Τρίτη 2 Απριλίου 2019

Μπισκότα Καφέ




Ελληνικός καφές: απόλυτος σύμμαχος υγείας και μακροζωίας
«τελικά κάτι ξέρουν οι παλιοί λέγοντας ότι η ζωή θέλει το καφεδάκι της».

 Όλο το ενδιαφέρον ξεκίνησε από το νησί της Ικαρίας, για το λόγο ότι οι κάτοικοι εκεί, έχουν αυξημένα ποσοστά μακροζωίας σε σχέση με τους υπόλοιπους  Ευρωπαίους. Συγκεκριμένα, οι κάτοικοι της, έχουν μέσο όρο ηλικίας τα 90 έτη, χωρίς να εμφανίζουν ιδιαίτερα προβλήματα υγείας!
Το μυστικό αυτό θέλησαν να ανακαλύψουν οι Έλληνες επιστήμονες, τι είναι αυτό που κάνει τους Ικαριώτες να ζουν περισσότερο;
Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι όσοι κάτοικοι έπιναν καθημερινά ελληνικό καφέ είχαν καλύτερη αγγειακή λειτουργία σε σχέση με εκείνους που κατανάλωναν άλλα είδη καφέ. 

Σήμερα όμως το ζητούμενο είναι ότι καλός ο ελληνικός καφές, αλλά θέλει και το μπισκοτάκι του, αλλιώς γούστο δεν έχει!
Μπισκοτάκι μικρό, πολύ μικρό, έτσι για την ιδέα, γιατί αγαπάμε τα μπισκοτάκια που συνοδεύουν τον καφέ όποιος και αν είναι αυτός.
Συμπερασματικά λοιπόν ο καφές είναι η λατρεμένη συνήθεια των Ελλήνων, νομίζω όμως πως η συνοδεία με ένα καλό μπισκοτάκι είναι επίσης η αγαπημένη συνήθεια των περισσοτέρων!


Κάντε τα είναι υπερβολικά εύκολα, αρωματικά και τέλεια συνοδευτικά και απολαύστε τα με τον αγαπημένο σας καφέ!

Υλικά:

60 γρ. βούτυρο λιωμένο
40 γρ. ζάχαρη
120 γρ. αλεύρι μαλακό
10 γρ. κακάο σκόνη
1 κρόκο αυγού
5 γρ. στιγμιαίο καφέ
15 γρ. ζεστό γάλα
Άρωμα καφέ (προαιρετικό)

Εκτέλεση:

Σε ένα γυάλινο μπολ ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και με ένα σύρμα το χτυπάμε ελαφρώς.
Συμπληρώνουμε την ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζάχαρη. Στην συνέχεια ρίχνουμε τον κρόκο αυγού και ανακατεύουμε.



Ζεσταίνουμε ελαφρώς το γάλα το ρίχνουμε στον στιγμιαίο καφέ και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε μέσα και μερικές σταγόνες εσάνς καφέ (προαιρετικά).



Κοσκινίζουμε πάνω από το μείγμα μας το αλεύρι με το κακάο και ανακατεύουμε με μια μαρίζ ή με το χέρι μας μέχρι να έχουμε ένα λείο ζυμάρι. 
Το τοποθετούμε σε μεμβράνη και μέσα στο ψυγείο για 30 λεπτά .


Κάνουμε μπαλάκια των 7-8 γραμμαρίων το πολύ, τους δίνουμε ελαφρώς οβάλ σχήμα και τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Με την πίσω πλευρά ενός μαχαιριού πατάμε στην μέση ούτως σώστε να δώσουμε το σχήμα ενός κόκκου καφέ.



Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170C για 15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν. Σερβίρουμε με όποιον καφέ αγαπάμε και απολαμβάνουμε περισσότερο, γιατί πιστέψτε με αυτά τα μπισκοτάκια θα τα λατρέψετε!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ






2 σχόλια:

  1. Μου φαίνονται υπέροχα οπότε θα τα φτιάξω στα σίγουρα.Ευχαριστούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή επιτυχία! Δεν θα δυσκολευτείς και πολύ είναι πανεύκολα!!!

      Διαγραφή