Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

Χριστουγεννιάτικη τούρτα




Θα ήθελα να ξεκινήσω αυτή μου την ανάρτηση με ευχές, ευχές για καλές γιορτές, υγεία που τόσο την θεωρούμε δεδομένη όταν είμαστε νέοι αλλά τόσο την αποζητούμε όταν αρχίζουν και περνάνε τα χρόνια και βλέπουμε τόση δυστυχία υπάρχει γύρω μας. Αγάπη που όταν νομίζουμε ότι την έχουμε αλλά την χάνουμε ψάχνουμε απεγνωσμένα να την βρούμε. Ευτυχία που καμιά φορά είναι κάτι μικρό και ασήμαντο αλλά τόσο πλούσιο και γεμάτο με αισθήματα.
Και πάνω απ΄όλα ελπίδα σε όλο τον κόσμο ότι τα πράγματα θα καλυτερεύσουν και θα ξανά έρθει η ευημερία  και μια καλύτερη ποιότητα ζωής.  




Επειδή η σημερινή τούρτα είναι γιορτινή έχει και λίγο χρόνο παραπάνω γιαυτό ας μην χάνουμε χρόνο και ας πάμε να την ετοιμάσουμε. Απλά θα ήθελα να σας πω ότι η ανάρτηση δεν έχει να κάνει με το κέικ αλλά το στολισμό και την ιδέα. Γιαυτό εσείς μπορείτε να κάνετε όποια συνταγή έχετε με κέικ, λευκό ή σοκολατένιο, αγοράστε και έτοιμο μείγμα από τα σούπερ μάρκετ εάν δεν έχετε χρόνο ή κάντε ένα red velvet που είναι και των ημερών. 
Η δική μου έχει λίγο ύψος παραπάνω γιατί χρησιμοποιήσα την συνταγή του κέικ επί 2 φορές. Εσείς μπορείτε να κάνετε με μία δόση 3 δίσκους από το κέικ κατεβάζοντας λίγο το ύψος, αυτό το αφήνω σε εσάς.

Υλικά:

1 ή 2 δόσεις από όποιο κέικ θέλετε
3 ή 6 δισκάκια αλουμινίου μιας χρήσης 23 εκ.

Για την κρέμα

600 γρ. κρέμα τυρί philadelphia
100 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
200 γρ. άχνη ζάχαρη
300 γρ. σαντιγί  (χτυπημένη καλά)

Για την διακόσμηση (δέντρα)

2 πλάκες των 180 γρ. λευκή σοκολάτα
κριτσίνια ψιλά 
50 γρ. τρούφα λευκή 
50 γρ. ινδική καρύδα (σκόνη)
πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
πέρλες-Χριστουγεννιάτικες διακοσμητικές ζάχαρες
ζάχαρη springle σε αποχρώσεις του πράσινου ή λευκού
2-3 σακούλες ζαχαροπλαστικής μιας χρήσης





Εκτέλεση:

Χωρίζουμε την άσπρη σοκολάτα σε 3 ή 4 παρτίδες και λιώνουμε σε μπεν μαρί ή στο φουρνάκι μικροκυμάτων (30 δεύτερα κάθε φορά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα) και ρίχνουμε το πράσινο χρώμα λίγο ή περισσότερο δημιουργώντας αποχρώσεις του πράσινου. 
Βάζουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής κλείνουμε με ένα λαστιχάκι το πάνω μέρος για να μην μας φεύγει η σοκολάτα κόβουμε μύτη ανάλογα με τα δεντράκια που θέλουμε να κάνουμε.


Τοποθετούμε ένα αλουμινόχαρτο, βάζουμε από ένα κριτσίνι για κάθε δέντρο και δημιουργούμε τα δεντράκια μας, ρίχνουμε και τις πέρλες ή την τρούφα πριν στεγνώσει η σοκολάτα και αφήνουμε στην άκρη να στεγνώσουν. Στο link που σας έχω δώσει δείχνει πιο καλά πως γίνονται τα δεντράκια αλλά και άλλα Χριστουγεννιάτικα γλυκάκια.


Καλά είναι να έχουμε κάνει το κέικ μας από την προηγούμενη ημέρα, να έχουμε μοιράσει το μείγμα του κέικ ισόποσα σε δισκάκια και να το έχουμε αφήσει να κρυώσει.


Με ένα πριονωτό μαχαίρι αφαιρούμε το καπελάκι από κάθε δίσκο για να το φέρουμε όσο το δυνατόν πιο ευθεία γίνεται. 


Ετοιμάζουμε την σαντιγί και την βάζουμε στο ψυγείο. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε την κρέμα τυρί και την χτυπάμε λίγο να μαλακώσει., συμπληρώνουμε σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος (τα 100 γρ.) όσο το μίξερ δουλεύει (δεν το σταματάμε). Μόλις ενσωματωθεί η κρέμα γάλακτος αρχίζουμε σιγά σιγά , κουταλιά κουταλιά και ρίχνουμε την άχνη (θέλει λίγο υπομονή) τακτικά σταματάμε το μίξερ και με μια σπάτουλα παίρνουμε την άχνη που μένει στα τοιχώματα του κάδου. 
Μόλις τελειώσει η άχνη χτυπάμε για λίγο ακόμη μέχρι να έχουμε μια σφιχτή και λεία κρέμα.
Σταματάμε το μίξερ ,βγάζουμε από το ψυγείο την σαντιγί και συμπληρώνουμε στην κρέμα λίγο λίγο, ανακατεύοντας απαλά και κυκλικά με μια σπάτουλα το μείγμα.

Προσοχή δεν πρέπει να χρησιμοποιήσετε παραπάνω από 300 γρ. σαντιγί γιατί η κρέμα δεν θα είναι τόσο στέρεη όσο θέλουμε. Καλά είναι να μετρήσετε την σαντιγί πριν την χρησιμοποιήσετε. 
Εάν για κάποιο λόγο θεωρείται ότι η κρέμα είναι τόσο σφιχτή όσο χρειάζεται αλλά σας έχουν μείνει μερικές κουταλιές (30-50 γρ. ) μην την χρησιμοποιήσετε γιατί εάν πάρετε κάποια άλλη μάρκα κρέμα τυρί υπάρχει περίπτωση να έχει περισσότερη υγρασία. 



Καλά είναι να βάλετε την κρέμα στο ψυγείο για καμιά ωρίτσα να σφίξει λίγο πριν την χρησιμοποιήσετε.

Συναρμολόγηση:

Σε μια μεγάλη σακούλα ζαχαροπλαστικής βάλτε τουλάχιστον την μισή κρέμα. Τοποθετήστε τον πρώτο δίσκο και στρώστε κυκλικά μια ποσότητα κρέμας. Τοποθετήστε τον δεύτερο δίσκο και πιέστε τον ευγενικά, τοποθετήστε δεύτερη στρώση κρέμας και επαναλάβετε μέχρι να τελειώσουν οι δίσκοι σας. 


Τοποθετήστε μια καλή ποσότητα στην βάση της τούρτας και με την σακούλα από την βάση προς την κορυφή τραβήξτε γραμμές για να μπορέσετε να στρώσετε καλύτερα την κρέμα σας με την ειδική μεγάλη σπάτουλα για τούρτες. 



Μόλις τελειώσετε τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα να σφίξει λίγο η κρέμα. Μπορείτε να την κάνετε από την προηγούμενη ή και 2 μέρες νωρίτερα και να την διατηρήσετε στο ψυγείο μέχρι να την σερβίρετε. Όταν έρθει η ώρα να την σερβίρετε γαρνίρετε με ινδική καρύδα στα πλαϊνά και στην κορυφή τοποθετήστε ακανόνιστα τα δεντράκια


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ



ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου