Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

Μηλόπιτα ανάποδη



Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα

Αυτό το παλαιό ρητό ποτέ δεν ήταν πιο σημαντικό απ’ ό,τι σήμερα. Στη σύγχρονη εποχή, οι γιατροί κουβαλούν μαζί τους μια σειρά από εξετάσεις, φάρμακα και παρεμβάσεις που προκαλούν κινδύνους για την υγεία οι οποίοι συχνά υπερβαίνουν τα δήθεν οφέλη τους κι έτσι είναι καλύτερο να αποφεύγονται όποτε είναι δυνατόν.
Επίσης, τα μήλα είναι πολύ φθηνότερα από τους γιατρούς και στη χειρότερη περίπτωση που είναι απαραίτητη κάποια μορφή θεραπείας μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως μια ωφέλιμη (και θρεπτική) μορφή αυτοάμυνας. Παρ’ όλο που κάποιοι ίσως θεωρήσουν το παραπάνω γνωμικό ως μια απλή λαϊκή ιατρική φαντασίωση, η πραγματικότητα είναι ότι οι θεραπευτικές ιδιότητες των μήλων είναι καλά τεκμηριωμένες μέσα στη βιοϊατρική βιβλιογραφία.


Τα μήλα δεν είναι φάρμακο, αποτελούν όμως έναν τρόπο με τον οποίο τα φάρμακα γίνονται περιττά. Μέσα από την αυθεντική διατροφή και την αποτοξίνωση – δύο λειτουργίες που μας προσφέρουν τα περισσότερα είδη φρούτων – θα εμποδίσουμε και θα θεραπεύσουμε τις ασθένειες.
Επίσης, τα φρούτα πάντα αποτελούσαν ωφέλιμη τροφή για τον άνθρωπο. Τα φρούτα λοιπόν είναι μια πηγή τροφής τόσο παλιά όσο και η ίδια η ανθρώπινη ύπαρξη. Θα μπορούσε αυτός να είναι ένας λόγος που τα μήλα διαθέτουν αυτές τις εκπληκτικές θεραπευτικές ικανότητες; Ίσως. Την επόμενη φορά που θα δαγκώσετε ένα τραγανό, φρέσκο, βιολογικό μήλο, σκεφτείτε όλα όσα έχει να σας προσφέρει και όχι απλώς θεωρητικά Νιώστε την ευχαρίστηση (η λέξη φρούτο ετυμολογικά προέρχεται από τη λατινική λέξη frui, που σημαίνει «απολαμβάνω») την ίδια κιόλας στιγμή.


Υλικά:

140 γρ. βούτυρο + λίγο ακόμη για την επάλειψη του ταψιού.
100 γρ. καστανή ζάχαρη (για το ταψί)
2-3 μήλα πράσινα 
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά
110 γρ. γάλα πλήρες
1 κουτ. γλυκού χυμό λεμόνι
1 1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
1 κουτ. γλυκού κανέλα σκόνη
1 κουτ. γλυκού βανίλια ή 1 βανιλίνη
άχνη για την διακόσμηση

Εκτέλεση:

Πλένουμε σχολαστικά τα μήλα μας και τα καθαρίζουμε από την φλούδα και τα σπόρια. Κόβουμε στα 4 και μετά το κάθε κομμάτι στα 3 ή 4 ανάλογα το πόσο μεγάλο είναι το μήλο. 



Τα βάζουμε σε ένα μπολ, ρίχνουμε το χυμό λεμόνι και με τα χέρια μας τα ανακατεύουμε να πάει παντού το λεμόνι για να μην μαυρίσουν τα μήλα μέχρι να κάνουμε το μείγμα μας. 
Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψάκι (25-27εκ.) λίγο βαθύ και στην βάση του ρίχνουμε την καστανή ζάχαρη προσπαθώντας να πάει παντού. Στρώνουμε τα μήλα όπως στην φωτογραφία που ακολουθεί ή όπως εσείς θελήσετε. 


Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν, την κανέλα, το αλάτι και την βανίλια (εάν έχετε βανιλίνη) και αφήνουμε στην άκρη.
Στο μπολ του μίξερ (κάνει και το μίξερ χειρός) χτυπάμε το βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) με την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και την βανίλια (υγρό). Μόλις ενσωματωθούν τα αυγά, ρίχνουμε σε 3 δόσεις το αλεύρι και σε 2 δόσεις το γάλα εναλλάξ  ξεκινώντας και τελειώνοντας με το αλεύρι.
Πάρτε μια μεγάλη κουτάλα και τοποθετείστε σε διάφορα σημεία (πάνω από τα μήλα) το μείγμα. 


Στρώστε με προσοχή με το πίσω μέρος της κουτάλας και ψήστε για 45-50 λεπτά στον φούρνο που έχετε προθερμασμένο στους 175 βαθμούς. 


Μόλις ψηθεί η μηλόπιτα σας αφαιρέστε από τον φούρνο αφήστε για τουλάχιστον 30-40 λεπτά σε σχάρα να κρυώσει λίγο. Με ένα μαχαίρι ελευθερώστε γύρω γύρω την μηλόπιτα από το ταψάκι για να είναι πιο εύκολο να ξεφορμαριστεί. Πάρτε μια μεγαλύτερη πιατέλα και σκεπάστε το ταψάκι, με προσοχή φέρτε τούμπα για να ξεφορμάρετε. Αφήστε να κρυώσει καλά και αχνίστε.




Επίσης, αν δεν έχετε δοκιμάσει ποτέ πριν να ακολουθήσετε μια δίαιτα μόνο με μήλα, σκεφτείτε το. Δεν μοιάζει τόσο με νηστεία με φρούτα, αλλά με κάτι διασκεδαστικό. Γεμίστε μια τσάντα με βιολογικά μήλα και κάθε φορά που πεινάτε, φάτε ένα. Θα εκπλαγείτε από το πόσο άμεσα θα χορτάσετε και πόσο θα νιώσετε το σώμα σας καθαρό και απελευθερωμένο από την αποκλειστική κατανάλωση ενός απλού, εξαιρετικού φρούτου όπως το μήλο. Ορισμένοι άνθρωποι μπορούν εύκολα να συνεχίσουν για 1-2 ημέρες χρησιμοποιώντας αυτή τη μέθοδο διατροφής με αποτέλεσμα να αισθάνονται ανανεωμένοι και αναζωογονημένοι.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου