Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Ταρτάκια με γέμιση κρέμας καρυδιού




Μου αρέσουν τα ταρτάκια, έχεις μια ψευδαίσθηση ότι τρως λίγο... καταλαβαίνετε τι εννοώ!!! Τις περισσότερες φορές είναι ανάλαφρα με κάποιο φρουτάκι, άλλες φορές λίγο πιο γεμάτα , με σοκολάτα, ένα είναι το σίγουρο ότι τα ταρτάκια με όποιο τρόπο και να γίνονται είναι ένα απόλυτα καλοκαιρινό γλυκάκι. Τόσο όσο χρειάζεται, χωρίς υπερβολή στην ποσότητα και τόσο ανάλαφρο στην γεύση. 


Τα σημερινά ταρτάκια έχουν κάτι από τα κλασικά αμυγδαλωτά της Μυκόνου, μόνο που αντί για αμύγδαλα έχω βάλει καρύδια για πιο γεμάτη γεύση.




Μπορείτε να κάνετε και τη ζύμη από τα σοκολατένια ταρτάκια που έχουμε δείξει σε προηγούμενη ανάρτηση και απλώς να τα γεμίσετε με την κρέμα καρυδιού, θα είναι εξίσου νόστιμα αλλά και τόσο διαφορετικά!!!

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη

200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ. ζάχαρη
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 αυγό
1 κρόκο αυγού
380 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για τη γέμιση

3 αυγά
220 γρ. ζάχαρη
150 γρ. καρύδια τριμμένα
10 γρ. κονιάκ
1 κουτ. του γλυκού κανέλα σκόνη
μισό κουτ. του γλυκού γαρύφαλλο σκόνη

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει ένα εύπλαστο και λείο ζυμάρι. Το τυλίγουμε με διαφανή μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά. 

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη γέμιση. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να φουσκώσουν. Μόλις γίνει μια αρκετά παχιά κρέμα σταματάμε το χτύπημα και ρίχνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι, την κανέλα , το γαρύφαλλο, το κονιάκ και τα καρύδια και ομογενοποιούμε  απαλά με μια σπάτουλα με κυκλικές κινήσεις 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και απλώνουμε με τον πλάστη σε αλευρωμένη επιφάνεια ή καλύτερα ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες σε πάχος 3-4 χλστ.



Κόβουμε με κουπάτ στρόγγυλα σχήματα και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένα φορμάκια ή ταψάκι για κεκάκια.






Μεταφέρουμε το μείγμα της γέμισης σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και γεμίζουμε τα ταρτάκια λίγο πριν το χείλος τους , γιατί η γέμιση φουσκώνει. Ψήνουμε για 15-17 λεπτά περίπου ή μέχρι να αρχίζουν να χρυσίζουν. Μόλις κρυώσουν αρκετά με προσοχή ξεφορμάρουμε και μεταφέρουμε σε σχάρα για να κρυώσουν τελείως. 
Πιστέψτε με θα ενθουσιαστείτε μόλις τα δοκιμάσετε!!!

Καλή επιτυχία












3 σχόλια:

  1. Εύκολη συνταγή και πρέπει να είναι και πολύ νόστιμα!! Δεν βλέπω την ώρα να τα δοκιμάσω!!!
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα εσυ θα μας καταστρέψεις χα χα!
    Φοβερα :)

    http://beautyfollower.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή