Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Σοκολατένια τάρτα με γκανάζ και OREO cookies





Πριν από μερικές μέρες είχε γενέθλια η μικρή μου αδελφή. Είχε και λίγο κόσμο στο σπίτι γιατί είχαν προετοιμασία για ένα workshop και είπα μια και δεν ήθελε τούρτα να της κάνω ένα γλυκάκι έτσι για τον καφέ και για την λιγούρα!!!




Μια και είναι όλα παιδιά της σοκολάτας και εγώ φυσικά, είπα να κάνω κάτι που ποιο σοκολατένιο δεν γίνεται. Έτσι της έκανα μια σοκολατένια τάρτα με βάση από μπισκότα οreo, γέμιση με γκανάζ και έβαλα και μερικά oreo cookies για την διακόσμηση και φυσικά και σοκολατένιες σταγόνες. Πρέπει να ομολογήσω πως δεν ήταν ιδιαίτερα δύσκολη τάρτα και από ότι έμαθα μετά δεν έμεινα ούτε ένα  ψιχουλάκι ή μάλλον ούτε ένα oreo!!!


Υλικά για την βάση μπισκότου:

400 γρ. μπισκότα oreo cookies
60  γρ. βούτυρο λιωμένο (όχι καμένο)

Υλικά για την γκανάζ:

400 γρ. κουβερτούρα τουλάχιστον 54%
400 γρ. κρέμα γάλακτος 35% 

Για την διακόσμηση: 

8-10 μπισκότα oreo cookies
1/2 σακουλάκι σταγόνες σοκολάτας

Θα χρειαστούμε επίσης μια ταρτιέρα διαμέτρου 25 εκ. στρόγγυλη ή τετράγωνη 20x30 εκ. και λαδόκολλα για να στρώσουμε στην ταρτιέρα για να ξεφορμαριστεί πιο εύκολα, λίγο ρύζι ή όσπρια (για το ψήσιμο της τάρτας).




Εκτέλεση :

Στο μπλέντερ περνάμε τα μπισκότα και τα κάνουμε σκόνη και τα μεταφέρουμε σε μεγάλο μπολ, λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε πάνω από την σκόνη των μπισκότων. Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθεί το βούτυρο σε όλο το μπισκότο και το μεταφέρουμε στην ταρτιέρα που έχουμε βάλει λαδόκολλα. Απλώνουμε σε όλη την ταρτιέρα το μείγμα φροντίζοντας να καλύψουμε και τα πλαϊνά τοιχώματα. Στρώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλας επάνω στην τάρτα, φροντίζοντας να καλύψει και τα πλαϊνά τοιχώματα, ρίχνουμε μέσα ρύζι ή κάποιο όσπριο και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 10-12 λεπτά. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και διαφάνεια αντί για λαδόκολλα αρκεί να είναι για φούρνο. 
Αφαιρούμε το ρύζι και την λαδόκολλα αφού έχει κρυώσει καλά η τάρτα μας. Στο μεταξύ φτιάχνουμε την γκανάζ.  Με το που θα κρυώσει η γκανάζ και μπορεί να δουλευτεί την ρίχνουμε στην τάρτα, βάζουμε για 10 λεπτά στο ψυγείο, αφαιρούμε από το ψυγείο την διακοσμούμε και ξανατοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει καλά η γκανάζ και είναι έτοιμη να καταναλωθεί. 

Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση











9 σχόλια:

  1. Ναι κι εγώ έλειπα!Κλαψ, κλαψ!Να χαίρεσαι την αδερφούλα σου, κι εμείς μαζί!AriadnefromGreece!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ευχαριστώ πολύ Αριάδνη και εσύ να χαίρεσαι την οικογένεια σου.

      Διαγραφή
  2. Να χαίρεσαι την αδερφούλα σου!!! Όσο για την τούρτα πολύ θάθελα να την δοκιμάσω!!! Είναι σκέτη κόλαση!!!
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και σε ευχαριστούμε για τα μπισκότα σου για άλλη μια φορά!AriadnefromGreece!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. γεια σου Βασιλικη
    να σε ρωτησω σχετικα με τη γκαναζ, σοκολατα + κρεμα γαλακτος σε μπεν μαρι; ή χτυπαμε την κρεμα γαλακτος σε σαντιγυ και ριχνουμε μεσα λιωμενη τη σοκολατα;

    φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα βράσεις την κρέμα γάλακτος και θα την ρίξεις πάνω από την τεμαχισμένη σοκολάτα, θα αφήσεις 1-2 λεπτά και θα ανακατέψεις με σπάτουλα ή ραβδομπλέντερ και θα περιμένεις να αρχίζει να πήζει λίγο πριν την δουλέψεις.

      Διαγραφή
  5. Εγώ, τώρα, τι να πω... ήμουν απο τις υπέρ-τυχερές της ημέρας που την έφαγε μόλις βγήκε από το ψυγείο! Πραγματικά, έφαγα μέχρι σκασμού... δεν έχω λόγια Βασιλική....

    ΑπάντησηΔιαγραφή