Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

Μικρά cheesecakes με φράουλες




Σήμερα θα υποδεχτούμε την Άνοιξη με ένα γλυκάκι φανταστικό!

Και ο καλύτερος τρόπος είναι με τις  φράουλες, αποτελούν χαρακτηριστικό κέντημα στο μαντίλι της Δυσδαιμόνας στον Οθέλλο, έχουν γίνει ταινία "Άγριες Φράουλες" και στο Βέλγιο που όλοι ξέρετε πόσο λατρεύω υπάρχει και μουσείο. 
Παραπέμπουν σε στιγμές απόλαυσης, έχουν κόκκινο χρώμα, το χρώμα του πάθους και θυμίζουν καρδιά.
Οι φράουλες είναι γλυκές και ζουμερές, τρώγονται με χίλιους τρόπους, αλλά γίνονται και φανταστικά γλυκά.
Και για να σας κολάσω συνδυάζονται τέλεια με σοκολάτα ή ένα ποτήρι σαμπάνια!





Αγοράστε όσες έχουν από μικρό μέχρι φυσιολογικό μέγεθος εάν μπορείτε και βιολογικές και φυσικά τόσες όσες θα καταναλώσετε άμεσα. 
Είναι καλύτερα να τις καταναλώνετε στην εποχή τους, καθώς το υπόλοιπο διάστημα οι φράουλες διεγείρονται τεχνητά. 




Οι φράουλες είναι ευαίσθητο φρούτο, γιαυτό καλά είναι να καταναλώνονται άμεσα, δεν πρέπει να τις αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου περισσότερο από μερικές ώρες. 
Μπορείτε όμως να τις διατηρήσετε με τα φυλλαράκια τους, χωρίς να τις πλύνετε σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για μερικές ημέρες και να τις πλένετε σε σουρωτήρι κάτω από νερό βρύσης μαζί με τα κοτσανάκια τους. Τα κοτσάνια τα κόβετε λίγο πριν την κατανάλωση. 
Μην αφήνετε ποτέ τις φράουλες να μουλιάσουν  σε νερό ακόμη και αν έχουν το κοτσάνι τους. 



Υλικά:

400 γρ. τυρί κρέμα (Philadelphia)
2 πακέτα OREO strawberry cheesecake
75 γρ. ζάχαρη
2 μέτρια αυγά
1 βανιλίνη
4 μέτριες φράουλες σε μικρά κυβάκια για την γέμιση
χαρτάκια για muffins
φόρμες ψησίματος για muffins


Για διακόσμηση

φράουλες μικρές (για να χωράνε επάνω στα cheesecakes)
σοκολάτα γκανάζ (100 γρ. σοκολάτα,80 γρ. κρέμα γάλακτος 35%,1/2 κουτ. γλυκού μέλι)
σοκολάτα Lacta oreo strawberry flavor
μπισκότα oreo κομμένα στην μέση ή τέταρτα
ή ότι άλλο σας θυμίζει φράουλα

Η συνταγή βγάζει 18-20 cheesecakes

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε κάθε θήκη ένα μπισκότο oreo να είναι όσο το δυνατόν στην μέση.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 C . Πλένουμε καλά τις φράουλες (πάντα με τα κοτσάνια τους) και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν καλά. 



Σε ένα μπολ χτυπάμε ή με το σύρμα ή με το μίξερ χειρός την κρέμα τυρί με την ζάχαρη, τα αυγά και την βανίλια μέχρι να έχουμε ένα αφράτο ομοιογενές μείγμα.

Κόβουμε τις φράουλες σε μικρά κυβάκια και τις ρίχνουμε στο μείγμα του τυριού, ανακατεύουμε με την σπάτουλα και με μια μικρή κουτάλα γεμίζουμε τα χάρτινα θηκάκια μέχρι τα 3/4 τους.




Ψήνουμε στον φούρνο για 20-25 λεπτά. Μόλις τελειώσει το ψήσιμο κλείνουμε τον φούρνο και αφήνουμε μέσα για 10 λεπτά με την πόρτα κλειστή. Μετά τα δέκα λεπτά μισό ανοίγουμε την πόρτα και αφήνουμε μέσα στον φούρνο για τουλάχιστον άλλη μια ώρα μέχρι να κρυώσουν τελείως. 
Εάν βιαζόμαστε μπορούμε μετά τα 10' υποχρεωτικά λεπτά να τα βάλουμε στο ψυγείο.

Τα cheesecakes πρέπει να είναι απόλυτα κρύα πριν βάλουμε γκανάζ.

Ετοιμάζουμε την γκανάζ, ψιλοκόβουμε την σοκολάτα και την τοποθετούμε σε λίγο βαθύ μπολάκι. Βάζουμε την κρέμα γάλακτος να βράσει και μόλις αρχίσει ο βρασμός αποσύρουμε και ρίχνουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα, ρίχνουμε και το μέλι, αφήνουμε 1-2 λεπτά και μετά ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε την γκανάζ σε μπρίκι με μύτη και γεμίζουμε με προσοχή τα cheesecakes  τόσο όσο όταν θα τοποθετήσουμε επάνω τα διακοσμητικά να μην μας χυθεί η γκανάζ.
Αφήστε για 5 λεπτά και διακοσμήστε κατά βούληση, τοποθετήστε στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί η γκανάζ και αφαιρέστε το χαρτάκι πριν το σερβίρισμα. Αφαιρούνται πολύ πιο εύκολα όταν όλα έχουν κρυώσει και σταθεροποιηθεί, ΜΗΝ βιάζεστε η ζαχαροπλαστική θέλει υπομονή και αγάπη.





ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου