύχομαι καλή επιτυχία
 υγεία και ευτυχία σε όλους.




















10 σχόλια:

  1. τελεια!!! θα τα κάνω του χρονου στο πάρτι του Νικολα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπίζω να έχεις επιτυχία και να χαίρεσαι και τον Νικόλα σου που γιόρταζε.

      Διαγραφή
  2. Σας διαβεβαιώνω ήταν πάρα πολύ νόστιμα! Βάσω ευχαριστούμε για την προσφορά σου πάντα στα workshops! AriadnefromGreece!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είμαστε όλοι καλά να δημιουργούμε ο καθένας όπως μπορεί. Καλές γιορτές!!!

      Διαγραφή
  3. Και βέβαια δε χρειάζεται να είσαι παιδί για να πιστεύεις στο πνεύμα των Χριστουγέννων!!! Τα Χριστούγεννα είναι μέρες αγάπης για όλους!!! :) Μου τρέχουν τα σάλια με τα γλυκάκια σου!!!Καλά Χριστούγεννα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βασω, ήταν φοβερά (για ακόμη μια φορά συγχαρητήρια)! Έκανες τις κατασκευές μας πιο γλυκές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Ελεάνα, ο καθένας μας όπως μπορεί να δημιουργήσει και να προσφέρει καλύτερα. Καλές γιορτές να έχεις.

      Διαγραφή
  5. Πολύ όμορφα, μου άρεσε το σχήμα, είχα δει μόνο στρογγυλά ως τώρα, αυτά είναι πιο Χριστουγεννιάτικα!Και ήταν και για καλή παρέα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ. Καλές γιορτές με υγεία και ευτυχία και πάντα με καλή παρέα!!!

      Διαγραφή