Η μυρωδιά της σε τραβά και σε ταξιδεύει σε άλλους τόπους . . . άλλες εποχές!
Η γεύση της γλυκιά αλλά να σου αφήνει και μια πίκρα στην γλώσσα.
Οι γεύσεις να θυμίζουν κυριακάτικο τραπέζι με όλη την οικογένεια μαζεμένη .
Το καλομαγειρεμένο φαγητό της μαμάς σε ζεστό περιβάλλον, λαχταριστό γλυκό, αγάπη και μυρωδιές να πλημμυρίζουν τον χώρο!
Το σημερινό γλυκάκι είναι αφιερωμένο στους αγαπημένους που φύγαν νωρίς από κοντά μας αλλά θα μείνουν πάντα στην καρδιά μας σαν μια γλυκιά ανάμνηση όπως της κανέλας!
Υλικά:
Για το μπισκότο:
135 γρ. μπισκότα μιράντα ή κανέλας
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
1/2 κουτ. γλυκού κανέλα εάν χρησιμοποιήσετε μιράντα μπισκότα
60 γρ. βούτυρο λιωμένο
Για την γέμιση cheesecake:
300 γρ. κρέμα τυρί
100 γρ. ζάχαρη
20 γρ. αλεύρι
1/2 κουτ. γλυκού κανέλα (σκόνη)
110 γρ. γιαούρτι πλήρες στραγγιστό
1 βανίλια
2 αυγά μέτρια
Για την γέμιση ζάχαρης :
50 γρ. ζάχαρη
1 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα σκόνη
Για το γλάσο:
3 κουτ. σούπας άχνη ζάχαρη
1/2 κουτ. γλυκού γάλα (ή όσο χρειαστεί για την σύσταση που θέλετε να έχει το γλάσο)
Εκτέλεση:
Περνάμε από το μπλέντερ τα μπισκότα για να γίνουν σκόνη, ρίχνουμε την ζάχαρη, την κανέλα (εάν έχετε πάρει μπισκότα κανέλας μην βάλετε την κανέλα ίσως είναι υπερβολική) και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
Σε θήκη για μάφινς βάζουμε χαρτάκια ψησίματος και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς. Βάζουμε από 1 1/2 κουτ. του γλυκού περίπου μπισκότο σε κάθε θήκη και πιέζουμε καλά (εγώ είχα ένα μικρό βαζάκι για μπαχαρικά που ταίριαζε).
Ψήνουμε για 5-7 λεπτά και αφαιρούμε από τον φούρνο αφήνοντας λίγο να κρυώσουν χαμηλώνουμε και τον φούρνο στους 150 βαθμούς. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε την γέμιση του cheesecake .
Στον κάδο του μίξερ τοποθετούμε την κρέμα τυρί, τη ζάχαρη, το αλεύρι και την κανέλα και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.
Συμπληρώνουμε το γιαούρτι και την βανίλια και χτυπάμε για λίγο ακόμη. Τέλος ρίξτε ένα ένα τα αυγά χτυπώντας μέχρι να ενσωματωθούν και παίρνοντας με μια σπάτουλα τα πλαϊνά στα τοιχώματα του κάδου έτσι ώστε να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά καλά.
Σε ένα άλλο πιατάκι ή μπολάκι ανακατεύουμε την ζάχαρη με την κανέλα (γέμιση ζάχαρης) και ετοιμαστείτε για συναρμολόγηση!
Γεμίστε σε κάθε θήκη 2 κουτ. σούπας περίπου από το μείγμα cheesecake.
Πασπαλίστε με ένα μικρό κουταλάκι ζάχαρη-κανέλα έτσι ώστε να σκεπάσετε σχεδόν την επιφάνεια.
Συνεχίστε με μια δόση μείγμα cheesecake ακόμη και τελειώστε με ζάχαρη-κανέλα. Αφήστε τουλάχιστον μισό εκατοστό από την επιφάνεια γιατί το μείγμα θα φουσκώσει λίγο στο φούρνο, μην σας χυθεί, δεν θα είναι όμορφο.
Ψήστε για 15-20 λεπτά. Κλείστε τον φούρνο και αφήστε να cheesecakes για άλλα 5 λεπτά στο φούρνο με κλειστή την πόρτα. Μετά τα 5 λεπτά μισό ανοίξτε την πόρτα αλλά αφήστε τα μέσα στον φούρνο για τουλάχιστο 20-25 λεπτά ακόμη. Τέλος βάλτε τα όπως είναι με την θήκη για καμιά ώρα στο ψυγείο. Μόλις τα βγάλετε διακοσμήστε με το γλάσο (σε ένα μπολάκι βάλτε την άχνη και ρίξτε λίγο γάλα , ανακατέψτε , εάν η σύσταση δεν είναι κρεμώδες συμπληρώστε λίγο γάλα ακόμη, εάν σας ξέφυγε και έγινε πιο ρευστό απ΄ότι θέλατε συμπληρώστε λίγο άχνη).
Εάν μείνουν λέω εγώ τώρα . . . διατηρούνται στο ψυγείο.
Θα ξετρελαθείτε με αυτά τα μίνι cheesecakes κανέλας, δεν σας λέω τίποτα περισσότερο!
teleia idea! και ακρως χειμερινη!!! κραταω τη συνταγη, ευχαριστω
ΑπάντησηΔιαγραφήΠραγματικά είναι τέλεια, καλή επιτυχία όταν τα φτιάξεις!
Διαγραφή