Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Αλμυρά μπισκότα με παρμεζάνα και μπλε τυρί


Λοιπόν καλά τα γλυκά αλλά για αλλαγή είπα να κάνουμε και κανένα αλμυρό μπισκοτάκι, έτσι για Σάββατο βράδυ με μια μπυρίτσα , γι αυτούς που δεν είναι και πολύ του έξω και θέλουν να απολαύσουν το Σαββατόβραδο τους χαλαρά μπροστά στην τηλεόραση ή στο facebook, δεν θα τα χαλάσουμε κιόλας, όπου ο καθένας μπορεί να χαλαρώσει πλέον.
Είναι εύκολα, απλά και πάρα πολύ νόστιμα. Λοιπόν για όσους δεν συνηθίζουν να γεμίζουν τα ντουλάπια τους, γρήγορα στο σούπερ.


Υλικά :

225 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
115 γρ. Flora με 25% βούτυρο
100 γρ. μπλε τυρί
100 γρ. παρμεζάνα
85 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
2 κρόκους αυγών
χοντρό αλάτι (προαιρετικά)




Εκτέλεση:

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι και το βούτυρο και ανακατεύουμε για λίγο με το φτερό, συμπληρώνουμε το μπλε τυρί, την παρμεζάνα, τους κρόκους και τα καρύδια. Ανακατεύουμε για λίγο μέχρι να δέσουν λίγο τα υλικά. Σταματάμε το μίξερ και μεταφέρουμε τη ζύμη μας σε πλαστική επιφάνεια. Φυσικά πάντα μπορούμε να βάλουμε σε μια μικρή λεκάνη τα υλικά και να τα πλάσουμε με τα χέρια. Απλά θα λερωθούμε λίγο περισσότερο.


Την κάνουμε μια μπάλα, την τυλίγουμε με το πλαστικό και αφήνουμε για 20 λεπτά να ξεκουραστεί.


Με τον πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη και κόβουμε με κουπάτ



Τοποθετούμε σε επιφάνεια σιλικόνης ή αντικολλητικό χαρτί και πάνω σε κάθε μπισκότο βάζουμε λίγο καρύδι, λίγη παρμεζάνα και λίγο αλάτι χοντρό (προαιρετικά). 
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 20-25 λεπτά.



Σερβίρονται κρύα ή και ζεστά με μπύρα ή κρασί, με φίλους ή μόνος. Ότι και να διαλέξετε ένα είναι το σίγουρο ότι είναι απολαυστικά.

Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση





11 σχόλια:

  1. αααα και τα αλμυρά πεντανόστιμα φαίνονται!!!! μια ερώτηση όμως, μπορεί να αντικατασταθεί το μπλε τυρί με κάτι άλλο; γιατί προσωπικά δε μου αρέσει; :))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βάλε μια αλμυρή φέτα, πάντως μην τα κάνεις χωρίς να αντικαταστήσεις το μπλε τυρί με ένα άλλο τυρί γιατί δεν θα δέσουν τα υλικά σου, χρειάζεσαι την ανάλογη λιπαρή ποσότητα.
    Καλή επιτυχία όταν θα τα κάνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παρακαλώ, ευχαρίστηση μου. Πάντως για να ξέρεις αυτά τα κουλουράκια το μπλε τυρί τα απογειώνει. Δεν χάνεις τίποτα να τα δοκιμάσεις και με μπλε τυρί, ίσως και να σου αρέσουν περισσότερο απ΄ότι νομίζεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εχμμμ, συγνώμη, αλλά το καρύδι πού κολλάει;
    Βάλε ένα μπεϊκονάκι που πάει και με την μπύρα ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλά αν ήταν να κάναμε Βασίλη ότι όλος ο κόσμος δεν θα έκανα blog !!! Και εκτός των άλλων αφού ξέρεις ότι είμαι λίγο της υγιεινής διατροφής, προτιμώ τα λιπαρά που έχει το καρύδι από αυτά που έχει το μπέικον (που ήταν και γουρουνάκι κάποτε). Φιλάκια στην κόρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μμμμ... γιαμ! Κι εγώ δεν είμαι φαν του μπλε τυριού, αλλά όπως και με άλλα τρόφιμα, όταν είναι μπλεγμένα και μαγειρεμένα δεν με ενοχλούν τόσο, μέχρι που μερικά μου αρέσου κι όλας! Νομίζω θα τα δοκιμάσω για να έχω άποψη. Όσο για τα καρύδια, μου αρέσει πολύ ο συνδυασμός τους με τυριά (αυτό το χω δοκιμάσει). Μπράβο Βασιλική με τις συνταγές σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σ΄ευχαριστώ κορίτσι, επιτέλους και ένας άνθρωπος που ξέρει να τρώει !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τα λάτρεψα στης Άννας!Είσαι μοναδική!AriadnefromGreece!

    ΑπάντησηΔιαγραφή