Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

Χριστουγεννιάτικα σοκολατάκια με Matcha




Είμαστε επιτέλους στον μήνα των Χριστουγέννων και επισήμως στις γιορτινές ατασθαλίες, στις γιορτινές προετοιμασίες, στην χαρούμενη  και ευαίσθητη διάθεση για την αγάπη, το καλό, για αυτόν που δεν έχει ότι έχουμε εμείς και που καλά που υπάρχουν τα Χριστούγεννα και θυμόμαστε ότι πρέπει να είμαστε πιο ανθρώπινοι και πιο συμπονετικοί με αυτούς που δεν έχουν ότι ίσως εμείς θεωρούμε δεδομένο να έχουμε για καθημερινότητα, αυτοί να μην το έχουν ούτε μια φορά το χρόνο!


Ας σκεφτούμε μια φορά τι είναι πραγματικά αυτά που έχουμε ανάγκη, τι είναι αυτά που μας κάνουν ευτυχισμένους και ας μην αλλοιωνόμαστε στα δήθεν και τα υπερβολικά, στο τι είναι trendy και τι είναι must και ας κάνουμε πιο απλή και όμορφη την ζωή μας χαρίζοντας έστω και ένα χαμόγελο ή ένα χάδι σε αυτούς που πραγματικά το έχουν ανάγκη!



Σήμερα τα χρώματα από τα σοκολατάκια έχουν να κάνουν με τα χρώματα των Χριστουγέννων. Όμορφα αλλά και νόστιμα και λίγο πιο υγιεινά από ότι κάθε φορά. Τώρα θα μου πεις την άσπρη σοκολάτα δεν την λες και υγιεινή αλλά δεν πειράζει Χριστούγεννα έρχονται, είπαμε μια μικρή ατασθαλία δεν πειράζει! Και φυσικά για να γίνει αυτό το πράσινο χρώμα δεν χρησιμοποίησα χρώμα ζαχαροπλαστικής αλλά το περίφημο matcha που έχουμε κάνει και μπισκότα με αυτό.
Πάμε λοιπόν να κάνουμε δύο ειδών σοκολατάκια που και τα δύο έχουν matcha, το ένα είναι με άσπρη σοκολάτα και πάστα φιστικιού αιγίνης και το άλλο με κουβερτούρα, βούτυρο καρύδας και ινδοκάρυδο.


Υλικά και για τα δύο είδη:



Σοκολατάκια με άσπρη σοκολάτα, κρέμα φιστικιού & matcha

Για τα σοκολατάκια
400 γρ. άσπρη σοκολάτα
1 κουτ. γλυκού σκόνη matcha
μικρές χάρτινες θήκες για σοκολατάκια ή τρουφάκια

Για την γέμιση (πάστα φιστικιού)
100 γρ. φιστίκια αιγίνης ωμά χωρίς τσόφλι
1 κουτ. γλυκού ηλιέλαιο ή σπορέλαιο
μια πρέζα αλάτι
20 γρ. άχνη

Βγαίνουν 18-20 σοκολατάκια

Εκτέλεση για την πάστα φιστικιού:

Τοποθετήστε τα φιστίκια και το αλάτι στο μπλέντερ και χτυπήστε τα μέχρι να γίνουν πολτός, αυτό μπορεί να πάρει αρκετή ώρα . Με μια σπάτουλα να καθαρίζετε τακτικά τα τοιχώματα του μπλέντερ. Ρίξτε τη κουταλιά με το λάδι και συνεχίστε το χτύπημα για λίγο ακόμη. Μεταφέρετε σε καθαρό μπολ.



Κοσκινίστε από πάνω την άχνη σε δύο δόσεις και ανακατέψτε με το χέρι μέχρι να έχετε ένα ζυμαράκι.



Λιώστε την σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα, ρίξτε από πάνω το κοσκινισμένο macha και ανακατέψτε. Τοποθετήστε μικρές θήκες για τρούφες ή σοκολατάκια σε θήκη για μικρά muffins. Βάλτε από ένα κουταλάκι σε κάθε χαρτάκι. Βάλτε για 5 λεπτά στο ψυγείο. 


Πάρτε με ένα μικρό κουταλάκι από την πάστα φιστικιού κάντε ένα μπαλάκι , πιέστε το λίγο και βάλτε το στην μέση αφήνοντας περιμετρικά χώρο για να γεμίσετε με σοκολάτα. Ρίξτε περίπου 1 1/2 κουτ. σοκολάτα μέχρι να καλύψετε την πάστα. Τοποθετήστε από ένα φιστίκι στην μέση για διακόσμηση εάν θέλετε. Τοποθετήστε στο ψυγείο να κρυώσουν. Την σοκολάτα φροντίστε να την έχετε σε σκεύος που μπαίνει στο φουρνάκι μικροκυμάτων γιατί ίσως χρειαστεί να την ζεστάνετε κάνα δυο φορές μέχρι να τελειώσετε τα σοκολατάκια.  Κάθε φορά που θα χρειάζεται να την ζεσταίνετε , θέλει προσοχή, το πολύ 10 δεύτερα την φορά , μην σας καεί.




Τρουφάκια με βούτυρο καρύδας, καρύδα και matcha.

Υλικά
150 γρ. βούτυρο καρύδας σε θερμοκρασία δωματίου (θα το βρείτε σε μαγαζιά με βιολογικά )
50 γρ. καρύδα τρίμμα
4 κουτ. σούπας σιρόπι σφενδάμου (ή μέλι λίγο αραιωμένο με ζεστό νερό)
2 κουτ. γλυκού matcha

Για την επικάλυψη:
300 γρ. κουβερτούρα
1 κουτ. γλυκού ηλιέλαιο

Βγαίνουν 15-20 τρουφάκια

Εκτέλεση:

Στον κάδο του μπλέντερ βάλτε το βούτυρο καρύδας σε θερμοκρασία δωματίου (πρέπει να το έχετε αφήσει εκτός ψυγείου αρκετές ώρες μιας και είναι αρκετά σκληρό σαν βούτυρο και θέλει πολύ ώρα για να μαλακώσει) το τρίμμα καρύδας , το matcha και 2 κουταλιές σιρόπι σφενδάμου. Χτυπήστε λίγο μέχρι να αρχίσουν να ομογενοποιούνται τα υλικά. Σταματήστε το χτύπημα και συμπληρώστε και τις 2 κουταλιές σφενδάμου ακόμη. Χτυπήστε λίγο ακόμη μέχρι να έχετε μια πάστα αρκετά σφιχτή. 



Πάρτε ένα δισκάκι βάλτε αλουμινόχαρτο και με ένα μικρό κουταλάκι πάρτε ποσότητα από την πάστα πλάστε μικρά μπαλάκια και τοποθετήστε τα στο αλουμινόχαρτο. Βάλτε τα στο ψυγείο για 10-15 λεπτά να σφίξουν λίγο. Στο μεταξύ λιώστε σε μπεν μαρί την σοκολάτα, μόλις λιώσει συμπληρώστε και το λάδι , ανακατέψτε και μεταφέρετε σε καθαρό μπολάκι. Ρίξτε ένα ένα τα τρουφάκια και με την βοήθεια από δύο πιρούνια, ρολάρετε στην σοκολάτα τα τρουφάκια . Τοποθετήστε στο αλουμινόχαρτο και αφήστε να κρυώσουν στο ψυγείο.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ








1 σχόλιο:

  1. Ω θεέ μου! Θυμάμαι τα μπισκότα που έκανες με μάτσα και μου τρέχουν τα σάλια!!!!..Αχ, αχ, αχ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή