Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

Τρουφάκια σοκολατένια με πορτοκάλι & κονιάκ





Πως τα πάτε με τα σοκολατάκια; Με τα ταξίδια; Με το Βέλγιο; Ε προχθές εκεί που καθόμουν μια χαρά θυμήθηκα το ταξίδι στις Βρυξέλλες και τα θεσπέσια σοκολατάκια τους! Θυμήθηκα πως έκανα σαν τρελή να πάρω από όλα τα επώνυμα σοκολατερί τα καλύτερα τους.
Φυσικά πήρα απ΄όλα και για όλους αλλά ήταν τόσα πολλά που δεν θυμάμαι για πόσο καιρό έτρωγα σοκολατάκια. Και το κακό είναι ότι δεν τα βαριέσαι, είναι ίσα ίσα για να σου φτιάχνει την διάθεση και να ξεχνάς το καημό σου για κάτι πιο μεγάλο, ας πούμε μια τούρτα!





Επειδή βέβαια με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας , να μια ο φόβος για τα αεροπλάνα, για την τρομοκρατία, λίγο που μας τσάκισε και η κρίση είπα να κάνω μόνη μου μερικά σοκολατάκια και απλά να αναβάλλω για κάποια στιγμή στο μέλλον ένα ταξιδάκι στο Βέλγιο.
Όσοι έχετε πάει Βρυξέλλες ίσως να μην σας φανούν ισάξια τα δικά μου σοκολατάκια με τα Βελγικά. Δεν πειράζει είμαι όμως σίγουρη ότι όποιος αποφασίσει να τα κάνει θα εκπλαγεί ευχάριστα και θα συμφωνήσει ότι μοιάζουν κατά πολύ! 

Θα χρειαστούμε λίγα υλικά αλλά καλά, να πάρετε την καλύτερη κουβερτούρα που θα βρείτε καθώς επίσης και βούτυρο αγελάδας, μια σωστή κρέμα γάλακτος και την αγάπη σας για τα σοκολατάκια.
Με όλα αυτά είμαι σίγουρη ότι τα σοκολατάκια σας θα είναι καλύτερα και από τα δικά μου αλλά και από τα Βελγικά!!!


Υλικά:

Για 13-15 τεμάχια

Για την γέμιση:
70 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
ξύσμα από 1 πορτοκάλι (ακέρωτο)
145 γρ. κουβερτούρα
50 γρ. βούτυρο αγελάδας ανάλατο
1 1/2 κουτ. γλυκού χυμό από πορτοκάλι ή κονιάκ ή κάποιο λικέρ πορτοκαλιού
εσάνς πορτοκαλιού προαιρετικά (2-3 σταγόνες) εάν δεν χρησιμοποιείστε λικέρ ή κονιάκ

Για την επικάλυψη:
200 γρ. κουβερτούρα για επικάλυψη
1/2 κουτ. γλυκού ηλιέλαιο


                                    

Εκτέλεση:

Ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος με το ξύσμα πορτοκαλιού και τοποθετήστε στην εστία. Μόλις αρχίσει να παίρνει βράση αποσύρετε και ρίξτε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ανακατέψτε γρήγορα πριν προλάβει να πέσει η θερμοκρασία και σας μείνουν κομμάτια που δεν θα έχουν λιώσει (εάν παρόλα αυτά δεν προλάβετε βάλτε για 10 δεύτερα στο φουρνάκι μικροκυμάτων για να βοηθήσετε λίγο, ανακατέψτε και ξαναβάλτε για άλλα 10 δεύτερα εάν δεν έχει λιώσει η κουβερτούρα).
Βεβαιωθείτε ότι το σκεύος κάνει για φουρνάκι μικροκυμάτων και δεν κάνετε καμιά ζημιά!
Στην συνέχεια ρίξτε το βούτυρο και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθεί και το βούτυρο. Μετά ρίξτε το χυμό πορτοκαλιού ή το κονιάκ ή το λικέρ και το εσάνς (εάν χρησιμοποιήσετε) και ανακατέψτε καλά .


Βάλτε μια μεμβράνη που θα εφάπτεται στην σοκολάτα και τοποθετήστε στο ψυγείο για ένα βράδυ.
Την επόμενη μέρα αφαιρέστε από το ψυγείο βάλτε γαντάκια (γιατί με το πλάσιμο θα κολλάνε) πάρτε ένα μικρό κουταλάκι, πλάσετε μπαλάκια, τοποθετήστε σε πιατέλα και ξαναβάλτε στο ψυγείο για καμιά ώρα.




Λιώστε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί , ρίξτε και ανακατέψτε το ηλιέλαιο να ενσωματωθεί καλά . Με δύο πιρουνάκια βουτήξτε τα σοκολατάκια σας στην κουβερτούρα φροντίζοντας να καλυφθούν καλά και τοποθετήστε σε δισκάκι με αλουμινόχαρτο ή αντικολλητικό χαρτί μέχρι να στεγνώσουν. Μπορείτε να τα διατηρήσετε εκτός ψυγείου για 2-3 ημέρες (τώρα που είναι χειμώνας), εάν θέλετε όμως περισσότερο διατηρούνται στο ψυγείο σε αεροστεγές δοχείο. 
Βγάλτε τα από το ψυγείο μισή ωρίτσα πριν τα σερβίρετε να έρθουν σε θερμοκρασία χώρου και απολαύστε τα.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ






2 σχόλια:

  1. Λατρεμένο γλυκάκι!!!Στείλε με μέιλ μία πιατέλα να τα..τσακίσω!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ καλή μου, εάν προλάβαινα και εγώ, θα σου έστελνα και εσένα μερικά . . . αλλά πρόλαβε ο άντρας μου!!! την άλλη φορά.

      Διαγραφή