Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Μπισκότα με λεμόνι και θυμάρι


Ξέρω είναι Δευτέρα και δεν έχετε και πολλά κέφια, μην στεναχωριέστε όμως εγώ θα προσπαθήσω να σας φτιάξω την διάθεση. Τώρα που έχει ανοίξει για τα καλά ο καιρός και πλησιάζουμε στο καλοκαιράκι ... μην μου πείτε ότι δεν σας έφτιαξα έστω και λίγο την διάθεση, φαντάζομαι ότι έχετε πάρει αρκετά λουλουδάκια για το μπαλκόνι σας , μήπως πήρατε και κανένα αρωματικό;  ξέρετε από εκείνα που απλώς τα ακουμπάς λίγο και σε τρελαίνουν με την μυρωδιά τους!!!


Αν δεν έχετε πάρει λοιπόν τώρα είναι η ευκαιρία να κάνετε μια μικρή γωνία στο μπαλκόνι σας με μερικά αρωματικά που πάντα τα χρησιμοποιούμε στην κουζίνα. Πιστέψτε με δεν χρειάζονται πολλή περιποίηση , ήλιο λίγο νεράκι και πολλή αγάπη. Και να ξέρετε ότι τώρα το καλοκαίρι διώχνουν και τα ενοχλητικά κουνούπια.  
Λοιπόν ας επικεντρωθούμε στα βουτυράτα, λεμονάτα, αρωματικά και πάνω από όλα εύκολα, γρήγορα και λαχταριστά σημερινά μας μπισκότα.
Μπισκότα με λεμόνι έχουμε ξανακάνει, μπισκότα με λεμόνι και θυμάρι δεν νομίζω όμως!!!
Είναι τόσο εύκολα που ούτε που θα καταλάβετε για πότε γίνανε, είναι τόσο αρωματικά  που θα τρελάνετε τους γείτονες και τις γειτόνισσες φυσικά. Είναι τόσο εθιστικά που μην μου πείτε μετά ότι δεν σας το είπα, είναι τόσο βουτυρένια σκέτος πειρασμός!!!
Πάμε λοιπόν να φτιάξουμε τα μπισκότα και την διάθεση μας ... 


Υλικά:

150 γρ. βούτυρο αγελάδας ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
130 γρ. ζάχαρη
220 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ξύσμα από 3-4 μεγάλα λεμόνια (ακέρωτα)
1 1/2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο θυμάρι
μια πρέζα αλάτι χοντρό


Εκτέλεση : 

Σε ένα μπολ χτυπάμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλάτι, το ξύσμα λεμονιού και το θυμάρι μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει το μείγμα μας. Σταματάμε το χτύπημα με το μίξερ χειρός και συμπληρώνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας απαλά με το χέρι. Μόλις αρχίσει και ξεκολλάει από τα χέρια μας το αφήνουμε για 5 λεπτά να ξεκουραστεί (όχι στο ψυγείο).
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160-170 C και κάνουμε μπαλάκια μικρά που τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Αφήνουμε λίγη απόσταση μεταξύ τους γιατί θα τα πατήσουμε με ένα πιρούνι για να τα δώσουμε και λίγο σχέδιο.


Ψήνουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα στην βάση τους. Δεν θέλουμε να τα ξεροψήσουμε, θέλουμε να είναι λίγο μαλακά για να αισθανόμαστε όλες τις γεύσεις. Αφήστε σε σχάρα να κρυώσουν. Θα εκπλαγείτε από το αποτέλεσμα. 

Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση.









9 σχόλια:

  1. Ανυπομονώ να τα φτιάξω! Μπράβο βρε Βασιλική, καλοκαίρι, φαγωσιμα και τσουπ έφτιαξε η διάθεση! Μόνο οι γλάστρες με τα αρωματικά δεν μου κρατάνε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δοκίμασε να τα κρατήσεις μέσα στην κουζίνα και όχι στο μπαλκόνι.

      Διαγραφή
  2. Mόλις τα έφτιαξα!Ένα έχω να πω:Είναι AΠΙΣΤΕΥΤΟ το άρωμα τους!! Μπράβο Βασιλική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εμενα παλι μου αρεσουν πολυ ολα αυτα που εχουν γευση λεμονι.. και ιδιαιτερα τα μπισκοτα.. φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμένα πάλι μου αρέσουν όλα τα κουλουράκια ανεξαρτήτως... :) μήπως είναι ψύχωση; να το κοιτάξω λες!

      Διαγραφή
  4. Πολύ ωραία και πολύ μυρωδάτα! Τα φχαριστήθηκα τόσο πολύ. Βασικά τα τσάκισα! Εύγε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτα τα μπισκοτα σου τα γευτηκα χτες στο workshop που οργανωσε η αδερφη σου Αννα και πραγματικα ενθουσιαστηκα!Μαζι δοκιμασα κι αυτα με τη σοκολατα και τη μεντα, κι επειδη θα ηθελα να τα φτιαξω αλλα δεν βρηκα στο blog τη συνταγη, μηπως ειναι ευκολο να την ανεβασεις; Πολλα ευχαριστω εκ των προτερων...Σοφια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγνώμη που άργησα λίγο, από τον καιρό που χάλασε το κομπιούτερ μου τα μηνύματα του μπλογκ δεν βρίσκουν το δρόμο τους!!! Μπορείς αν θέλεις να κοιτάξεις στον Ιούνιο η συνταγή είναι Σοκολατένια cookies με κομμάτια σοκολάτας, εγώ στα μπισκότα που δοκίμασες έβαλα σοκολάτα μέντα αντί για τα 150 γρ. γάλακτος τεμαχισμένη . Εύχομαι καλή επιτυχία.

      Διαγραφή