Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2015

Red Velvet προετοιμασία για τα Χριστούγεννα




Κοντεύουν και τα Χριστούγεννα και θέλουμε δεν θέλουμε αρχίζει και αλλάζει η διάθεση μας!
Η καλύτερη εποχή για το κόκκινο, το πράσινο και το λευκό. Άντε και κανένα χρυσό ή ασημί!
Και ανακαλύπτοντας την Αμερική όπως έχουμε ξαναπεί τι καλύτερο από το red velvet τώρα που πλησιάζουν τα Χριστούγεννα. Βέβαια οφείλω να πω ότι το red velvet είναι για όλες τις εποχές αλλά τα Χριστούγεννα έχει τόσα γλυκάκια που μπορούμε να κάνουμε που το red velvet ταιριάζει  γάντι.
Κάθε χρόνο όταν κοντεύουν τα Χριστούγεννα δεν ξέρω τι να πρώτο κάνω , απλά θέλω να τα κάνω όλα!!!
Ελάτε λοιπόν φέτος να κάνουμε έγκαιρα τις πρώτες δοκιμές σε κέικ ή cup cakes και στην επόμενη ανάρτηση θα κάνουμε και τα περίφημα red velvet crinkly cookies.
Συνταγές πολλές που κυκλοφορούν στο internet και στα Αμερικάνικα blog και αφού δοκίμασα μερικά κατέληξα στα πιο πετυχημένα για να μην έχετε αποτυχίες μια και οι καιροί είναι δύσκολοι.

Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2015

Μηλόπιτα τύπου Clafoutis




Ψάχνοντας για μια εύκολη μηλόπιτα ανάμεσα στις συνταγές μου σχεδόν όλες ήταν με ζύμη τάρτας ή σαν κέικ, δηλαδή έχουν την διαδικασία τους και κάθε άλλο παρά εύκολες και γρήγορες τις λες. Έτσι σκέφτηκα να κάνω μια αναζήτηση στο google για πίτες σαν αυτές που βλέπουμε στις ταινίες που και η κάθε απλή νοικοκυρά τις κάνει και τις πάει βόλτα στην καινούργια γειτόνισσα!

Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου 2015

Προφιτερόλ





Αυτό το υπέροχο γλυκό που νομίζω ότι δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο είναι πια ένδειξη ότι χειμωνιάζει. Η βελούδινη αφράτη σοκολατένια κρέμα του, τα γεμιστά Σου μέσα στην κρέμα και η αέρινη σαντιγί για την διακόσμηση νομίζω ότι θα μπορούσαν να συγκινήσουν ακόμη και αυτούς που λένε ότι ... δεν τρώνε γλυκά!!!
Ένας αξέχαστος κωμικός μας είπε την υπέροχη ατάκα " ... εγώ να το φάω θέλω ... " . Η περιγραφή και μόνο ενός γλυκού με τόσες γεύσεις σε μια κουταλιά σαφώς και θα πρέπει να έχει ξεχωριστή θέση στον κατάλογο με τα αγαπημένα σας γλυκά!!! 
Σίγουρα είναι ένα γλυκό που όταν το κάνετε μια φορά δεν θα σταματήσετε να το ξανακάνετε.
Τα σου είναι απλά και μπορείτε όσα δεν χρησιμοποιήσετε για το προφιτερόλ να τα κάνετε "καναπεδάκια" ή απλώς να τα βάλετε στην κατάψυξη για την επόμενη φορά!!!
Το καλό με το προφιτερόλ είναι ότι μπορείς με την ποσότητα που γίνετε να ταΐσεις μέχρι και στρατό, γιαυτό όταν αποφασίστε να το κάνετε να είστε σίγουροι ότι περιμένετε κόσμο αλλιώς θα γεμίσετε  με τύψεις που για άλλη μια φορά δεν μπορέσατε να αντισταθείτε στον πειρασμό και απλώς  το φάγατε όλο μόνοι σας!!!