Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Μπισκότα με γέμιση μπισκότα OREO




Μπισκότα όλοι έχουμε φάει, μπισκότα όμως μέσα σε μπισκότα ; Ε σήμερα θα κάνουμε αυτό που τα παιδάκια λένε τόσα χρόνια  ... έκπληξη. Εμείς θα το πούμε μπισκότο έκπληξη!!!





Είναι μπισκότο σε διπλή δόση!!! Ξέρετε ότι έχω μια μεγάλη αδυναμία στα μπισκότα, τόσο που νομίζω ότι έχει γίνει ψύχωση. Αποφάσισα λοιπόν να κάνω ένα διπλό μπισκότο, όπως όλοι που έχουν διπλά σάντουιτς, διπλές στρώσεις σοκολάτας σε παγωτά, ε γιατί όχι και διπλό μπισκότο.
Είναι απλό, γρήγορο και διπλό!!!
Λοιπόν είστε έτοιμοι για διπλή μπισκοτένια απόλαυση; 

Υλικά για το ζυμάρι :

130 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
90 γρ. καστανή ζάχαρη
100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά
1 βανιλίνη
380 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
μια πρέζα αλάτι
1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
1/2 σακουλάκι σοκολατένιες σταγόνες

και για τη γέμιση 
12-15 μπισκότα oreo


Εκτέλεση:

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τις δύο ζάχαρες με το βούτυρο μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.  Συμπληρώνουμε ένα ένα τα αυγά και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα, μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά μας σταματάμε το χτύπημα με το μίξερ και συμπληρώνουμε το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι και ανακατεύουμε με το χέρι απαλά και κυκλικά. Τέλος συμπληρώνουμε και τις σοκολατένιες σταγόνες. Παίρνουμε λίγο ζυμάρι στο χέρι μας το απλώνουμε και τοποθετούμε στην μέση ένα μπισκότο oreo, παίρνουμε άλλο ένα μικρό κομμάτι ζυμάρι το βάζουμε πάνω από το μπισκότο και σφραγίζουμε τα πλαϊνά καλά.






Τοποθετούμε σε αρκετή απόσταση τα μπισκότα μεταξύ του και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 10-12 λεπτά ίσα που να χρυσίσουν. Αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν. 




Καλή επιτυχία και καλή διπλή απόλαυση!!!












4 σχόλια:

  1. Όταν το πήρα στα χέρια μου και το είδα έτσι... φουσκωτό αυτό σκέφτηκα, μπισκότο έκπληξη!!! Πολύ νόστιμο Βασιλική, όνειρο με τον πρωινό καφέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ κορίτσια, η μεγαλύτερη μου χαρά είναι η πρωινή απόλαυση του καφέ με ένα καινούργιο πάντα μπισκότο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τελεια!
    Θα στειλω την συνταγη στις φίλες :)

    http://beautyfollower.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή