Δευτέρα 8 Απριλίου 2019

Μπισκότα με καρύδα



Έχουμε επισήμως Άνοιξη, έχει γεμίσει ο τόπος χαμομηλάκια και παπαρούνες! Ετοιμαζόμαστε και για το Πάσχα αλλά και για τις αλλεργίες που και αυτές επισήμως έχουν ξεκινήσει δειλά δειλά να εμφανίζονται. Ο φόβος μου βέβαια είναι όταν πια δεν θα είναι δειλές αλλά τρομακτικές!
Πάντως παρόλα αυτά δεν χάνουμε ούτε την διάθεση μας ούτε το κέφι μας για να κάνουμε και κανένα μπισκοτάκι.



Μπισκότα με καρύδα (ή ινδοκάρυδο εάν προτιμάτε), ζουμερά, πεντανόστιμα και με λίγη φαντασία και Πασχαλινά! Κάντε τα και στις αρκετές επισκέψεις και υποχρεώσεις που έχουμε σαν νονοί ή θείες ή ακόμη και συγγενείς, τυλίξτε τα όμορφα και κάντε δώρο μπισκότα από τα χεράκια σας και με την αγάπη σας! 
Είναι πανεύκολα και δεν πρόκειται να χάσετε τον πολύτιμο χρόνο σας τώρα που έχετε τόσα πράγματα να κάνετε για το Πάσχα.  




Υλικά:

280 γρ. καρύδα τριμμένη (200 γρ. για το μείγμα, 80 γρ. για το ρολλάρισμα)
115 γρ. βούτυρο αγελάδας
180 γρ. ζάχαρη
140 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 μεγάλο αυγό
βανίλια
1 πρέζα αλάτι


Εκτέλεση:

Σε πολυμηχάνημα (μπλέντερ) βάζουμε τα 200 γρ. καρύδας, τη ζάχαρη, το μπέικιν και το αλάτι και ανακατεύουμε ελαφρώς. Συμπληρώνουμε το βούτυρο σε κυβάκια από το ψυγείο και χτυπάμε μέχρι να έχουμε θρύμματα. 
Συμπληρώνουμε το αυγό και την βανίλια και χτυπάμε λίγο ακόμη. 




Αφαιρούμε από τον κάδο και τοποθετούμε σε γυάλινο μπολ, ρίχνουμε μέσα το αλεύρι και ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να έχουμε ένα ζυμάρι αρκετά μαστιχωτό, δεν πρέπει το ζυμάρι μας να θρυμματίζετε, μην βάλετε περισσότερο αλεύρι απ΄ότι λέει η συνταγή, εάν κολλάει πολύ τοποθετήστε για 30 λεπτά στο ψυγείο. 


Πλάθουμε στρόγγυλα μπαλάκια και τα ρολλάρουμε στα 80 γρ. καρύδας.



Τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 17-20 λεπτά μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα. 


Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως πριν σερβίρουμε. Στην φωτογραφία που ακολουθεί θα δείτε κάποια μπισκότα που στην μέση έχουν μια λακκούβα (την οποία πρέπει να κάνετε μόλις βγάλετε τα μπισκότα από τον φούρνο, εάν κρυώσουν δεν μπορεί να γίνει), αυτό για να τα κάνουμε Πασχαλινά:

1. Εάν θέλετε λιώνετε λίγη σοκολάτα γάλακτος, την βάζετε στην λακουβίτσα και από πάνω βάζετε μικρά ζαχαρωτά αυγουλάκια.
2. Μπορείτε να γεμίσετε με μαρμελάδα της αρεσκείας σας και να λιώσετε κουβερτούρα και να κάνετε σχέδια από πάνω.
ή μπορείτε απλώς να αφήσετε τα μπισκότα ως έχουν και να τα απολαύσετε με τον καφέ σας!




ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου