Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Αυγά πασχαλινά βαμμένα με μεταξωτό ύφασμα




Πριν από μερικές ημέρες στην συνηθισμένη μου περιήγηση στο internet είδα κάποια κυρία που έβαφε τα αυγά της με υφάσματα από μετάξι. Μου φάνηκε πολύ εύκολο και μια και είχα μερικά υφάσματα που ήταν μεταξωτά αποφάσισα να το δοκιμάσω.


Όσες από εσάς κερδίσατε κάποιο από τα υφάσματα που είχε η Ύφανση σε διαγωνισμούς είναι ευκαιρία να τα αξιοποιήσετε εάν δεν το έχετε κάνει ακόμη.
Για όσες δεν είχατε την ευκαιρία να κερδίσετε και θέλετε μπορείτε να βρείτε τα υφάσματα στο e-shop της Ύφανσης και για όσες έχετε ήδη κάποια μεταξωτά υφάσματα είναι η ευκαιρία να το δοκιμάσετε ξεφεύγοντας από τα συνηθισμένα.

Λοιπόν αυτά που χρειάζεστε είναι :

1. Διάφορα μεταξωτά υφάσματα που να είναι τουλάχιστον 20Χ20 εκ.
2. Αυγά όσο το δυνατόν πιο άσπρα γίνεται
3. Ένα άσπρο βαμβακερό ύφασμα που θα κόψετε σε ανάλογα κομμάτια όπως τα μεταξωτά
4. Ξύδι
5. Χρώμα ζαχαροπλαστικής ή χρώμα για αυγά εάν θέλετε να τονίσετε περισσότερο τα σχέδια σε περίπτωση που σας βγούνε λίγο αχνά.
6. Σχοινί για το δέσιμο ή κάποιο κορδόνι άσπρο εάν είναι δυνατόν



1. Πλύνετε πολύ καλά με υγρό πιάτων τα αυγά σας να φύγουν όλες οι βρομιές που μπορεί να έχουν επάνω τους, σκουπίστε καλά.
2. Πάρτε το ύφασμα που έχετε κόψει τουλάχιστον 20Χ20 εκ. και τραβήξτε το καλά πριν το δέσετε. Βεβαιωθείτε ότι εφάπτεται πολύ καλά στο αυγό, όσο πιο χαλαρό είναι το ύφασμα τόσο λιγότερο θα αποτυπωθεί το σχέδιο του υφάσματος στο αυγό



3. Από επάνω περάστε και το βαμβακερό ύφασμα το ίδιο σφιχτά.



4. Τοποθετήστε σε κατσαρόλα ή κατσαρολάκι και ρίξτε μισό φλυτζανάκι του καφέ ξύδι. Γεμίστε νερό μέχρι να σκεπαστούν καλά τα αυγά σας



5. Βράστε σε σιγανή φωτιά για 30-35 λεπτά. Σβήστε την εστία και αφήστε για 20 λεπτά ακόμη. Αφαιρέστε τα αυγά από το κατσαρολάκι και μόλις κρυώσουν αφαιρέστε το βαμβακερό πανί και το μεταξωτό. Εάν το αποτέλεσμα δεν σας ικανοποιεί μπορείτε να ενισχύσετε λίγο το χρώμα.

α) Βάλτε σε ένα μπολ λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής της αρεσκείας σας βουτήξτε μέσα τα αυγά για λίγο και αφαιρέστε
β) Πάρτε χρώμα για αυγά ακολουθήστε τις οδηγίες που έχει το πακετάκι αλλά αφήστε μέσα στο χρώμα λιγότερο γιατί θα πάρουν έντονο χρώμα όπως τα κόκκινα της φωτογραφίας. Εμένα βέβαια μου αρέσουν τα κόκκινα αυγά και είπα μην χαλάσω και το έθιμο!

6. Γυαλίστε με λίγο λάδι


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ & ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ







4 σχόλια:

  1. πωπω.. εγιναν πολυ ομορφα!!! και του χρόνου!! Καλο Πασχα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ωραία έγιναν. Πέρσι που δοκίμασα μόνο ένα ύφασμά μου ήταν μεταξωτό και έβαψε ενώ τα υπόλοιπα αυγά παρέμειναν άσπρα και μετά έκανα άλλες τεχνικές. Καλό Πάσχα να έχεις. Αριάδνη AriadnefromGreece

    ΑπάντησηΔιαγραφή