Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

Muffins με γεύση καφέ και σοκολάτα





Άρχισε σιγά σιγά να δροσίζει το πρωί  και είπα και εγώ σιγά σιγά να αρχίσω να ψήνω κανένα κουλουράκι κανένα κεκάκι , κανένα γλυκάκι ... ε μάλλον είναι λίγο νωρίς για γλυκάκι, δεν έχει δροσίσει ακόμη για τα καλά. Ας βολευτούμε με κανένα κεκάκι που δεν έχουν ούτε πολύ φούρνο ούτε πολύ κόπο για την παρασκευή τους. 





Το ξέρω ότι ίσως να πείτε ότι καλά  με Αύγουστο μήνα ακόμη, εγώ πίνω ζεστό καφέ!!! Η αλήθεια είναι ότι μου έλειψε , δεν μπορώ να πω ότι είμαι παιδί του καλοκαιριού ... μάλλον περισσότερο του φθινόπωρου θα έλεγα, γιαυτό και βιάζομαι πλέον. Βιάζομαι να δροσίσει πολύ, βιάζομαι να αρχίσω να πηγαίνω βόλτα χωρίς να πρέπει να κάνω μπάνιο γυρίζοντας, βιάζομαι να κάτσω το πρωί στο μπαλκόνι με την δροσούλα και να πιω τον ζεστό μου καφέ με ένα κεκάκι ή ένα κουλουράκι!
Βιάζομαι να ξαναμπώ στην κουζίνα και να βαρεθώ να ψήνω, να ψήνω . . .  ότι να ναι, δεν έχει σημασία αρκεί  να ξαναμυρίσω βανίλια, σοκολάτα , βούτυρο και την τρελή μυρωδιά του φρεσκοψημένου κουλουριού ή ψωμιού ή κέικ.



Ας αρχίσουμε λοιπόν με τα εύκολα μέχρι να δροσίσει για τα καλά. Θα πάτε λοιπόν στο σούπερ της γειτονιάς σας και θα πάρετε ένα μείγμα έτοιμο για muffins, σταγόνες σοκολάτας, και μερικά θηκάκια για τα muffins γιατί τα υπόλοιπα σίγουρα τα έχετε όλοι στο σπίτι, καφέ, αυγά και λίγο σπορέλαιο και πάμε λοιπόν για το πρώτο κεκάκι μετά από αρκετό καιρό.



Υλικά:

1 συσκευασία έτοιμο μείγμα για muffins
1 συσκευασία σταγόνες σοκολάτας 
1 αυγό (το αναφέρει στην έτοιμη συσκευασία του muffin δεν χρειάζεστε επιπλέον αυγά)
150 γρ. σπορέλαιο ή ηλιέλαιο (αναφέρετε στην έτοιμη συσκευασία)
3-4 κουτ. γλυκού στιγμιαίο καφέ (νες-καφέ ή εσπρέσο ή κάποιο δυνατό καφέ)
άρωμα ζαχαροπλαστικής καφέ (προαιρετικά) ή 3 κουτ. γλυκού λικέρ καφέ (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190 βαθμούς.
Στην συσκευασία γράφει ότι χρειάζεστε 200 γρ. νερό, εσείς θα χρησιμοποιήσετε 230 γρ. νερό που θα το ζεστάνετε λίγο και μέσα θα διαλύσετε  τον καφέ της επιλογής σας, αφήστε το και λίγο να κρυώσει. 
Σε ένα μπολ ρίχνετε την σκόνη από την συσκευασία των muffins , το σπορέλαιο, το αυγό, τον καφέ (που έχετε αραιώσει στο νερό), μερικές σταγόνες από το άρωμα καφέ ή το λικέρ καφέ, χτυπήστε για λίγο με το μίξερ χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και τέλος ρίχνετε και τις σταγόνες σοκολάτας. Παρόλο που γράφω προαιρετικά για το λικέρ καφέ ή το άρωμα καφέ, εάν μπορείτε χρησιμοποιήστε τα γιατί δίνει άλλο άρωμα και γεύση στα κεκάκια σας. Εάν όχι προσπαθήστε ο καφές που θα χρησιμοποιήσετε να είναι δυνατός καφές και βάλτε τις κουταλιές σας πλούσιες, όχι κοφτές. 
Σε φόρμα για muffins τοποθετείτε τα χαρτάκια της αρεσκείας σας (αρκεί να κάνουν για ψήσιμο) και  γεμίστε τα κατά τα 3/4 με το μείγμα.
Ψήνετε για 20-22 λεπτά, δοκιμάστε και με μια οδοντογλυφίδα για να είστε σίγουροι ότι έχουν ψηθεί και δεν είναι υγρά.






Δεν λέω καλό χειμώνα μια και είναι ακόμη νωρίς αλλά ένα καλό φθινόπωρο μπορούμε να το πούμε για το καλό.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ & ΚΑΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου