Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020

Ένα γλυκό τριαντάφυλλο για του Αγ. Βαλεντίνου



Μήπως η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου στον 21ο αιώνα έχει αλλάξει προς το χειρότερο; Τα συναισθήματα παραμένουν τα ίδια όπως ήταν πάντα, αλλά με την προβολή τους μέσω των social media, η ημέρα αυτή που ήταν πάντα αμφιλεγόμενη, σαν να έχασε ένα μεγάλο μέρος από τον ρομαντισμό της.


Δεν είναι ότι έχουμε την ανάγκη να αντιταχθούμε και να γκρινιάξουμε για την ημέρα αυτή, αλλά συναντάμε τέτοια κακής ποιότητας  μηνύματα και σχόλια στο Facebook. Εξάλλου τα μηνύματα της αγάπης είναι προσωπικά και δεν κάνει κακό να παραμείνουν πίσω από κλειστές πόρτες ή εντός των ορίων μιας κάρτας.



Την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ας σκεφτούμε όλοι μας να στείλουμε τις ευχές μας στην αγαπημένη μας ή στον αγαπημένο μας μέσω μιας όμορφης κάρτας, να γράψουμε ένα τρυφερό μήνυμα που να εκφράζει τα πραγματικά μας συναισθήματα, και να την προσφέρουμε μαζί με λίγα λουλούδια.Ας επενδύσουμε πραγματικά λίγο από το χρόνο μας, και ας κάνουμε προσπάθεια να εκφράσουμε όσα νιώθουμε, αντί να καταφύγουμε στην ευκολία του facebook και μιας χιλιοειπωμένης ηλεκτρονικής ευχής.  Ο έρωτας και η αγάπη είναι πολύτιμα συναισθήματα και πρέπει να τα διαφυλάσσουμε και να τα εκτιμούμε όσο γίνεται. Δεν είναι απαραίτητο να ξοδέψετε πολλά χρήματα γι αυτό, αλλά να ξοδέψετε χρόνο και σκέψη για να του κάνετε μια όμορφη έκπληξη, να σπάσετε τη ρουτίνα της καθημερινότητας και να ανανεώσετε τον έρωτα στη σχέση σας. Κανείς δεν πρέπει να υποτιμά τα φτηνά δώρα για τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου ή ακόμα περισσότερο αυτά που θα φτιάξετε μόνοι σας!!!

Υλικά:

Για τις μαρέγκες

Ασπράδια από 3 αυγά (90 γρ.)
125 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
1/2 κουτ. γλυκού κρεμόριο
ροζ σκούρο ή κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (πάστα)

Για τη γκανάς σοκολάτας

140 γρ. κουβερτούρα
100 γρ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση:

Πρώτα ετοιμάζουμε την γκανάς σοκολάτας για να προλάβει να σφίξει. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις έρθει σε σημείο βρασμού αποσύρουμε και ρίχνουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Αφήνουμε για 1 λεπτό και ανακατεύουμε καλά. Μεταφέρουμε την γκανάς σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και την τοποθετούμε στο ψυγείο για να σφίξει γρήγορα ή την αφήνουμε εκτός ψυγείου εάν δεν βιαζόμαστε.


Η διαδικασία της μαρέγκας μπορείτε να την βρείτε στην ανάρτηση μου " Μαρέγκες με σοκολάτα" απλώς εδώ θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε μια οδοντωτή μύτη και σακούλα ζαχαροπλαστικής.
Μόλις τελειώσετε λοιπόν με το χτύπημα και έχετε μια λεία και σφιχτή μαρέγκα, βάλτε λίγο χρώμα και ανακατέψτε ελαφρώς, δεν χρειάζεται πολύ ανακάτεμα. 



Με ένα μικρό πινέλο πάρτε από το χρώμα και κάντε 4 γραμμές μέσα στην σακούλα σας πριν βάλετε μέσα την μαρέγκα. Έτσι θα έχετε σχέδια στις μαρέγκες σας. 

                                

Τοποθετήστε και την μαρέγκα στην σακούλα και κάντε τριαντάφυλλα εάν είναι δυνατόν ίδια μεταξύ τους για να μην έχετε πρόβλημα όταν θα τα γεμίσετε με την γκανάς.


Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 100 βαθμούς για 1 ώρα και 15 λεπτά. Κλείστε τον φούρνο και αφήστε ένα μικρό κενό στην πόρτα του φούρνου. Αφήστε τουλάχιστον 2-3 ώρες μέχρι να στεγνώσουν καλά. 


Βρείτε ίδια τριαντάφυλλα γεμίστε με γκανάς σοκολάτας, πιέστε ελαφρώς και απολαύστε τα μαζί με τον αγαπημένο ή την αγαπημένη σας.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου