Και επειδή χωρίς μπισκότα δεν ζούμε και για εσάς που μου ζητήσατε την σοκολατένια εκδοχή του red velvet crinkle cookies , ετοιμαστείτε για τα σούπερ σοκολατένια μπισκότα!!!
Άρχισε να ανοίγει και σιγά σιγά ο καιρός και φαντάζομαι ότι ήδη θα σκέφτεστε την θάλασσα και ότι αν αρχίσετε έγκαιρα την δίαιτα ίσως και να προλάβετε!!! Εγώ πάντως δεν το σκέφτομαι ακόμα, όχι την θάλασσα , την δίαιτα . . . όμως για να ξέρετε αυτά τα σοκολατένια μπισκότα δεν είναι και πολύ θανατηφόρα. Έχουν λίγη ζάχαρη αρκετό κακάο και κουβερτούρα με 52% κακάο, τα λες και λίγο διαίτης!!!
Καλά μην σας μπει καμιά ιδέα και τα φάτε όλα με μιας.
Είναι όμως λαχταριστά και μαλακά και πεντανόστιμα αλλά κυρίως βοηθάνε στην υπογλυκαιμία!!!
Εγώ τα έχω κάνει σκέτα εσείς όμως μπορείτε να βάλετε και σταγόνες σοκολάτας ή κανένα ξηρό καρπό.
Υλικά:
200 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
85 γρ. βούτυρο
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
3 αυγά
180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
40 γρ. κακάο σκόνη
1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
άχνη για το ρολάρισμα
σοκολατένιες σταγόνες (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι,το μπέικιν και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι , αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα κατσαρολάκι τεμαχίζουμε την σοκολάτα και το βούτυρο και τα τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσουν. Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την εστία και ρίχνουμε μέσα την ζάχαρη ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθεί και αφήνουμε το κατσαρολάκι στην άκρη για τουλάχιστον 5 λεπτά να πέσει λίγο η θερμοκρασία.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε κάδο του μίξερ και ρίχνουμε μέσα ένα- ένα τα αυγά χτυπώντας σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα. Τέλος ρίχνουμε και την βανίλια
Μόλις τελειώσουμε το χτύπημα με τα αυγά, σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα αλεύρι-κακάο ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα.
Μόλις τελειώσει όλο το αλεύρι , μεταφέρουμε το μείγμα σε πλαστικό δοχείο και σκεπάζουμε με μεμβράνη. Τοποθετούμε στο ψυγείο για καμιά ώρα ή μέχρι να σφίξει τόσο που να μπορούμε να το δουλέψουμε.
Τώρα εάν θέλετε να το ετοιμάσετε από το προηγούμενο βράδυ και να τα ψήσετε την επομένη απλώς βγάλτε το μείγμα μισή ώρα νωρίτερα από το ψυγείο.
ΠΡΟΣΟΧΗ το μείγμα ίσως να σας φανεί μαλακό και να κολλάει, έτσι πρέπει να είναι ΜΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΤΕ παραπάνω αλεύρι, θα σφίξει περισσότερο στο ψυγείο.
Βγάλτε μισή ώρα νωρίτερα το μείγμα από το ψυγείο εάν το έχετε αφήσει όλο το βράδυ και με ένα κουτάλι πάρτε μια ποσότητα και κάντε μπαλάκια. Ρολάρετε στην άχνη και τοποθετήστε σε ταψί με λαδόκολλα όπως ακριβώς κάναμε και με τα red velvet crinkle cookies.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 13-14 λεπτά , όχι περισσότερο. Αφαιρέστε από τον φούρνο αφήστε για 2-4 λεπτά και μετά μεταφέρετε σε σχάρα για να κρυώσουν τελείως.
Ωωωωω! !
ΑπάντησηΔιαγραφήΣήμερα κιόλας θα τα κάνω .
Αφού είναι και διαίτης. .....
Φιλάκια πολλά .
Καλή επιτυχία!
ΔιαγραφήΚαλησπέρα σας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα ήθελα να σας ρωτήσω αν μπορούμε να χτυπήσουμε τα υλικά με αυγοδάρτη σε περίπτωση που δε διαθέτουμε κανενός είδους μίξερ.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Και φυσικά μπορείς αρκεί να διαθέτεις γερά μπράτσα, υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που χτυπούν σαντιγί με το χέρι, εσύ γιατί να μην μπορείς να χτυπήσεις απλώς αυγά. Καλή επιτυχία.
ΔιαγραφήΚαλησπέρα σας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυγχαρητήρια για τις ωραίες συνταγές και ευχαριστούμε για τον κόπο που καταβάλλετε για να μας τις προσφέρετε. Ό,τι έχω φτιάξει με βάση τις συνταγές σας έχει γίνει υπέροχο!
Ακολούθησα εχθές τις οδηγίες σας για τα μπισκότα και έγιναν πολύ νόστιμα, με κρούστα εξωτερικά και μαλακά εσωτερικά. Το κρακελάρισμα έγινε επίσης όπως έπρεπε, απλώς σε κάποια σημεία η άχνη υγροποιήθηκε ελαφρώς. Μήπως θα πρέπει να προσθέτουμε άχνη από πάνω και μετά το ρολάρισμα, ώστε να μην προλαβαίνει να υγροποιηθεί στα 14 λεπτά ψησίματος; Τα αποθήκευσα σε μεταλλικό δοχείο για μπισκότα. Έκανα καλά; Και πάλι ευχαριστώ!
Υ.Γ.: Ο εννιάχρονος ανιψιός μου, που είναι ειδήμων στα μπισκότα σοκολάτας, ξετρελάθηκε!
Καλησπέρα και σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου τα λόγια. Εάν προσέξεις τις φωτογραφίες μου πιο πάνω θα δεις ότι και σε μένα έχει συμβεί, είναι γιατί κατά το ρολάρισμα στην άχνη , η άχνη δεν κολλάει το ίδιο παντού. όπου έχει κολλήσει λιγότερο άχνη εκεί και προλαβαίνει να υγραθεί πριν ψηθεί το μπισκότο. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι στο ρολάρισμα, μπορείς όμως όταν τα ψήσεις και μετά να ρίξεις λίγη άχνη εκεί που έχει υγραθεί (εκτός και εάν βρεις αδιάβροχη άχνη). Πολύ καλά έκανες και τα έβαλες σε μεταλλικό κουτί αν και εγώ προτιμώ τα χάρτινα των ζαχαροπλαστείων (αναπνέουν καλύτερα). Και ενημερωτικά εάν σας μείνουν παραπάνω από 3-4 ημέρες (που αμφιβάλω με τον ανιψιό) λίγο θα στεγνώσουν, δεν θα είναι δηλαδή τόσο υγρά (θα είναι πιο μπισκότα).
Διαγραφή