Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

Μια καρδιά για του Αγίου Βαλεντίνου




Χρόνια Πολλά σε όσους γιορτάζουν σε μερικές ημέρες, χρόνια πολλά και σε όσους δεν γιορτάζουν με την έννοια της ημέρας , αλλά γιορτάζουν για κάτι που αγαπούν, τον άνθρωπο τους, το ζωάκι τους, τον κήπο τους, το χόμπι τους!
Δεν είναι απαραίτητο σήμερα κάποιος να είναι ερωτευμένος απλώς με έναν άλλο άνθρωπο, μπορεί να είναι ερωτευμένος με την ζωή, με τον έρωτα τον ίδιο, άλλωστε αισθανόμαστε ερωτευμένοι όταν είμαστε γεμάτοι από συναισθήματα!
Έτσι λοιπόν και εγώ που είμαι κυρίως ερωτευμένη με ότι με κάνει ευτυχισμένη και γεμάτη και ένα από αυτά είναι η ζαχαροπλαστική και τα γλυκά, είπα να κάνω μια καρδιά γεμάτη γλύκα για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και φυσικά να την μοιραστώ με τον καλό μου που είναι ανάμεσα σε αυτά που με κάνουν ευτυχισμένη!
Ελπίζω και εσείς να κάνετε κάτι σήμερα και δεν θα παρεξηγηθώ εάν δεν είναι το γλυκάκι μου, αρκεί να προσφέρετε κάτι σε αυτόν που αγαπάτε έτσι απλά για να του δείξετε πως τον σκέφτεστε και τον νοιάζεστε.


Υλικά για το κέικ φράουλας

200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
4 μέτρια αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
50 γρ. γάλα
1 βανιλίνη ή 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ.εκχύλισμα φράουλας (προαιρετικά)
2-3 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
σταγόνες σοκολάτας με γεύση φράουλας
2 χάρτινες θήκες σε σχήμα καρδιάς 18Χ17Χ4.5



Υλικά για διακόσμηση

1 βαζάκι μαρμελάδα φράουλα ή μια άλλη κόκκινη μαρμελάδα.
2 Betty Crocker vanilla icing ή κάντε μια κρέμα με κρέμα τυρί
κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής




Εκτέλεση: 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς στις αντιστάσεις.
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε την ζάχαρη με το βούτυρο με το σύρμα ή το φτερό μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει. Στα ενδιάμεσα σταματάμε το χτύπημα και παίρνουμε με την σπάτουλα ότι έχει κολλήσει στα πλάγια και συνεχίζουμε το χτύπημα. 
Χαμηλώνουμε το μίξερ και ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά περιμένοντας να ενσωματωθεί το κάθε αυγό πριν ρίξουμε το επόμενο.
Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και ρίχνουμε μέσα   το γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας και το εκχύλισμα φράουλας και γύρω στα 50 γρ. από το αλεύρι και ανακατεύουμε όλα τα υλικά με μια σπάτουλα.
Στο υπόλοιπο αλεύρι ρίχνουμε το μπέικιν και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά, στην συνέχεια το ρίχνουμε στον κάδο με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με την σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθεί καλά. 
Τέλος ρίχνουμε μερικές σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε απαλά. Δεν θέλουμε σκούρο χρώμα ίσα να γίνει το μείγμα μας ελαφρώς ροζ.




Αδειάζουμε το μείγμα μας στις δύο φόρμες καρδιάς ισόποσα και ψήνουμε για περίπου 35-40 λεπτά, εάν θέλετε βάλτε και μερικές σταγόνες σοκολάτα φράουλας στην κάθε θήκη, μπορείτε να δοκιμάσετε στα 35 λεπτά με ένα μαχαίρι τοποθετώντας το στην μέση από το κέικ, εάν βγει υγρό θα θέλει λίγο ακόμη εάν όχι είστε έτοιμοι.





Αφήνουμε να κρυώσουν καλά, κόβουμε τα καπελάκια και αφαιρούμε προσεκτικά από τις χάρτινες θήκες, ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΟΜΩΣ μην χαλάσουν οι καρδιές.



Τοποθετούμε στην μια καρδιά το μισό vanila icing που έχουμε ρίξει μερικές σταγόνες κόκκινες για να γίνει ελαφρώς ροζ, στρώνουμε και αρκετή μαρμελάδα, βάζουμε από πάνω την δεύτερη καρδούλα πιέζοντας ελαφρά. 




Διακοσμούμε κατά βούληση και κατά την φαντασία  μας με το υπόλοιπο icing  και την μαρμελάδα.

Και να μην ξεχνάτε εσείς οι ερωτευμένοι δεν πρέπει να γιορτάζετε μόνο αυτή την ημέρα αλλά κάθε μέρα!



ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου