Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Λεμονάτο brownie




Σαν να καλοκαίριασε λίγο και ψάχνω απεγνωσμένα για κάτι γλυκό και δροσερό αλλά παράλληλα και εύκολο χωρίς πολύ δουλειά και πολύ φούρνο.
Ας μιλήσουμε λοιπόν για κάτι δροσερό και εύκολο, για κάτι ζουμερό, μαστιχωτό και κυριολεκτικά σαν brownie αλλά με γεύση φανταστική και λεμονάτη. Και αντίθετα με τα κοινά brownie αυτό έχει και μια στρώση από γλάσο λεμονιού που πραγματικά σε στέλνει !!! συγνώμη για την έκφραση αλλά κάτι πιο λεμονάτο σε γλυκό αμφιβάλω εάν έχετε φάει ποτέ.
Βέβαια η αλήθεια είναι ότι το παραέκανα με το λεμόνι αλλά είπα το κάνεις που το κάνεις δεν το στέλνεις σε άλλη διάσταση το γλυκό σου ... ε και το έστειλα και αυτό αλλά και εμένα που το δοκίμασα.





Το γλάσο λεμονιού είναι απλώς θεικό και κρατάει το brownie ζουμερό. Μπορείτε να το ετοιμάσετε για όποια περίσταση θέλετε από μια γιορτή έως και για πιο απλά πράγματα όπως καφέ με φίλες το απόγευμα. Είναι ένα τέλειο γλυκό για άνοιξη ή καλοκαίρι.
Πιστέψτε με εάν το κάνετε μια φορά θα το ερωτευθεί τε, μετά από αυτό τίποτα άλλο με λεμόνι δεν θα σας συγκινεί!





Υλικά:

150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ. ζάχαρη
2 αυγά
4 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι
140 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ξύσμα από 2 λεμόνια
μια πρέζα αλάτι

Για το γλάσο

110 γρ. άχνη
3-4 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι
ξύσμα από 1/2 λεμόνι


Εκτέλεση:

Στον κάδο του μίξερ (ή με μίξερ χειρός) χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν, ρίχνουμε τα αυγά και χτυπάμε για λίγο, εάν χτυπήσουμε πολύ υπάρχει περίπτωση το brownie να βγει σφιχτό. Τέλος ρίχνουμε το ξύσμα και το λεμόνι χτυπάμε τόσο όσο να ομογενοποιηθούν τα υλικά, σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ταψάκι 20Χ18 ή 20Χ20 ή 24Χ18 που έχουμε βάλει λαδόκολλα και έχουμε καλύψει και τα πλαϊνά για να μπορέσουμε να ξεφορμάρουμε εύκολα.




Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 25-27΄ . 
Αφήνουμε να κρυώσει καλά.  




Ετοιμάζουμε το γλάσο βάζοντας σε ένα μπολάκι την άχνη και ρίχνοντας πρώτα 3 κουταλιές χυμό λεμόνι, εάν η σύσταση δεν σας αρέσει ή είναι πολύ πηχτό ρίξτε και την 4 κουταλιά. Πρέπει να σας πω πως η 4 κουταλιά θα κάνει λίγο ξινό το γλάσο γιαυτό εάν δεν θέλετε να γίνει πολύ ξινό απλώς η τέταρτη κουταλιά ας είναι νερό. Μόλις έχετε την σύσταση που θέλετε ρίξτε και το ξύσμα, ανακατέψτε καλά και απλώστε με μια σπάτουλα επάνω στο brownie για να πάει παντού. 





ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ & ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ








9 σχόλια:

  1. Πωπω, με κόλασες! Είναι η αδυναμία μου τα λεμονογλυκά. Μια ερώτηση μόνο, όταν χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν και να λιώσει η ζάχαρη όπως κάνουμε συνήθως; Γιατί με προβλημάτισε αυτό το "εάν τα χτυπήσουμε πολύ θα σφίξει το brownie".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι δεν θα τα χτυπήσεις μέχρι να αφρατέψουν, θα τα χτυπήσεις λίγο μέχρι να ενωθούν. Γενικά δεν θέλει πολύ παίδεμα αυτό το γλυκό. Καλή επιτυχία

      Διαγραφή
  2. Λατρεύω οτιδήποτε λεμονάτο οπότε πρέπει να το κάνω!AriadnefromGreece!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μπορείς να πεις είναι εύκολο δεν το περιγράφω εγώ εύκολο!! εσένα σκεφτόμουν όταν το έκανα, καλή επιτυχία!

      Διαγραφή
  3. και λεμονι και γλυκο? οκ, τη κρατησα τη συνταγη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ που το αγαπάω το λεμονάκι θα προλάβω κανένα κομμάτι άραγε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. καλά, φαίνεται λαχταριστά αφράτο!!! πρέπει να το δοκιμάσουμε πάραυτα!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή