Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Τρουφάκια σοκολατένια με φυστικοβούτυρο



Από αύριο αρχίζει η Μεγάλη Εβδομάδα που εκτός από μεγάλη είναι και πολύ δύσκολη διατροφικά. Όποιος δεν νήστεψε μέχρι σήμερα, την Μεγάλη Εβδομάδα πάντα νηστεύει. Το κακό είναι ότι είναι τόσο περιορισμένα αυτά που μπορούμε πραγματικά να φάμε αν θέλουμε να νηστέψουμε που ίσως θα έπρεπε να φάμε μόνο ένα δύο πράγματα, πάρα πολλά φρούτα και λαχανικά αλλά δεν πειράζει άλλωστε μια εβδομάδα είναι και μας κάνει και καλό.


Δεν θέλω να σας κολάσω λέγοντας ότι μπορείτε να φάτε και κανένα γλυκάκι απλά θα σας πω ότι το συγκεκριμένο τρουφάκι εκτός από νηστίσιμο είναι και vegan που σημαίνει για αυστηρή χορτοφαγία. Όποιος θέλει για την vegan έκδοση μπορεί να πάρει οργανική μαύρη σοκολάτα χωρίς γλουτένη και να την χρησιμοποιήσει αντί για την κλασική κουβερτούρα που έχω χρησιμοποιήσει εγώ σήμερα. 

Δεν είναι δύσκολα, είναι αρκετά ιδιαίτερα μια και συνδυάζετε το γλυκό με το αλμυρό και πραγματικά είναι ότι πρέπει για την λιγούρα!!! Μια μικρή μπουκίτσα, έτσι για να ξεγελαστούμε.



Υλικά:

180 γρ. φυστικοβούτυρο
50 γρ. βούτυρο φυτικό (μαργαρίνη) σε θερμοκρασία δωματίου
150 γρ. ζάχαρη άχνη
200 γρ. κουβερτούρα (ή οργανική μαύρη σοκολάτα)
1 βανίλια
μία πρέζα χοντρό αλάτι
1 κουτ. σούπας λάδι καρύδας λιωμένο
1/4 φλυτζανιού ψιλοκομμένα ψημένα και αλατισμένα φιστίκια (peanuts)



                                          



Εκτέλεση :

Σε ένα μπολ χτυπήστε το φυστικοβούτυρο με το βούτυρο, το αλάτι και τη βανίλια μέχρι να αφρατέψουν και να ομογενοποιηθούν καλά. 


Συμπληρώστε κουταλιά-κουταλιά την άχνη και συνεχίστε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να τελειώσει η άχνη σας και να έχετε ένα ζυμαράκι που θα ξεκολλάει από τα τοιχώματα και δεν θα κολλάει στα χέρια σας.





Σε ένα δισκάκι βάλτε λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο, πλάστε μπαλάκια και τοποθετήστε τα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.


Λιώστε στο φουρνάκι μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί την σοκολάτα με το λάδι καρύδας. Με την βοήθεια δύο πιρουνιών περάστε τα μπαλάκια από την σοκολάτα και πριν κρυώσουν πασπαλίστε με λίγο φιστίκι. Προσοχή, επειδή τα τρουφάκια ήταν στο ψυγείο θα κρυώνει η σοκολάτα γρήγορα γιαυτό μην περιμένετε να τα κάνετε όλα και μετά να τα πασπαλίσετε με φιστίκι, κάθε δυο-τρία που θα κάνετε πασπαλίζετε.
Μέχρι να τα τελειώσετε όλα, τα πρώτα σίγουρα θα έχουν κρυώσει , μπορείτε να δοκιμάσετε κιόλας!!!
Αφήστε να κρυώσουν καλά  και μετά μπορείτε να τα διατηρήσετε στο ψυγείο.
Βγαίνουν περίπου 18-20 κομμάτια.




Σας εύχομαι Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση.










1 σχόλιο:

  1. Βασιλική, εσύ πάντα εκεί πιστή στο ραντεβού σου να μας ρίχνεις στην αμαρτία μέρες που είναι και είπαμε να μαζευτουμε λίγο με τα γλυκά. Τώρα τι να πω, ότι δε θα τα δοκιμασω.. ψέμματα θα πω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή