Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Σοκολατένια μπισκότα με γέμιση λευκής σοκολάτας και κρέμας καραμέλας



Τώρα τι να πω γι αυτά τα κολασμένα γεμιστά μπισκότα !!!
Μπισκότα έχουμε κάνει πολλά, δεν το κρύβω άλλωστε με τρελαίνουν. Αυτή η μικρή ψευδαίσθηση που σου δίνουν ότι τρως ένα γλυκό, η γεμάτη γεύση τους, η μυρωδιά που έχουν όταν ψήνονται, η γλυκιά απόλαυση που σου αφήνουν ... ε τι παραπάνω μπορώ να πω εγώ για να σας ψήσω ότι δεν υπάρχει κάτι πιο απολαυστικό από το να πίνεις τον καφέ σου και να απολαμβάνεις ένα θεσπέσιο κουλουράκι, ότι γεύση ή μυρωδιά και να έχει αυτό.


Φανταστείτε τώρα να είναι και γεμιστό!!! Κολασμένα γεμιστό ... μιας και η άσπρη σοκολάτα είναι από μόνη της ένας πειρασμός αλλά και η καραμέλα τόσο απολαυστική.

Εμείς ας κάνουμε πρώτα τα μπισκότα και μετά ας κάνουμε και τη γέμιση. Φυσικά δεν χρειάζεται να σας πω ότι τρώγονται και σκέτα.



Υλικά για τα μπισκότα 

100 γρ. βούτυρο
170 γρ. σοκολάτα γάλακτος τεμαχισμένη
60 γρ. ζάχαρη καστανή
80 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
20 γρ. κακάο σκόνη
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 βανιλίνη
1 πρέζα αλάτι χοντρό
100 γρ. σταγόνες σοκολάτας
150 γρ. σοκολάτα γάλακτος τεμαχισμένη
60   γρ. φουντούκια καβουρδισμένα και χοντροκομμένα
2 αυγά

Υλικά για τη γέμιση λευκής σοκολάτας

200 γρ. λευκή σοκολάτα
100 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
ξύσμα από μισό πορτοκάλι 
ή εναλλακτικά αντί για ξύσμα πορτοκάλι, 1 κουτ. της σούπας τριμμένο ινδοκάρυδο

 Υλικά για τη γέμιση κρέμας καραμέλας 

180 γρ. ζάχαρη
300 γρ. κρέμα γάλακτος
120 γρ. γλυκόζη
75 γρ. βούτυρο αλατισμένο


Εκτέλεση για τα μπισκότα

Σε μπεν μαρί ή στο φουρνάκι μικροκυμάτων λιώνουμε τα 170 γρ. σοκολάτα γάλακτος με το βούτυρο και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει λίγο.
Στον κάδο του μίξερ ή με το μίξερ χειρός χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα τη ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και συμπληρώνουμε τη λιωμένη σοκολάτα. Αφού έχουν ομογενοποιηθεί όλα μας τα υλικά σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε στο μείγμα τις σκόνες μας. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ή ένα κουτάλι και στο τέλος ρίχνουμε και τα φουντούκια, τις σταγόνες σοκολάτας και τα κομμάτια τις σοκολάτας γάλακτος.




Ανακατεύουμε καλά και μεταφέρουμε το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.




Κόβουμε μεγάλο κομμάτι από την άκρη της σακούλας γιατί πρέπει να περάσουν τα φουντούκια και τα κομμάτια σοκολάτας. Αφήνουμε αρκετή απόσταση ανάμεσα στα μπισκότα γιατί απλώνουν αρκετά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 για 12 λεπτά . Αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά και γεμίζουμε με ότι γεύση θέλουμε. Εναλλακτικά αν δεν θέλετε να μπείτε στην διαδικασία να κάνετε γέμιση λευκής σοκολάτας ή καραμέλας μπορείτε απλά να γεμίσετε με μερέντα!!!






Εκτέλεση για τη γέμιση λευκής σοκολάτας.

Σε ένα μπολ τεμαχίζουμε την λευκή σοκολάτα και σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος. Λίγο πριν αρχίσει ο βρασμός αποσύρουμε και ρίχνουμε πάνω από την κομματιασμένη λευκή σοκολάτα, ανακατεύουμε με μια σπάτουλα και ομογενοποιούμε καλά. Ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού ή το ινδοκάρυδο και αφήνουμε να κρυώσει αρκετά για να μπορούμε να την δουλέψουμε. Τοποθετούμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και γεμίζουμε τα μπισκότα μας.


Εκτέλεση για τη γέμιση καραμέλας

Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με τη γλυκόζη. Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε σιγά-σιγά την ζάχαρη και την δουλεύουμε μέχρι να λιώσει. Μόλις αρχίσει να παίρνει σκούρο χρώμα ρίχνουμε σταδιακά και την υπόλοιπη.  Έτσι μόλις τελειώσουμε με όλη τη ζάχαρη και έχει πάρει σκούρο χρώμα αδειάζουμε με πολύ προσοχή την κρέμα γάλακτος μέσα. ΠΡΟΣΟΧΗ  να μην ξεχειλίσει κατά τη διάρκεια του βρασμού. Βράζουμε το μείγμα για περίπου 3-5 λεπτά. Αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Όταν η θερμοκρασία πέσει κάτω από 35-40 βαθμούς ρίχνουμε το βούτυρο και ομογενοποιούμε με ένα μπλέντερ χειρός, γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα και αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά. 
Την κρέμα ίσως να χρειαστεί να την κάνουμε και από την προηγούμενη ημέρα. 
Η συνταγή της κρέμας καραμέλας είναι του Παρλιάρου και την έχει δείξει πολλές φορές στην τηλεόραση. 
Για όποιον επιχειρήσει να την κάνει για πρώτη φορά ας την κάνει σε βαθιά κατσαρόλα καλύτερα μέχρι να πάρει τον αέρα!!! Διατηρείται στο ψυγείο για πάρα πολύ καιρό. Απλά αν έχετε σκοπό να την χρησιμοποιήσετε  για γέμισμα μπισκότων θα πρέπει να την βγάλετε από το ψυγείο τουλάχιστον 1 ώρα πριν. 


Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση








7 σχόλια:

  1. Ο χριστός κ' η παναγία...
    Μου τρέχουν τα σάλια και μόνο που το διάβασα....

    Σμακ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την επόμενη φορά που θα κάνω θα στείλω ένα κουτάκι για το δικό σου μικρό γλυκάκι, πόσο είναι τώρα Βασίλη; Φιλάκια να του δώσεις.

      Διαγραφή
    2. Αααχαχα!
      Η μικρή 18 μηνών. Τον επόμενο μήνα όμως θα έχει και αδερφό, οπότε κανόνισε ;)

      Διαγραφή
    3. Άντε με το καλό Βασίλη, πολύ χάρηκα. Γερό και τυχερό να είναι !!!

      Διαγραφή
  2. Μμμμ τέλεια τα σοκολατένια γεμιστά μπισκότα!!!
    Μας άνοιξες την όρεξη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι μας κάνεις βρε Βασιλική... και πίνω τώρα τον καφέ μου...ξεροσφύρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κορίτσια την επόμενη φορά που θα κάνετε workshop θα σας στείλω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή