Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Cupcakes με ανανά και καρύδα




 Σήμερα ας μιλήσουμε εύκολα ... εννοώ να κάνουμε κάτι εύκολο και γρήγορο, νόστιμο και λαχταριστό. Δεν θα μπω στην διαδικασία να σας εξηγήσω πως θα μπορούσατε να κάνετε μόνες σας το icing γιατί είπαμε σήμερα θα κάνουμε εύκολα!!!
Μην πάρετε και ανανά φρέσκο εάν θεωρείται ότι θα κάνετε πολύ ώρα να τον καθαρίσετε, πάρτε μια κονσέρβα. Το παν είναι να γίνει γρήγορα.
Θα ήθελα πραγματικά να το χρονομετρήσετε να δείτε ότι δεν αστειεύομαι ... πραγματικά είναι ένα γρήγορο γλυκάκι.


Εάν δεν θέλετε να το κάνετε τώρα και θέλετε για κάποια δύσκολη ώρα που θα έρθουν οι φίλες και δεν ξέρετε τι να κάνετε, πάρτε τα υλικά βάλτε τα στο ντουλάπι και τα χρησιμοποιείται όταν θα έρθει η δύσκολη ώρα και ας μην είναι φίλες, ας είναι μια υπογλυκαιμία!!!


Τώρα θα ήθελα να σας πως για την ινδική καρύδα, εάν θέλετε να την έχετε σπίτι χωρίς να την χρησιμοποιήσετε άμεσα, να ψάξτε και να βρείτε στο σούπερ μάρκετ συσκευασίες των 100 ή 150 γρ. που είναι πολύ φθηνές και να έχετε την συσκευασία που είναι αεροστεγώς κλεισμένη.  Μην κάνετε το λάθος και πάτε να πάρετε χύμα και απλώς την βάλετε σε ένα βάζο. Πρώτον με το καιρό κιτρινίζει και δεν δείχνει καθόλου ωραία και δεύτερον στεγνώνει και χάνει και την γεύση της και την μυρωδιά της.
Χύμα παίρνουμε μόνο όταν έχουμε σκοπό να την χρησιμοποιήσουμε άμεσα.

Υλικά:

200 γρ. φαρίνα ολικής άλεσης
100 γρ. ζάχαρη καστανή
50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική (λευκή)
200 γρ. βούτυρο αγελάδας σε θερμοκρασία δωματίου
4 αυγά
1 βανίλια
50 γρ. καρύδα (τρίμμα) 
1/2 κουτ. γλυκού σόδα (μαγειρική)
250 γρ. ανανά σε κύβους κονσέρβα (καλά στραγγισμένο) ή φρέσκο ανανά.

1 chocolate fudge icing ( για πιο ευκολία και γρήγορα και για όσες δεν το έχουν και πολύ)


Εγώ συνήθως όταν κάνω αυτά τα cupcakes  μου αρέσει να τα συνοδεύω και με ένα ποτήρι γάλα καρύδας (μπορείτε να το βρείτε στα ψυγεία μεγάλων σούπερ μάρκετ).



Εκτέλεση :

Προθερμαίνουμε τον φούρνο  στους 180 βαθμούς και βάζουμε χαρτάκια στις θήκες για muffins.
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τις ζάχαρες με το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα. Στην συνέχεια ρίχνουμε και την βανίλια,ανακατεύουμε για λίγο ακόμη και σταματάμε το μίξερ.
Ρίχνουμε μέσα  στον κάδο το αλεύρι, τη σόδα και την ινδική καρύδα, ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα και τέλος ρίχνουμε τα κυβάκια του ανανά (κονσέρβα ή και φρέσκο).
Ανακατεύουμε να πάει παντού ο ανανάς και γεμίζουμε τις χάρτινες θήκες σχεδόν μέχρι επάνω αφήνοντας πολύ λίγο από τις άκρες. 
Επειδή το μείγμα έχει αρκετό ανανά και αλεύρι ολικής μην περιμένετε θεαματικό φούσκωμα, ίσα που θα φουσκώσει.




Εάν δεν θέλετε να κάνετε cupcakes και απλώς θέλετε να κάνετε κεκάκια μπορείτε να βάλετε το μείγμα σε μακρόστενες φόρμες καλά βουτυρωμένες και με χαρτί ψησίματος ή ακόμη να κάνετε και κέικ χρησιμοποιώντας την μακρόστενη φόρμα του κέικ ή ένα άλλο μικρό ταψάκι που θα έχετε βουτυρώσει και αλευρώσει καλά.



Εάν κάνετε cupcakes  ή muffins ψήστε για 20-25 λεπτά το πολύ. Εάν κάνετε κέικ ψήστε 40 λεπτά ελέγχοντας  με ένα μαχαίρι στην μέση του κέικ εάν έχει ψηθεί.
Αφήστε να κρυώσουν καλά πριν διακοσμήσετε με το chocolate icing που θα βάλετε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και θα κόψετε την άκρη.
Διακοσμήστε με λίγη καρύδα και λίγο ανανά, που θα φροντίσετε να έχετε κρατήσει.
Μην μου πείτε ότι δεν ήταν εύκολο και γρήγορο; αμφιβάλλω εάν προλάβατε να πείτε τον καφέ σας τώρα που διαβάζετε την συνταγή !!!




KΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ








1 σχόλιο: