Τρίτη 9 Μαΐου 2017

Τούρτα καραμέλα-σοκολάτα

Και σε ποιον δεν αρέσει η καραμέλα, φυσικά και σε συνδυασμό με την σοκολάτα γίνεται ένα ακαταμάχητο δίδυμο . 
Σήμερα θα κάνουμε την τούρτα καραμέλα-σοκολάτα όπως ακριβώς είναι και αυτή που έχουν τα ζαχαροπλαστεία!
Μια τελευταία τούρτα πριν σφίξουν οι ζέστες και τρελαθούμε να τρώμε μόνο παγωτό!

Δεν χρειάζεται να ξοδέψετε πολλά λεφτά γι αυτή την τούρτα και πιστέψτε με είναι και πολύ εύκολη για να γίνει, καλή διάθεση να υπάρχει και πιστεύω ότι δεν χρειάζεται να είσαι ζαχαροπλάστης για να κάνεις μια τούρτα.
Και φυσικά είναι γι αυτούς που δεν το έχουν και πολύ να κάνουν μόνοι τους καραμέλα! Καλά μην νομίζετε ότι και στα ζαχαροπλαστεία κάθονται να κάνουν μόνοι τους την καραμέλα, έτοιμη την παίρνουν και αυτοί, οπότε την άλλη φορά που θα πάτε στο ζαχαροπλαστείο να πάρετε μία από τις "τέλειες" τούρτες που έχουν να θυμάστε ότι κάνοντας μια τούρτα μόνοι σας δεν έχετε τίποτα να ζηλέψετε από του ζαχαροπλαστείου.


Υλικά:

1 δίσκο παντεσπάνι
1 φυτική κρέμα γάλακτος (όπως της φωτογραφίας)
400 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
200 γρ. κουβερτούρα
100 γρ. γάλα πλήρες
1 βαζάκι καραμέλα γάλακτος (θα το βρείτε σε σούπερ-μάρκετ)
2 φακελάκια Topping ζαχαροπλαστικής καραμέλα (σε σούπερ-μάρκετ)

Χρησιμοποιούμε τσέρκι (ταψάκι ψησίματος) 25 εκ. με αποσπώμενη βάση.
Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε από την προηγούμενη το παντεσπάνι και χρησιμοποιούμε τον ένα δίσκο, τυλίγουμε τους υπόλοιπους με μεμβράνη και τους βάζουμε στην κατάψυξη για την επόμενη μας τούρτα.

Βράζουμε το γάλα, το αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Σε ένα κατσαρολάκι ετοιμάζουμε ένα ελαφρύ σιρόπι (100 γρ. νερό με 100 γρ. ζάχαρη) ζεσταίνουμε στην εστία μέχρι να αρχίσει ο βρασμός και αμέσως αποσύρουμε και αφήνουμε λίγο να κρυώσει, εάν θέλουμε βάζουμε και ένα σφινάκι από κάποιο λικέρ. 
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε πρώτα την φυτική κρέμα γάλακτος και αρχίζουμε να χτυπάμε, μόλις αρχίσει να δένει, σιγά-σιγά ρίχνουμε και την κρέμα γάλακτος με 36% λιπαρά.
Χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια σφιχτή σαντιγί. Χωρίζουμε την σαντιγί σε δύο ισόποσα μέρη. 
Στο ένα ρίχνουμε το μείγμα της σοκολάτας και στο άλλο το βαζάκι με την καραμέλα γάλακτος. Αφού έχουμε σιροπιάσει το παντεσπάνι μας , στρώνουμε από πάνω την σαντιγί της σοκολάτας.


Και μετά από πάνω την σαντιγί με γεύση καραμέλας. Τοποθετούμε στο ψυγείο για καμιά ωρίτσα.Αφαιρούμε από το ψυγείο και στρώνουμε με μια σπάτουλα τα φακελάκια με την καραμέλα. Ξανά τοποθετούμε στο ψυγείο και αφήνουμε για καμιά ώρα πριν διακοσμήσουμε και σερβίρουμε.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου