Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Χριστουγεννιάτικο γλυκό με σοκολατένιες κουκουνάρες




Επιτέλους μετρημένες είναι οι μέρες μέχρι τα Χριστούγεννα και σαν όλους δεν βλέπω την ώρα! Δεν βλέπω την ώρα να κάνω πολλά γλυκά, να φάω πολλά γλυκά και να έχω την δικαιολογία ότι είναι Χριστούγεννα , δεν πειράζει μετά τις γιορτές θα αρχίσω δίαιτα ...
Αυτές τις μέρες μου αρέσει ακόμη και το πιο απλό γλυκό να έχει κάτι το Χριστουγεννιάτικο επάνω του, κάτι από το πνεύμα και τα χρώματα των ημερών.
Ακόμη και ένα απλό κέικ μπορεί να μεταμορφωθεί σε Χριστουγεννιάτικο κέικ!



Όπως αυτό το κέικ , από εκεί που ήταν απλώς ένα σοκολατένιο κέικ, χωρίς καμία τσαχπινιά έγινε ένα κέικ με κουκουνάρες, δενδρολίβανο, καρύδια και γλάσο. Ελπίζω ότι όλοι θα συμφωνήσετε ότι δεν είναι πλέον ένα απλό σοκολατένιο κέικ, αλλά το σούπερ κέικ των ημερών, έτσι για το καλό και για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας.


Βέβαια όλη η ιστορία είναι οι κουκουνάρες, που φυσικά τρώγονται. Δεν είναι δύσκολες να γίνουν απλά θέλουν λίγο χρόνο περισσότερο από ότι "παίρνουμε όλα τα υλικά και τα βάζουμε σε ένα μπολ και ανακατεύουμε". Εντάξει υπάρχουν και αυτά τα γλυκά και είναι και καλά τις περισσότερες φορές αλλά δεν νομίζω ότι έχουν κάτι περισσότερο να προσφέρουν εκτός από γεύση.
Εμείς αυτές τις μέρες θέλουμε και την εμφάνιση, ε τι Χριστούγεννα θα είναι χωρίς τον κατάλληλο διάκοσμο ακόμη και στα γλυκά μας!


Και από ότι έχετε καταλάβει μέχρι τώρα η σημερινή ανάρτηση δεν έχει να κάνει με το κέικ αλλά με τα φαγώσιμα κουκουνάρια. Γιατί εσείς εάν θέλετε μπορείτε να τα φτιάξετε και να διακοσμήσετε είτε ένα κέικ , είτε την Χριστουγεννιάτικη τούρτα σας ή για όσους από εσάς επιλέξουν να κάνουν ένα κορμό , αλλά εάν θέλετε να τα κάνετε και σκέτα και να στολίσετε απλώς το γιορτινό σας τραπέζι.


Υλικά για τα σοκολατένια κουκουνάρια:

240 γρ. κουβερτούρα τεμαχισμένη
200 γρ. ζαχαρούχο γάλα
25 γρ. βούτυρο ανάλατο
1 πρέζα αλάτι
50 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
200 γρ. αμύγδαλα ωμά με το τσόφλι κομμένα σε φέτες

Βγάζει περίπου 8-10 τεμάχια ανάλογα το μέγεθος που θέλετε


Για διακόσμηση:

μερικά κλαδιά δενδρολίβανο
μερικές αληθινές κουκουνάρες
καρύδια ή κάστανα

Εκτέλεση:

Παίρνετε τα αμύγδαλα και με ένα κοφτερό μαχαίρι από την χοντρή πλευρά τα ανοίγετε στην μέση.
Κατόπιν με προσοχή προσπαθήστε να ισιώσετε το αμύγδαλο βγάζοντας κομμάτι και φλούδα από το πάνω μέρος του αμυγδάλου, έτσι  για να φαίνεται πιο όμορφο. Εάν δεν θέλετε να κάνετε αυτή τη διαδικασία απλώς αφήστε τα όπως έχουν , κομμένα στην μέση.


Σε σκεύος ειδικό για φουρνάκι μικροκυμάτων βάζουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα , το ζαχαρούχο, το βούτυρο και το αλάτι και το τοποθετούμε στο φουρνάκι για 1 λεπτό. Αφαιρούμε και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν όλα τα υλικά μας, εάν δεν έχουν λιώσει το τοποθετούμε για άλλα 10 δεύτερα ακόμη (όχι περισσότερο) και το ελέγχουμε συνεχώς (μπορείτε εναλλακτικά και σε ένα κατσαρολάκι και σε χαμηλή εστία). Μόλις λιώσουν τα υλικά μας το μεταφέρουμε σε καθαρό σκεύος το σκεπάζουμε με μεμβράνη που θα εφάπτεται και το αφήνουμε εκτός ψυγείου για τουλάχιστον 2 ώρες μέχρι να μπορεί να δουλευτεί. Μην το βάλετε στο ψυγείο γιατί μπορεί να σας σκληρύνει αρκετά και να μην μπορείτε να το δουλέψετε.



Σε δισκάκι βάζουμε αντικολλητικό χαρτί ή αλουμινόχαρτο και παίρνουμε με ένα κουτάλι μια ποσότητα και δίνουμε το σχήμα της κουκουνάρας.
Μόλις τα τελειώσουμε λιώνουμε την σοκολάτα γάλακτος και βουτάμε την βάση από το αμύγδαλο (όχι την μύτη) και καρφώνουμε στο κουκουνάρι αρχίζοντας από την βάση και προχωρώντας προς την μύτη. Προσπαθούμε λίγο να επανωτίζει το ένα αμύγδαλο το άλλο (όσο μπορούμε, αυτό έχει να κάνει με το πόσο λεπτά έχουμε κόψει τα αμύγδαλα).
Βάζουμε στο ψυγείο για καμιά ώρα και αποθηκεύουμε σε ξηρό και κρύο μέρος (όχι στο ψυγείο) για περίπου μία εβδομάδα (κανένα τενεκεδάκι, σαν αυτά που κυκλοφορούν αυτό το καιρό για μπισκότα)



ΠΡΟΣΟΧΗ μην προσπαθήσετε να αντικαταστήσετε αυτά τα αμύγδαλα με φιλέ, δεν πρόκειται να κάνει δουλειά. 
Ελπίζω να το βρήκατε διασκεδαστικό και να το κάνετε. Από εμένα καλή επιτυχία, καλές γιορτές με υγεία και ευτυχία, ευτυχισμένος ο καινούργιος χρόνος που θα τα ξαναπούμε. Και να θυμάστε όλα μπορούν να γίνουν αρκεί να υπάρχει καλή διάθεση.


ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ & ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΧΡΟΝΟΣ











6 σχόλια:

  1. Πανέμορφη η τούρτα!Και φυσικά τα κουκουνάρια!AriadnefromGreece!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Αριάδνη μου, καλές γιορτές, υγεία και ευτυχία σε όλη την οικογένεια! και σε σένα φυσικά!!!

      Διαγραφή
  2. Πω! πω! τι να πω με τέτοια τούρτα! Την "κλέβω" καλά να είναι το Pinterest που μου έχει κάνει εύκολο το ..κλέψιμο! Μπορούμε και χωρίς τη μπελαλίδικη κουκουνάρα πάντως!Χρόνια Πολλά γλυκό ,δημιουργικό κορίτσι, εύχομαι Καλές γιορτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ, καλές γιορτές και σε εσένα και όλη την οικογένεια σου, υγεία, ευτυχία, αγάπη και κυρίως θετική σκέψη!

      Διαγραφή
  3. Είναι πανέμορφες οι σοκο-κουκουνάρες σου και ακούγονται και πεντανόστιμες! Μπράβο σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ, σου εύχομαι καλές γιορτές, χαρούμενα Χριστούγεννα και ένα δημιουργικό 2017

      Διαγραφή