Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Black forest cheesecake brownie




Επιτέλους πέρασε ο καιρός της δίαιτας, λέμε τώρα!!!

Μπορούμε να ξαναφάμε κανένα γλυκάκι, όχι τίποτα βαρύ, να ένα cheesecake brownie σαν αυτό που κάναμε τα Χριστούγεννα red velvet cheesecake, θυμάστε εκείνο το κατακόκκινο που κάποιοι δεν μπόρεσαν να βρούνε  κόκκινη πάστα ζαχαροπλαστικής (χρώμα). 
Κάποιοι με ρώτησαν αν μπορούμε να το κάνουμε χωρίς να βάλουμε το κόκκινο χρώμα. Ε λοιπόν ήρθε η ώρα να το κάνουμε σοκολατένιο και λίγο διαφορετικό, πολύ λίγο όμως. Θα βάλουμε αυτά τα τέλεια κεράσια κονσέρβας που βρήκα τις προάλλες που ήμουν στο σούπερ και θα το ονομάσουμε και Black Forest μια και το γλυκάκι μας έχει όλα τα στοιχεία που έχει μια Black Forest (σοκολάτα, κρέμα και κεράσια).




Απ΄ ότι βλέπετε δεν κάνουν μόνο για το γλυκάκι που θα κάνουμε σήμερα αλλά κάνουν και για κρύο cheesecake, τάρτα, τούρτα και ότι άλλο θέλετε και μπορείτε να φανταστείτε. Δεν είναι κεράσια με σιρόπι αλλά πολτός με κεράσια. 
Δεν θα το χρειαστείτε όλο, απλώς μεταφέρετε αυτό που θα περισσέψει σε γυάλινο βαζάκι και αποθηκεύστε το στο ψυγείο, κρατάει για πάρα πολύ καιρό. Θα το βρείτε στο ΑΒ Βασιλόπουλος που πραγματικά έχει και του πουλιού το γάλα και έχει αν θυμάμαι καλά γύρω στα 2,25 ευρώ.
Τώρα αν δεν θέλετε να το βάλετε δεν αλλάζει τίποτα στην συνταγή, θα είναι το red velvet σε σοκολατένια εκδοχή.



Υλικά:

120 γρ. βούτυρο λιωμένο 
200 γρ. ζάχαρη
25 γρ. κακάο σκόνη
3 αυγά
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 βανίλια
μια πρέζα αλάτι
1 κονσέρβα κεράσια

Για την κρέμα cheesecake

150 γρ. κρέμα τυρί
2 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 κρόκο αυγού


Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς. Σε ένα μικρό ταψάκι (να είναι λίγο βαθύ, όχι πίτσας) 25x20 εκ. στρώστε αντικολλητικό χαρτί για να μπορείτε να ξεφορμάρετε το γλυκό σας.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάλτε το λιωμένο βούτυρο με την ζάχαρη, το κακάο, τη βανίλια το αλάτι  και ανακατέψτε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. 

Αφού έχετε χτυπήσει λίγο τα αυγά σε ένα μικρό μπολάκι συμπληρώστε και αυτά στο μείγμα και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν. Ρίξτε μέσα και το αλεύρι και ανακατέψτε καλά.
Στρώστε τα 3/4 της ποσότητα στο ταψάκι και ετοιμάστε την κρέμα τυριού.
Σε ένα μικρό μπολάκι χτυπήστε  καλά με ένα σύρμα την κρέμα τυρί , τη ζάχαρη και τον κρόκο αυγού.
Στρώστε πάνω από το μείγμα




Συμπληρώστε το υπόλοιπο υλικό που έχει μείνει και απλώστε κάνοντας σχέδια με ένα πιρούνι.
Μην μπήξετε το πιρούνι μέχρι κάτω, μόνο επιφανειακά. Βάλτε το 1/4 από την κονσέρβα κεράσι μέσα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και απλώστε επιφανειακά σε διάφορα σημεία.





Ψήστε για 40 λεπτά , δοκιμάστε με ένα πιρούνι ή μια οδοντογλυφίδα να τρυπήσετε κάπου προς την μέση του ταψιού το γλυκάκι και αν αυτό βγει στεγνό το γλυκό σας είναι έτοιμο. Εάν το πιρούνι βγει υγρό ψήστε 5 λεπτά ακόμη (όχι παραπάνω και στεγνώσει) αφήστε στο ταψάκι για 30 λεπτά και μετά μεταφέρεται σε σχάρα να κρυώσει τελείως.

Ελπίζω να το κάνετε και να σας αρέσει η σοκολατένια παραλλαγή του red velvet cheesecake.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗ 







3 σχόλια:

  1. Τέλειο φαίνεται!Θα το δοκιμάσω!AriadnefromGreece!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φαίνεται πεντανόστιμο!Πάει στο πίντερεστ!Να δω πότε θα αξιωθώ να το φτιάξω κιόλας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. και που λες... είχα φάει κάτι τέτοιο (χωρίς τα κεράσια) σε κάτι γενέθλια και είναι ορκιστεί να την βρω. Έψαξα λοιπόν στο δικό σου μπλογκ και ήμουν σίγουρη ότι κάτι παρόμοιο θα βρω!!!Θα την κάνω σίγουρα γιατί είναι και εύκολη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή