Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

Κέικ καρύδας & ανανά




Σήμερα τα πράγματα είναι πολύ λιτά, όπως άλλωστε ότι κάνουμε τον τελευταίο καιρό. Δυστυχώς δεν είναι καιρός για πολλά και περίπλοκα πράγματα μια και δεν περπατάμε καθόλου σχεδόν, δεν πάμε στο γυμναστήριο και ότι τρώμε δυστυχώς δεν μπορούμε να το κάψουμε.
Επειδή ο φόβος μας έχει κυριεύσει δεν ξέρουμε και τι πρέπει να τρώμε από έξω και τι όχι!!!
Άλλοι μας λένε πλένετε και απολυμαίνετε καλά ότι φέρνετε απ΄έξω, άλλοι ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μεταδοθεί κάτι τρώγοντας το.  Άλλοι πάλι λένε, μπορείτε να παραγγείλετε απ΄έξω αλλά να την παραλάβετε με γάντια, να αφαιρέσετε το κάλυμμα, να απολυμάνετε καλά τα χέρια σας και μετά να το φάτε!!!
Επειδή άκρη δεν θα βγάλουμε εύκολα καλύτερα είναι να κάνουμε ότι μπορούμε στο σπίτι έτσι ώστε να περιορίζουμε το άγχος μας όσο γίνεται λιγότερο.΄

Κάντε λοιπόν ένα κέικ, γλυκό ή αλμυρό για το πρωινό σας ή το απογευματινό σας ή να το συνοδεύετε με το καφεδάκι σας, που αυτό το καιρό θα πάθουν τα νεύρα μας όχι μόνο από τις καταστάσεις αλλά και από τους πολλούς καφέδες που πίνουμε την ημέρα.


Ίσως οι φωτογραφίες μου να μην σας εμπνέουν, αλλά ζητώ συγνώμη μια και η διάθεση δεν είναι και στα ουράνια ... ίσως μια μέρα να επανέλθουμε σε ότι γνωρίζαμε και είχαμε για ρουτίνα ή συνήθεια και ελπίζω να μην έχουν αλλάξει πολλά επάνω μας και στην ψυχολογία μας. 
Θα κάνω αναρτήσεις όσες φορές μπορώ ή όσες έχω διάθεση. Ελπίζω να με συγχωρήσετε και να καταλάβει ο καθένας μας ότι καλά είναι να μην πιέζουμε τον εαυτό μας περισσότερο από το κανονικό αυτό τον καιρό.
Θέλω να ελπίζω ότι όλα θα τελειώσουν γρήγορα και θα επανέλθουμε όλοι στην καθημερινότητα μας και στον μικρόκοσμο μας που με τόσο κόπο έχει δημιουργήσει ο καθένας μας. 

Καλό κουράγια σε όλους και καλή δύναμη. Αφού δεν μπορούμε να πάμε πουθενά ας κάνουμε ένα εξωτικό κεκάκι!!!


Υλικά:

200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. βούτυρο αγελάδας
100 γρ. ινδική καρύδα (τριμμένη καρύδα)
3 μεγάλα αυγά
240 γρ. sour cream ή γιαούρτι 2%
1 κονσέρβα ανανά σε σιρόπι ή φρέσκο στην αντίστοιχη ποσότητα
150 γρ. ζάχαρη
1/2 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
1 πρέζα αλάτι


Εκτέλεση:

Προθερμαίνεται τον φούρνο στους 175-180 βαθμούς. Απλώστε σε ένα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί τα 3/4 της καρύδας και ψήστε για 5-8 λεπτά το πολύ μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα (προσοχή μην καεί). Αφαιρέστε από τον φούρνο και αφήστε να κρυώσει χωρίς να κλείσετε τον φούρνο. 
Κόψτε σε μικρά κομματάκι τον ανανά (εάν έχετε πάρει ροδέλες) και στραγγίστε πολύ καλά, πιέζοντας με τις παλάμες σας να φύγουν όλα τα υγρά. 



Στον κάδο του μίξερ χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Χαμηλώστε την ταχύτητα και ρίξτε ένα ένα τα αυγά. Μόλις ομογενοποιηθούν ρίξτε μέσα σε 3 δόσεις το αλεύρι και 2 δόσεις την sour cream ή το γιαούρτι, ξεκινώντας πρώτα από το αλεύρι και τελειώνοντας με αλεύρι. 
Μόλις ομογενοποιηθούν σταματήστε το χτύπημα, ρίξτε μέσα το ψημένο ινδοκάρυδο και τον ανανά και με μια σπάτουλα ανακατέψτε.



Ρίξτε το μείγμα σε μια μακρόστενη φόρμα που έχετε βουτυρώσει και αλευρώσει ή στρώσει με λαδόκολλα, πασπαλίστε την καρύδα που δεν έχετε ψήσει. Ψήστε για 60-70 λεπτά ανάλογα τον φούρνο. Αφήστε να κρυώσει λίγο και ξεφορμάρετε.



Καλή επιτυχία & καλό κουράγιο!







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου