Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

Red Velvet cheesecake brownies



Για όσα κορίτσια δεν προλάβανε να δοκιμάσουν τις προάλλες στο workshop του in my closet αυτό το σύνθετο γλυκάκι, τις προκαλώ να δοκιμάσουν να το κάνουν μόνες τους!!! Δεν είναι δύσκολο και είναι πεντανόστιμο, δεν είναι μόνο red velvet είναι και cheesecake αλλά είναι και brownie, είναι δηλαδή 3 σε ένα!!! Δεν ξέρω εάν μετά από αυτό θα θελήσετε να κάνετε κάτι άλλο σε red velvet πάντως πιστέψτε με τα αμερικανάκια το red velvet το έχουν ανάγει σε επιστήμη!!!


Κάνουν cake-pops, cakes, μπισκότα, τούρτες, τάρτες ... και τελειωμό δεν έχει αυτή η επιστήμη. Ίσως κάποιοι θα θέλανε να κάνουμε και κάτι ακόμα, ίσως κάποιοι θα έχουν χορτάσει με τόσο κόκκινο για τον επόμενο αιώνα, εγώ πάντως δεν χορταίνω να διασκεδάζω με το τι σκέφτονται τα αμερικανάκια ! δεν χορταίνω με το κόκκινο αυτές τις μέρες και σίγουρα δεν χορταίνω να δοκιμάζω καινούργια πράγματα έστω και αν είναι ξενόφερτα!!!




Καθίστε λοιπόν καλά και το υπέρτατο cheesecake-brownie έρχεται , εμένα πάντως με ξεπερνάει όλο αυτό. Δεν λέω ότι έχω κάνει που έχει αμερικάνικο στυλ βγαίνει καλό αλλά είναι πολύ υπερβολικό!!!
Υπερβολικά στην γεύση είτε είναι μπισκότα είτε είναι cup cakes είτε οι τούρτες τους, όλα υπερπαραγωγές!!! 
Άντε τώρα εκεί που κάθεσαι να σου έρθει η ιδέα για red velvet cheesecake αλλά και brownie. 
Ας μην σας κρατάω άλλο σε αγωνία, ελάτε να κάνουμε αυτή την υπερπαραγωγή που και νόστιμη είναι αλλά και πολύ εντυπωσιακή!

Υλικά:

115 γρ. βούτυρο λιωμένο 
200 γρ. ζάχαρη
15 γρ. κακάο σκόνη
2 αυγά
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 βανίλια
μια πρέζα αλάτι
1/2 κουτ. γλυκού ξύδι (εάν είναι δυνατόν λευκό)
κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (πάστα)

Για την κρέμα cheesecake

200 γρ. κρέμα τυρί
2 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 κρόκο αυγού


Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς. Σε ένα μικρό ταψάκι (να είναι λίγο βαθύ, όχι πίτσας) 25x20 εκ. στρώστε αντικολλητικό χαρτί για να μπορείτε να ξεφορμάρετε το γλυκό σας.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάλτε το λιωμένο βούτυρο με την ζάχαρη, το κακάο, τη βανίλια το αλάτι και 1/4 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατέψτε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Εάν το χρώμα σας ικανοποιεί συμπληρώστε και το ξίδι και ανακατέψτε. Εάν όχι συμπληρώστε μια πρέζα ακόμη κόκκινο χρώμα και μετά το ξίδι.
Αφού έχετε χτυπήσει λίγο τα αυγά σε ένα μικρό μπολάκι συμπληρώστε και αυτά στο μείγμα και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν. Ρίξτε μέσα και το αλεύρι και ανακατέψτε καλά.
Στρώστε τα 3/4 της ποσότητα στο ταψάκι και ετοιμάστε την κρέμα τυριού.



Σε ένα μικρό μπολάκι χτυπήστε πολύ καλά με ένα σύρμα την κρέμα τυρί , τη ζάχαρη και τον κρόκο αυγού


Στρώστε πάνω από το μείγμα


Συμπληρώστε το υπόλοιπο υλικό που έχει μείνει και απλώστε κάνοντας σχέδια με ένα πιρούνι.
Μην μπήξετε το πιρούνι μέχρι κάτω, μόνο επιφανειακά.


Ψήστε για 40 λεπτά (όχι παραπάνω και στεγνώσει) αφήστε στο ταψάκι για 10 λεπτά και μετά μεταφέρεται σε σχάρα να κρυώσει τελείως.
Δεν μπορείτε να πείτε απλό, γρήγορο και εντυπωσιακότατο!!!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ








2 σχόλια:

  1. Πω ,πω ,μου φαίνεται πεντανόστιμο και εύκολο στην εκτέλεση της συνταγής ! Θα το δοκιμάσω ! Καλή συνέχεια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και εγώ που το έφαγα έχω να πω ότι είναι και πεντανόστιμο!AriadnefromGreece!

    ΑπάντησηΔιαγραφή