Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Τάρτα-μπισκότο





Αναρωτηθήκατε ποτέ πόση ποσότητα μπισκότου μπορείτε να φάτε ; πόσες φορές την ημέρα; εάν θέλετε να είναι με σοκολάτα ή όχι; με άσπρη σοκολάτα, με καρύδια, αμύγδαλα, φουντούκια ... και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε ότι μπαίνει σε ένα τόσο μικρό κομμάτι γλυκίσματος ; 
Ε λοιπόν εγώ δεν χρειάστηκε ποτέ να αναρωτηθώ για τίποτα όταν έχει σχέση με το μπισκότο ... παρά μόνο πόσο θα μπορέσω να φάω .
Σήμερα έλυσα και αυτό το θέμα, κάνοντας ένα ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΙΣΚΟΤΟ όσο μια τάρτα! με όλα τα είδη σοκολάτας ! αλλά και με γκανάζ σοκολάτα έτσι για όσους πραγματικά εκτιμούν τα μπισκότα!!! και την σοκολάτα!!!





Δεν θα σας βασανίσω λέγοντας σας ότι πρέπει να κάνετε μικρά μπαλάκια με τον ένα τρόπο ή τον άλλο, απλώς κάντε το ζυμάρι , στρώστε το σε μια ταρτιέρα και αφού ψηθεί κόψτε όσο μεγάλο κομμάτι θέλετε και απολαύστε το!!!
Εντάξει η αλήθεια είναι ότι το παρά έκανα λίγο με την γκανάζ αλλά είναι που τώρα το καλοκαίρι μας λείπουν λίγο τα γλυκά και να ... είπα να το κάνω λίγο πιο λαχταριστό ! Εσείς εάν δεν θέλετε , μην το κάνετε δεν χάλασε ο κόσμος , όμως να ξέρετε ότι η γκανάζ απογειώνει την τάρτα - μπισκότο.
Και εάν νομίζετε ότι υπερέβαλα με την γκανάζ είμαι περίεργη τι θα πείτε για το τεράστιο μπισκότο που έκανα. Ελπίζω να το κάνετε, όπως ελπίζω μια μέρα ότι θα βρω μια αδελφή ψυχή που να λατρεύει τα μπισκότα, όπως εγώ.


Υλικά:

150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. καστανή ζάχαρη
50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 αυγό
250- 260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 βανίλια
1 κουτ. γλυκού σόδα (μαγειρική)
μια πρέζα αλάτι
80 γρ. σταγόνες σοκολάτας
80 γρ. σταγόνες λευκής σοκολάτας
80 γρ,σταγόνες με γεύση καραμέλας (προαιρετικά) 
εάν δεν τις βρείτε και δεν τις βάλετε, βάλτε από 120 γρ. σταγόνες λευκής & σταγόνες σοκολάτας.

τρούφα (προαιρετικά)


Για την γκανάζ

100 γρ. κουβερτούρα
80 γρ. κρέμα γάλακτος



Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170-180 βαθμούς και βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα 24 ιντσών  με αποσπώμενη βάση για μεγαλύτερη ευκολία για το ξεφορμάρισμα. Εάν δεν έχετε κάνει και η απλή ταρτιέρα απλά να προσέξετε το πρώτο κομμάτι λίγο.
Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι με τη σόδα και το αλάτι και αφήστε στην άκρη . 
Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε με το μίξερ καλά τις ζάχαρες με το βούτυρο μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.  Προσθέστε το αυγό και την βανίλια.
Σταματήστε το μίξερ ρίξτε τα 3/4 από το αλεύρι και με μια σπάτουλα ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθεί το αλεύρι στο μείγμα. 



Σε ένα μπολ ανακατέψτε τι σταγόνες και ρίξτε τις στο μείγμα (κρατώντας μερικές για την διακόσμηση), ρίχνοντας και το υπόλοιπο αλεύρι. Ανακατέψτε με το χέρι μέχρι να έχετε ένα λείο και σφιχτό ζυμαράκι.


Απλώστε στην ταρτιέρα φροντίζοντας να καλύψει και τα πλαϊνά τοιχώματα



Ρίξτε τις σταγόνες που κρατήσατε στην επιφάνεια του ζυμαριού και λίγη τρούφα εάν έχετε και ψήστε για 18- 20 λεπτά το πολύ. Αφαιρέστε από τον φούρνο και αφήστε να κρυώσει εντελώς πριν ξεφορμάρετε. Στο μεταξύ ετοιμάστε την γκανάζ. Ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος και λίγο πριν τον βρασμό αποσύρετε και ρίξτε την στην τεμαχισμένη σοκολάτα. Ανακατέψτε , βάλτε για λίγη ώρα στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί, τοποθετήστε την γκανάζ σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και διακοσμήστε. 



Μπορείτε να κόψετε κομμάτια μικρά ή λίγο πιο μεγάλα ή και αρκετά μεγάλα . . .  το αφήνω στην κρίση σας. Είναι φανταστικό για απογευματινό καφέ ή παιδικό πάρτι, ή και για τα μάτια σας μόνο!!!

Καλή Επιτυχία











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου