Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Μπισκότα με άσπρη σοκολάτα και cranberries




Τελείωσαν λοιπόν και τα Χριστούγεννα με όσες δικαιολογίες είχαμε γι αυτά που φάγαμε και τώρα μείναμε με τις ενοχές, τις τύψεις και την προσπάθεια ότι από Δευτέρα θα αρχίσουμε την δίαιτα ή θα αρχίσουμε να τρώμε φασολάκια!!! όπως λένε και μερικές γνωστές μου. Αλήθεια κορίτσια φάγατε φασολάκια ή ακόμη ...


Και φυσικά περίσσεψαν και ένα σωρό πράγματα που δεν ξέρουμε αν πρέπει να τα φάμε για να μην χαλάσουν, να τα πετάξουμε αλλά λόγω κρίσης δεν μας πάει καρδιά άλλωστε υπάρχουν άνθρωποι που ούτε τα βασικά δεν είχαν στις γιορτές και έτσι ψάχνουμε να βρούμε καμιά συνταγή που να έχει μέσα ότι μας περίσσεψε μήπως και δεν πάει αδιάβαστο!!!



Εμένα από ότι έχετε καταλάβει μέχρι τώρα μου περίσσεψε πολύ αποξηραμένο φρούτο, αλλά πολύ λέμε!!! Ούτε και εγώ κατάλαβα πως βρέθηκα με τόσο περίσσευμα αλλά έτσι είναι οι γιορτές, τα θέλεις όλα και τα θέλεις και σε μεγάλη ποσότητα. 
Ελάτε λοιπόν να κάνουμε μερικά μπισκότα γιατί για γλυκά ούτε λόγος για λίγο καιρό. Πάντως ποιος χριστιανός ανακάλυψε την δίαιτα μετά από τόση κατανάλωση φαγητών και γλυκών δεν ξέρω. Μιλάμε για το τέλειο βασανιστήριο!!!  


Υλικά:

220-230 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουτ. γλυκού σόδα μαγειρική
100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. καστανή ζάχαρη
50 γρ.  λευκή ζάχαρη
1 αυγό 
1 βανίλια
μια πρέζα αλάτι
60 γρ. λευκή σοκολάτα σε σταγόνες



60 γρ. cranberries (ή κεράσια ή μύρτιλλα ή σταφίδες)  ή και συνδυασμό από ότι έχετε.

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170 βαθμούς και στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί το ταψί σας. 

 Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με την σόδα και το αλάτι και αφήνετε στην άκρη. Σε ένα άλλο μπολ βάζετε τις ζάχαρες με το βούτυρο και χτυπάτε μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. 


Σταματήστε το χτύπημα και συμπληρώστε το αυγό και την βανίλια, συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν. Σταματήστε τελείως το μίξερ και συμπληρώστε το αλεύρι ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα . 




Ρίξτε τις σταγόνες σοκολάτας και τα cranberries ανακατέψτε λίγο ακόμη . Βάλτε για 30΄ λεπτά   στο ψυγείο να ξεκουραστεί.




Με ένα μεγάλο κουτάλι πάρτε ζυμάρι και τοποθετήστε αρκετά αραιά μεταξύ τους τα μπισκότα γιατί θα φουσκώσουν. 


Ψήστε για 13-15 λεπτά το πολύ, βγάλτε από τον φούρνο αφήστε για λίγο (5 λεπτά) να κρυώσουν στο ταψί και μεταφέρετε σε σχάρα να κρυώσουν καλά.

Σας εύχομαι καλή επιτυχία

Καλή & Γλυκιά Χρονιά








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου