Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Black Forest τούρτα , η εύκολη




Δεν ξέρω αν θα φτιάξουν σύντομα τα πράγματα ή όχι για ένα όμως είμαι σίγουρη, ότι δεν πρέπει να χάσουμε την ελπίδα μας, την αισιοδοξία μας και το κουράγιο να αντιμετωπίζουμε τα δύσκολα και να προχωράμε μπροστά με όποιο κόστος. 


Πρέπει να σηκωνόμαστε το πρωί και να παλεύουμε για την κάθε μέρα με όλες μας τις δυνάμεις, δεν πρέπει να το βάλουμε κάτω και ούτε πρέπει να εγκαταλείψουμε! 
Έτσι και εγώ σηκώθηκα σήμερα το πρωί, δεν άνοιξα καθόλου τηλεόραση, έκανα το καφεδάκι μου, βγήκα στο μπαλκόνι και τον απόλαυσα με την πρωινή δροσούλα και την ησυχία.
Επέστρεψα στην κουζίνα μου και είπα να κάνω μια εύκολη και δροσερή black forest έτσι για να γλυκάνω λίγο την ημέρα. Εάν την black forest την θέλετε με τα κεράσια της κονσέρβας αυτή που θα κάνουμε σήμερα δεν σας κάνει. Θα την κάνω με φρέσκα, ζουμερά και γλυκά κεράσια που θα κάνουν αυτό το γλυκάκι το απόλυτο επιδόρπιο του καλοκαιριού.
Εύκολο στην κατασκευή του με τέλεια εμφάνιση, αυτό το γλυκάκι σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει και θα επιβεβαιώσει τον κανόνα " η απλότητα σε όλο της το μεγαλείο".
Μπορείτε να το κάνετε με σκέτο παντεσπάνι που θα το σιροπιάσετε ή με κέικ σοκολάτας, η επιλογή είναι δική σας.


Υλικά:

1 δόση παντεσπάνι ή κέικ σοκολάτας
200 γρ. κεράσια 
200 γρ. τυρί κρέμα
300 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
70 γρ. άχνη

σιρόπι από γλυκό του κουταλιού (κατά προτίμηση βύσσινο) για το γαρνίρισμα.

Σιρόπι για το παντεσπάνι

100 γρ. νερό
100 γρ. ζάχαρη

Τοποθετείται τη ζάχαρη και το νερό σε ένα κατσαρολάκι και στην φωτιά, μόλις αρχίσει να βράζει αποσύρετε και εάν θέλετε συμπληρώνετε λίγο λικέρ βύσσινο ή εάν έχετε κάποιο λικέρ από κεράσια.


Εκτέλεση:

Αφού έχετε κάνει το κέικ σας ή το παντεσπάνι το κόβετε σε δύο δίσκους και το αφήνετε στην άκρη. Χτυπάτε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος με την κρέμα τυρί και την άχνη μέχρι να γίνουν μια σφιχτή κρέμα και την τοποθετείται στο ψυγείο. 





Εάν έχετε κάνει παντεσπάνι σιροπιάζετε το ένα κομμάτι λίγο και από πάνω στρώνετε μια γενναία ποσότητα κρέμας (το ίδιο ισχύει και για το κέικ μόνο που το κέικ δεν το σιροπιάζουμε).




Στρώνουμε πάνω στην κρέμα τα κεράσια μας που τα έχουμε κόψει σε φέτες.




Τοποθετούμε από πάνω το δεύτερο δίσκο από το παντεσπάνι πιέζοντας το ελαφρά, σιροπιάζουμε ελαφρώς, τοποθετούμε την υπόλοιπη κρέμα μας και διακοσμούμε. 




Σας εύχομαι καλή επιτυχία και καλή δύναμη σε όλους.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου