Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Red Velvet προετοιμασία για τα Χριστούγεννα




Κοντεύουν και τα Χριστούγεννα και θέλουμε δεν θέλουμε αρχίζει και αλλάζει η διάθεση μας!
Η καλύτερη εποχή για το κόκκινο, το πράσινο και το λευκό. Άντε και κανένα χρυσό ή ασημί!
Και ανακαλύπτοντας την Αμερική όπως έχουμε ξαναπεί τι καλύτερο από το red velvet τώρα που πλησιάζουν τα Χριστούγεννα. Βέβαια οφείλω να πω ότι το red velvet είναι για όλες τις εποχές αλλά τα Χριστούγεννα έχει τόσα γλυκάκια που μπορούμε να κάνουμε που το red velvet ταιριάζει  γάντι.
Κάθε χρόνο όταν κοντεύουν τα Χριστούγεννα δεν ξέρω τι να πρώτο κάνω , απλά θέλω να τα κάνω όλα!!!
Ελάτε λοιπόν φέτος να κάνουμε έγκαιρα τις πρώτες δοκιμές σε κέικ ή cup cakes και στην επόμενη ανάρτηση θα κάνουμε και τα περίφημα red velvet crinkly cookies.
Συνταγές πολλές που κυκλοφορούν στο internet και στα Αμερικάνικα blog και αφού δοκίμασα μερικά κατέληξα στα πιο πετυχημένα για να μην έχετε αποτυχίες μια και οι καιροί είναι δύσκολοι.


Θα σας πω όμως κάτι από την αρχή , το red velvet μείγμα για όποιο λόγο και αν το χρησιμοποιήσουμε για να έχει αυτό το ωραίο κόκκινο χρώμα χρησιμοποιούμε χρώμα ζαχαροπλαστικής και μάλιστα όχι υγρό αλλά πάστα, που είναι πιο συμπυκνωμένο και δεν χρειάζεται να ξοδέψουμε μεγάλη ποσότητα χωρίς να έχουμε και το επιθυμητό αποτέλεσμα. Εγώ έχω χρησιμοποιήσει το red (no taste) Wilton. Μπορείτε να το βρείτε σε όλα τα μαγαζιά με είδη ζαχαροπλαστικής. Εγώ το παρήγγειλα από το Vefa's House στο internet. 
Αν κάποιος σας πει ότι μπορείτε να κάνετε αυτό το χρώμα με παντζάρια ή με άλλο φυσικό τρόπο και χωρίς χρώμα ζαχαροπλαστικής ρωτήστε πρώτα αν αυτός το πέτυχε και μετά δοκιμάστε και εσείς!!!
Οπότε αν κάποιος εκ πεποιθήσεως δεν θέλει να καταναλώνει χρώματα (που φυσικά λένε ότι είναι βρώσιμα) ή συντηρητικά ή κάτι που δεν είναι φυσικό καλά θα είναι να μην μπει στην διαδικασία να ετοιμάσει μια παρασκευή red velvet.


Πάμε λοιπόν να ετοιμάσουμε τα red velvet cup cakes τα οποία τα αφήνω στην φαντασία του καθενός πως θα τα διακοσμήσουν για τα Χριστούγεννα. Θυμάστε και τα δενδράκια που κάναμε τον Δεκέμβριο του 2013 μπορείτε να τα κάνετε λίγο πιο μικρά και να τα μπήξετε μέσα στο cup cake αφού πρώτα βάλετε και λίγο γλάσο!





Υλικά:

200 γρ. φυτικό λάδι (ηλιέλαιο ή σπορέλαιο ή βούτυρο λιωμένο)
200 γρ. ξινόγαλο
2 μεγάλα αυγά
1 κουτ. γλυκού ξίδι (κατά προτίμηση λευκό)
320 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
1 κουτ. γλυκού σόδα
2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
6 γρ. κακάο σκόνη
1 βανίλια
μια πρέζα αλάτι
κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (πάστα)

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170-180 βαθμούς. Τοποθετούμε χαρτάκια μιας χρήσεως στην φόρμα για muffins. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, την ζάχαρη, το μπέικιν, τη σόδα και το κακάο .



Στον κάδο του μίξερ και με το φτερό (ή το κάπα) χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα το λάδι, το ξινόγαλο, τα αυγά, το άσπρο ξύδι, την βανίλια και το κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (μισό κουταλάκι του γλυκού κάθε φορά) κατά βούληση μέχρι να πετύχετε το επιθυμητό χρώμα και να ανακατευτούν τα υλικά μας. 
Χαμηλώνουμε το μίξερ στο πιο ελάχιστο που έχει και αρχίζουμε να ρίχνουμε μισό φλιτζάνι την φορά το μείγμα του αλευριού. Μόλις τελειώσει το αλεύρι με μια κουτάλα γεμίζουμε τα χαρτάκια στις θήκες κατά τα 3/4 και ψήνουμε   για 20-25 λεπτά ή δοκιμάζοντας με μια οδοντογλυφίδα που θα βάλουμε σε ένα κεκάκι να βγαίνει καθαρή.




Αφήνουμε για 5 λεπτά στην θήκη και μετά μεταφέρουμε σε σχάρα να κρυώσουν καλά. 



Διακοσμήστε ανάλογα την περίσταση για την οποία θα χρησιμοποιηθούν και 

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ









5 σχόλια:

  1. Τι τέλειες φωτογραφίες!Με έβαλαν σε μεγάλο πειρασμό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ, είναι αυτό που λένε πρώτα πρέπει να χορταίνει το μάτι!!!

      Διαγραφή
  2. καλα τι τελειο???? θα τη δοκιμασω! χιλια ευχαριστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή