Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Κέικ με Kahlua και γλάσο





Να μαι λοιπόν ένα βροχερό Σαββατοκύριακο ψάχνοντας για κάτι που θα με κάνει να νιώσω καλύτερα μια και τις βροχερές μέρες δεν το έχω και πολύ.
Θα μπορούσα να κοιμηθώ για ώρες, θα μπορούσα να κολλήσω στην τηλεόραση χαζεύοντας χωρίς να παρακολουθώ κάτι συγκεκριμένο, θα μπορούσα επίσης να δω μια από τις αγαπημένες μου σειρές ... 

Θα μπορούσα επίσης να κάνω ένα ωραίο γλυκό, σοκολατένιο, με μπόλικο γλάσο και γεύση Kahlua!!!





Θα μπορούσα μετά να πέσω με τα μούτρα, να το φάω όλο και μετά να πεθάνω από ενοχές για τις θερμίδες που έφαγα.

Είναι όμως εύκολο και σήμερα δεν το έχω με τα δύσκολα. Είναι ζουμερό με γεμάτη και φανταστική γεύση που αφήνει το Kahlua σε συνδυασμό με το σοκολατένιο κέικ.




Ούτε μίξερ δεν χρειάζεσαι , τσακ-μπαμ γλυκάκι, ότι πρέπει για την κατάθλιψη μιας βροχερής ημέρας. Μπορείτε βέβαια να το κάνετε και όποια άλλη μέρα θέλετε, αλλά νομίζω ότι οι περισσότεροι θα συμφωνήσουν μαζί μου, ότι τις βροχερές μέρες πάντα θέλουμε ένα γλυκάκι!

Να σας πω ότι το γλυκάκι γίνετε εξίσου νόστιμο και με Baileys, ξέρετε εκείνο το σούπερ φανταστικό λικέρ με την κρεμώδη γεύση!!!


Υλικά:

Για το κέικ:
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
350 γρ. ζάχαρη
220 γρ. βούτυρο
50 γρ. κακάο σκόνη
180 γρ. νερό
130 γρ. Kahlua
1 κουτ. γλυκού  μαγειρική σόδα
1 πρέζα αλάτι
2 αυγά

Για το γλάσο
150 γρ. βούτυρο
20 γρ. κακάο σκόνη
80 γρ. Kahlua
160 γρ. άχνη


Εκτέλεση:

Ανακατέψτε με ένα σύρμα σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και τη σόδα και αφήστε στην άκρη. 
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι λιώστε το βούτυρο με το κακάο και το νερό (μην τα βράσετε). Μόλις λιώσει το βούτυρο αποσύρετε το κατσαρολάκι από την εστία και ρίξτε το στο μείγμα του αλευριού και ανακατέψτε καλά. 




Συμπληρώστε το Kahlua και τα αυγά, ανακατέψτε λίγο και μεταφέρετε  σε ταψάκι διαμέτρου 34Χ25 ή 35Χ26 που έχετε βουτυρώσει και αλευρώσει καλά. 
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30-35 λεπτά ελέγχοντας μετά τα 30 λεπτά στην μέση του κέικ με μια οδοντογλυφίδα εάν έχει ψηθεί.

Αφήστε το κέικ να κρυώσει καλά και ετοιμάστε το γλάσο.
Σε ένα κατσαρολάκι  λιώστε το βούτυρο, το κακάο και το Kahlua σε χαμηλή φωτιά. Μόλις το μείγμα αρχίσει να βράζει αφαιρέστε από την εστία, ρίξτε μέσα την άχνη, ανακατέψτε καλά και περιχύστε το κέικ σας.

Πάντως με την βροχή που έχει ρίξει σήμερα μέχρι το βράδυ δεν νομίζω ότι θα υπάρχει το γλυκάκι μου!!! ακόμα και ο Νόε θα συμφωνούσε ...


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ & ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗ










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου