Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

Cheesecake με φράουλες (κρύο)





Ξέρω ότι όλοι την ημέρα του Πάσχα είστε τόσο σκασμένοι από το κατσίκι ή τα πολλά φαγητά που πολλοί από εσάς δεν φτάνετε ούτε στην ιδέα του γλυκού !!!
Από την άλλη όμως δεν ξέρω και κανένα τραπέζι που να μην έχει έστω και ένα γλυκό για εκείνη την ημέρα. Έτσι σκέφτηκα να κάνουμε ένα γλυκό πολύ ελαφρύ, πολύ δροσερό  αλλά και με το φρούτο που έχει την τιμητική του αυτήν την εποχή.


Θα κάνουμε λοιπόν ένα cheesecake με φράουλες. Σαν όλα τα γλυκά που περιέχουν κομμένα φρέσκα φρούτα, έτσι και αυτό πρέπει να καταναλωθεί την ίδια μέρα. 




Επίσης μπορώ να σας πω ότι μπορείτε να το κάνετε από την προηγούμενη ημέρα (καλύτερα το βράδυ) αλλά να το διακοσμήσετε με την σοκολάτα, τη σαντιγί και τις φράουλες λίγο πριν το σερβίρετε.
Ελπίζω φέτος το Πάσχα να μην το παραξηλώσουμε πάλι με το φαγητό για να μπορέσουμε να ευχαριστηθούμε και κανένα γλυκάκι, έτσι για το καλό. Πάντως είναι τόσο δροσερό γλυκό που μετά από τα τόσα ΕΛΑΦΡΙΑ φαγώσιμα της ημέρας το λες και χωνευτικό!!!





Υλικά:

Για την βάση

400 γρ. μπισκότα σοκολατένια (εγώ χρησιμοποίησα τα OREO)
80 γρ.  μαργαρίνη λιωμένη

Για την γέμιση του cheesecake

600 γρ. τυρί κρέμα
200 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
60 γρ. άχνη
60 γρ. πολτό φράουλας


Για την ganache

100 γρ. κουβερτούρα
100 γρ. κρέμα γάλακτος


Για την διακόσμηση σαντιγί (προαιρετικά) και φράουλες


Εκτέλεση:

Λιώνουμε το βούτυρο και περιχύνουμε στα μπισκότα αφού πρώτα τα έχουμε περάσει από το μπλέντερ και τα έχουμε κάνει σκόνη. Ανακατεύουμε λίγο να πάει η μαργαρίνη  παντού και το στρώνουμε επάνω στη βάση της φόρμας 24-25 εκ.με αποσπώμενη βάση. Τοποθετούμε για τουλάχιστον 2 ώρες στο ψυγείο.





Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα μας υλικά. Πλένουμε πολύ καλά τις φράουλες και τις βάζουμε στο μπλέντερ χτυπώντας πολύ λίγο μέχρι να γίνουν πολτός, ας υπάρχουν και μερικά μικρά κομματάκια θα είναι και καλύτερα.  Τις μεταφέρουμε σε σήτα και αφήνουμε να στραγγίσουν τα πολλά υγρά.





Στον κάδο του μίξερ, με το φτερό χτυπάμε την κρέμα τυρί με την άχνη και προσθέτουμε σιγά- σιγά την κρέμα γάλακτος, έως ότου σχηματιστεί μια σφιχτή κρέμα. Σταματάμε το χτύπημα και ρίχνουμε στο μείγμα μας σε δύο δόσεις τον πολτό φράουλας ανακατεύοντας με μια σπάτουλα. 




Στρώνουμε πάνω από το μπισκότο και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 5-6 ώρες ή και όλο το βράδυ.






Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις αρχίσει να βράζει αποσύρουμε και ρίχνουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Περιμένουμε 1 λεπτό και ανακατεύουμε απαλά. Αφήνουμε για λίγο στην άκρη μέχρι να αρχίσει να σφίγγει , τοποθετούμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής μιας χρήσης , κόβουμε μικρή μυτούλα και κάνουμε σχέδια.


Σε αυτή την φάση μπορούμε απλά να κόψουμε τις φράουλες στην μέση και να διακοσμήσουμε. 

Εάν θέλουμε να συνεχίσουμε και με σαντιγί ξανατοποθετούμε  το cheesecake στο ψυγείο για καμιά ώρα . Χτυπάμε λίγη σαντιγί και κάνουμε ροζέτες που επάνω τοποθετούμε κομμένες φρέσκες φράουλες .


Καλά είναι όταν θα κόψουμε τις φράουλες να τις βάλουμε για κανένα πεντάλεπτο επάνω σε απορροφητικό χαρτί να φύγουν τα πολλά υγρά.



Όπως και να έχει οφείλω να σας πω ότι από την ώρα που υπάρχει φρούτο στο γλυκό μας ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΘΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΗΜΕΡΑ αλλιώς το φρούτο βγάζει υγρά και το γλυκό μας χαλάει. 


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ


ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ & ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου