Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Τούρτα Red Velvet για του Αγ. Βαλεντίνου



"Love is in the air" και ο αγαπημένος μας Άγιος πλησιάζει!!!

Από σήμερα και έως την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου όλα έχουν να κάνουν με εκείνη την ημέρα, τι θα αγοράσουμε στο αγαπημένο μας πρόσωπο, τι θα ετοιμάσουμε, που θα πάμε να το γιορτάσουμε.
Ένα όμως έχει την τιμητική του και αυτό είναι το γλυκό εκείνης της ημέρας. Δεν νομίζω ότι θα διαφωνήσει κανένας μαζί μου ότι τίποτα δεν μπορεί να πει καλύτερα το σ΄αγαπώ από ένα γλυκό!!!




Γλυκό κατακόκκινο, γλυκό λαχταριστό και πάνω από όλα γλυκό που σε κάνει να λιώνεις!!! 
Μα φυσικά ένα γλυκό red velvet είναι ότι πρέπει για την περίσταση. Εγώ μια και είμαι λίγο large με τα γλυκά μου είπα να κάνω μια τουρτίτσα. Τώρα όσοι με ξέρουν θα πουν "αφού στο τέλος 3 κουταλιές θα φας" ναι αλλά έχω και τους ΟΠΑΔΟΥΣ  μου!!!

Την βάση την έχουμε είδη κάνει για τα Χριστουγεννιάτικα κεκάκια μας η κρέμα είναι πολύ απλή, τώρα η διακόσμηση είναι θέμα και φαντασία του καθενός.
Θα πάτε στην ανάρτηση Red Velvet προετοιμασία για Χριστούγεννα και θα μοιράσετε το μείγμα σε 3 φόρμες μιας χρήσης διαμέτρου 19,5Χ23 . Ίσως να σας φανεί λίγο αλλά μην ξεχνάτε ότι θα φουσκώσει κιόλας.



Ψήστε στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά το πολύ. Αφαιρέστε από τον φούρνο αφήστε 15 λεπτά να κρυώσουν μέσα στις θήκες και μετά μεταφέρεται σε σχάρα μέχρι να κρυώσουν τελείως.



Με ένα οδοντωτό μεγάλο μαχαίρι αφαιρέστε το φούσκωμα που έχει στο κέντρο ο κάθε δίσκος και προσπαθήστε να είναι περίπου ίδιοι .



Υλικά για την κρέμα:

500 γρ. τυρί κρέμα
100 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
200 γρ. άχνη ζάχαρη
1 βανίλια

300 γρ. χτυπημένη σαντιγί  ( θα χρειαστούν γύρω στα 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά)

Για την διακόσμηση, κόκκινη τρούφα ζαχαροπλαστικής, σιρόπι φράουλας μπορείτε εάν έχετε τον χρόνο να βρείτε και ζαχαρωτά σε σχέδια καρδιάς.


Εκτέλεση:

Χτυπήστε πρώτα τα 500 γρ. κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και τοποθετήστε στο ψυγείο. Για όσους δεν έχουν ξαναχτυπήσει κρέμα γάλακτος σε σαντιγί καλά θα είναι η κρέμα γάλακτος να είναι κατευθείαν από το ψυγείο (όσο πιο κρύα γίνετε) και με 35% λιπαρά για να μπορέσει να γίνει μια παχιά και ωραία σαντιγί.
Σε ένα μεγάλο μπολ ή τον κάδο του μίξερ (αν δεν το έχουμε λερώσει με την σαντιγί) χτυπάμε την κρέμα τυρί για λίγο μέχρι να μαλακώσει, συμπληρώνουμε τα 100 γρ. κρέμα γάλακτος και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγο ακόμη, χαμηλώνουμε  λίγο το μίξερ και αρχίζουμε να ρίχνουμε με υπομονή μια μια κουταλιά την άχνη ζάχαρη. Σταματάμε τακτικά και παίρνουμε με μια σπάτουλα την άχνη που μένει στα τοιχώματα του κάδου. Μόλις τελειώσει η άχνη η κρέμα μας πρέπει να είναι λεία και γυαλιστερή. 



Συμπληρώνουμε 2-3 κουταλιές σούπας σαντιγί μέσα στο μείγμα μας  και με την σπάτουλα απαλά αρχίζουμε να ενσωματώνουμε. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο να ενσωματώνουμε την σαντιγί μέσα στο μείγμα της κρέμα τυριού. 
Τώρα θα ήθελα την προσοχή σας. Αφού έχετε χρησιμοποιήσει τα 2/3 της σαντιγί δοκιμάστε την κρέμα η οποία πρέπει να είναι σφιχτή αλλά να μπορεί και να δουλευτεί. Εάν πιστεύετε ότι δεν χρειάζεται να συμπληρώσετε άλλη σαντιγί μην το κάνετε, αφήστε και 30-40 γρ. σαντιγί (βάλτε την σε ένα αεροστεγές πλαστικό δοχείο και φυλάξτε την στο ψυγείο) όλο και σε κάποιο καφεδάκι θα την χρησιμοποιήσετε. 
Ο λόγος που κάνω αυτή την διευκρίνηση είναι γιατί όλες οι κρέμες τυριού που κυκλοφορούν στο εμπόριο δεν είναι ίδιες, κάποιες έχουν μεγαλύτερη υγρασία από κάποιες άλλες και υπάρχει περίπτωση εάν βάλετε όλη την σαντιγί να αραιώσει το μείγμα σας και να μην είναι τόσο σταθερό.


Πάρτε ένα δίσκο και στρώστε από πάνω το 1/3 της κρέμας,


τοποθετήστε τον δεύτερο δίσκο και πατήστε ελαφρώς με το χέρι και βάλτε και  το άλλο 1/3 της κρέμας 


Τέλος βάλτε τον 3ο δίσκο και πάλι πατήστε ελαφρώς. Σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής βάλτε την υπόλοιπη κρέμα και διακοσμήστε.



Και μην ξεχνάτε δεν είναι κακό να είσαι ερωτευμένος όποια ηλικία και να έχεις!!!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ








3 σχόλια:

  1. Εγώ που είμαι ερωτευμένη με αυτό το γλυκό τι κερδίζω; Εντάξει ξελιγώθηκα βραδιάτικα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ίσα που προλαβαίνεις αύριο που θα έρθεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή