Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Καλό Πάσχα




Μεγάλη Πέμπτη και έχω σηκωθεί από το χάραμα για να προλάβω να βάψω τα αυγά, να κάνω τα τσουρέκια και τα κουλουράκια και φυσικά το βράδυ θα πάω και στην εκκλησία για να παρακολουθήσω την σταύρωση του Κυρίου.


Όλη αυτή η εβδομάδα των παθών είναι λίγο δύσκολη για μένα να μπω στην κουζίνα και να σας ετοιμάσω διάφορα. Δεν θα πω ψέματα αλλά μου είναι σχεδόν αδύνατον. Μου αρέσει αυτή την εβδομάδα να κάνω βόλτες, να πηγαίνω στην εκκλησία και ελπίζω με αυτό να μην ακούγομαι πολύ θρησκόληπτη, αλλά ίσως είναι και η μόνη εβδομάδα στον χρόνο που πηγαίνω εκκλησία.
Δεν ξέρω για σας αλλά αύριο Μ. Παρασκευή φεύγω το πρωί από το σπίτι και γυρίζω μια και καλή μετά από την περιφορά του Επιταφίου.
Τα τσουρέκια μου παραπέμπουν στην συνταγή της Βασιλόπιτας που εγώ κάνω την ίδια ζύμη για Βασιλόπιτα και την ίδια για τα τσουρέκια. Θα την ακολουθήσετε μέχρι την μερέντα, θα κάνετε φυτιλάκια και θα πλέξτε τα τσουρέκια, κλείστε αν θέλετε τις δύο άκρες και στην μέση βάλτε και ένα κόκκινο αυγό. Τώρα αν θέλετε να βάλετε και μερέντα δεν θα σας σταματήσω, γιατί τα υλικά βγάζουν 2 μεσαία τσουρέκια οπότε εγώ πάντα στο ένα βάζω μερέντα.
Τα κουλουράκια μου είναι ακριβώς ίδια χωρίς καμία αλλαγή. Θα ήθελα να σας ευχηθώ τα καλύτερα, υγεία, αγάπη και σε όλους μια καλή δουλειά και όσο πιο πολύ αισιοδοξία μπορείτε. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω όλους εσάς που με στηρίξατε τόσο καιρό και μου δώσατε κουράγιο παρ΄όλο την κρίση και τους δύσκολους καιρούς που περνάμε να προσπαθώ να δημιουργώ.
Και τέλος σας εύχομαι να περάσετε πάρα πολύ καλά αυτές τις μέρες με τους αγαπημένους σας και να μοιραστείτε  μαζί τους ότι με αγάπη καταφέρατε να κάνετε και μην σας ενοχλεί που ίσως και να μην είναι τέλειο, φτάνει που θα το έχετε κάνει μόνοι σας!!!


ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ & ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ








4 σχόλια: