Τρίτη 3 Απριλίου 2018

Χορτοφαγική μαγειρίτσα




Το Πάσχα κοντεύει και για σας που δεν είστε πολύ του κρέατος αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σας μια σούπα που όποιος την δοκιμάσει θα καταλάβει γιατί την λέω χορτοφαγική μαγειρίτσα.
Δεν είναι ότι κάθε μέρα μοιράζομαι μαζί σας συνταγές που δεν έχουν να κάνουν με ζαχαροπλαστική!
Αλλά είπα ας κάνω μια υποχώρηση για χάρη των ημερών!
Έτσι φέτος εσείς θα κάνετε τα αυγά και το τσουρέκι και εγώ θα σας κάνω το βραδινό τραπέζι μετά την Ανάσταση!




Όποιος αποφασίσει να την δοκιμάσει δεν θα χάσει, εγώ δεν την κάνω μόνο για το Πάσχα αλλά κυρίως το χειμώνα. Είναι μια σούπα γεμάτη πρωτεΐνες, βιταμίνες και νοστιμιά. 
Καλό Πάσχα λοιπόν να έχουμε και Καλή Ανάσταση και δοκιμάστε την δεν θα το μετανιώσετε!



Υλικά:

1 κιλό μανιτάρια άσπρα
1 1/2 - 2 λίτρα νερό ή ζωμό λαχανικών 
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια
1/2 ματσάκι άνηθο ή τα κλωνάρια από τον μάραθο (εάν έχει)
1 μαραθόριζα μικρή ( φινόκιο) ψιλοκομμένο
1 φλυτζανάκι ρύζι καρολίνα 
5-6 κλωναράκια δυόσμο
2 καρδιές από μαρούλι (μικρές) μέτρια κομμένες
1 σφηνάκι λευκό κρασί
1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι


Εκτέλεση:

Αφαιρέστε  το ποδαράκι από τα μανιτάρια και την φλούδα του μανιταριού τραβώντας από μέσα προς τα έξω.  Η φωτογραφία δείχνει από αριστερά προς τα δεξιά πως το κάνουμε. 



Κόψτε στα τέσσερα και μετά στα οχτώ. Εάν θέλετε πιο μικρά είναι δική σας επιλογή, εγώ θέλω να τα βλέπω τα μανιτάρια. Εσείς μπορείτε να τα κόψετε μικρά όπως το συκωτάκι στην μαγειρίτσα.




Στην συνέχεια ψιλοκόψτε το κρεμμύδι, το κρεμμυδάκι, το φινόκιο (μαραθόριζα), τον άνηθο, τον δυόσμο. Τέλος χοντροκόψτε το μαρουλάκι.



Τοποθετήστε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το λάδι και σοτάρετε πρώτα τα μανιτάρια με το κρεμμύδι. Μόλις  πάρουν λίγο χρώμα ρίξτε το φρέσκο κρεμμυδάκι, το φινόκιο και το ρύζι. Σοτάρετε για 2-3 λεπτά και σβήστε με το άσπρο κρασί. Μόλις εξατμιστεί το κρασί συμπληρώστε στην κατσαρόλα σας το νερό ή το ζωμό. Χαμηλώστε την φωτιά και βράστε για 20 λεπτά. Ανακατεύετε τακτικά.


Εάν πιστεύετε ότι σε αυτή τη φάση είναι αρκετά πηχτή η σούπα συμπληρώστε λίγο ζεστό νερό, αυτό μπορείτε να το ρυθμίσετε ανάλογα με το πως σας αρέσει να τρώτε τις σούπες. 
Μόλις περάσουν τα 20 λεπτά τα λαχανικά σας έχουν βράσει δεν χρειάζεται περισσότερο, ρίξτε μέσα το μαρούλι, τον άνηθο ή το πράσινο μέρος από το φινόκιο (εάν έχει) και τον δυόσμο. Συνεχίστε το βράσιμο για άλλα 5 λεπτά, σβήστε την εστία και αποσύρετε την κατσαρόλα από την εστία. 

Όταν έρθει η ώρα του σερβιρίσματος ρίξτε και λίγο ελαιόλαδο στο πιάτο. Την χορτοφαγική μαγειρίτσα μπορείτε να την κάνετε μέχρι και 4-5 μέρες νωρίτερα και να την διατηρήσετε στο ψυγείο.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ & ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου