Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο




Τελειώνει και ο Ιούλιος και εμείς πλέον προσπαθούμε να δροσιστούμε με όποιον τρόπο μπορούμε. Ξεχνάμε τα βαριά γλυκά για λίγο καιρό και ξεγελάμε την υπογλυκαιμία μας με λίγο παγωτάκι κανένα φρουτάκι, λίγο γιαούρτι με γλυκό του κουταλιού, έτσι μέχρι να περάσει και ο Αύγουστος.
Ας μιλήσουμε λοιπόν σήμερα για αλμυρά! Τίποτα το δύσκολο μην φανταστείτε και με υλικά καλοκαιρινά.


Σε μια λεκανίτσα όλα μαζί, λίγο ανακάτεμα, λίγο φούρνο και έχουμε ένα μεσημεριανό ή απογευματινό ή και βραδινό αφού η συγκεκριμένη πίτα δεν έχει φύλλο και τρώγεται καλύτερα κρύα. Εάν θέλετε την βάζετε και σε ένα ταπεράκι και την πάτε και στην θάλασσα να έχετε κάτι για την λιγούρα, αυτό για εσάς που ξεχνιέστε στην θάλασσα!

Ακόμη και για εσάς που φέτος δεν θα κάνετε διακοπές και θα την βγάλετε στην δουλειά είναι ένα ωραιότατο φαγάκι που κυρίως δεν θέλει ζέσταμα και πάνω απ΄όλα ξέρετε τι τρώτε. 
Έχω πει πολλές φορές πόσο καλύτερο είναι να κάνουμε εμείς όσα περισσότερα μπορούμε για την διατροφή μας εκείνο που θέλω όμως να τονίσω είναι ότι ειδικά το καλοκαίρι πρέπει να αποφεύγουμε να τρώμε πράγματα από έξω παρά μόνο αν είμαστε σίγουροι ότι το μαγαζί είναι καλό και ο καταστηματάρχης υπεύθυνος επαγγελματίας!



Υλικά:

3-4 μεγάλα κολοκύθια (περίπου 4-5 φλυτζάνια τριμμένο)
100-150 γρ. φέτα (όση αρέσει στον καθένα)
3/4 φλυτζάνι γάλα
1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
230-250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνη του 
3-4 κλαδάκια δυόσμο 
4 αυγά
αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά τα κολοκυθάκια και τα τρίβουμε στον τρίφτη αφήνοντας τα σε σήτα κάμποση ώρα να στραγγίσουν τα πολλά υγρά τους. Καλά είναι και  πριν τα χρησιμοποιήσουμε να τα πιέσουμε και με τα χέρια μας να φύγουν ότι υγρά έχουν μείνει. 
Βάζουμε τα τριμμένα κολοκυθάκια σε ένα λεκανάκι μαζί με την χοντροτριμμένη φέτα, τα αυγά, το λάδι, το γάλα και τον δυόσμο (μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα) . Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε τα υλικά μας.




Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε το μείγμα μας, θέλουμε να είναι σαν χυλός εάν σας φανεί αραιό το μείγμα προσθέστε λίγο ακόμη αλεύρι.


Το τοποθετούμε σε καλά βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι (της πίτσας ή πίτας) διαμέτρου 30-32 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσει . Το ταψάκι μας δεν πρέπει να είναι μικρότερο και βαθύτερο γιατί η πίτα δεν πρόκειται να ψηθεί στο εσωτερικό της επειδή το κολοκύθι είναι αρκετά βαρύ και δεν αφήνει την πίτα να φουσκώσει πολύ.









Σας εύχομαι καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου