Πέμπτη 25 Απριλίου 2019

Γλυκό με φράουλες



Το Πάσχα η μεγάλη αυτή γιορτή της Χριστιανοσύνης, γιορτάζεται με ξεχωριστό τρόπο σε κάθε γωνιά της χώρας και ιδιαίτερα σε ορισμένες περιοχές αναβιώνουν ήθη και έθιμα που δίνουν ένα ιδιαίτερο "χρώμα" στην εορταστική αυτή περίοδο. 
Το "κάψιμο του Ιούδα", οι αλογοδρομίες, οι αυγομαχίες, η αναπαράσταση της Αποκαθήλωσης του Εσταυρωμένου και η Ανάσταση σε νεκροταφεία είναι ορισμένες μόνο από τις παραδόσεις που συνεχίζονται σε πόλεις και χωριά. 


Το ξέρω πως όλοι σας ετοιμάζεστε για το Πάσχα, άλλοι θα μείνουν στις πόλεις μιας και δεν έχουν χωριά ... άλλοι θα πάνε στα χωριά τους να ψήσουν και να έρθουν κοντά στην φύση έστω και για λίγες ημέρες και άλλοι απλώς θα δουλεύουν!
Για εσάς που θα κάνετε Πάσχα στην πόλη και δεν θα πάτε σε κάποιον φίλο ή συγγενή, για εσάς που μάλλον θα είστε ο τυχερός που θα κάνει το τραπέζι σε φίλους ή συγγενείς ... για εσάς λοιπόν έχω ένα γλυκό σούπερ εύκολο και σούπερ νόστιμο! Κυρίως όμως ανάλαφρο και φρουτένιο μιας και όλα τα υπόλοιπα της ημέρας είναι πολύ βαριά.



Το συγκεκριμένο γλυκό μπορείτε να το κάνετε σε όποια παραλλαγή βγαίνει σε γεύση ζελέ ή και σε συνδυασμό γεύσεων. Είναι εύκολο, νόστιμο, ελαφρύ και εντυπωσιακό.



Υλικά:

Για το μπισκότο
120 γρ. μπισκότα πτι-μπερ σοκολάτας
50 γρ. βούτυρο λιωμένο αγελάδας

Για την κρέμα φράουλας
200 γρ. ΦΡΟΥΙ ΖΕΛΕ με γεύση φράουλας (2 φακελάκια)
400 γρ. κρέμα γάλακτος
400 γρ. γάλα 1,5%

Ζελέ φράουλας
100 γρ. ΦΡΟΥΙ ΖΕΛΕ με γεύση φράουλας (1 φακελάκι)
230 γρ. ζεστό νερό
230 γρ. κρύο νερό
8-10 μέτριες φράουλες κομμένες στη μέση



Εκτέλεση:

Πρώτα κάνουμε την βάση, αφού περάσουμε από το μπλέντερ τα μπισκότα για να γίνουν σκόνη, ρίχνουμε μέσα το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύουμε να πάει το βούτυρο παντού και σε φόρμα ή τσέρκι 20-22 εκ. στρώνουμε το μπισκότο στην βάση πατώντας καλά με το χέρι μας ή με τη βάση ενός μικρού ποτηριού. Το τοποθετούμε στο ψυγείο. 

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα και τα ζεσταίνουμε στην εστία. Λίγο πριν αρχίσει ο βρασμός, εκεί κοντά που αρχίζει και αχνίζει, αποσύρουμε από την εστία και ρίχνουμε μέσα τα 2 φακελάκια σκόνης ζελέ φράουλας και ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί η σκόνη ζελέ. Αφήνουμε λίγο να πέσει η θερμοκρασία και το μεταφέρουμε σε κανάτα για να γίνει πιο εύκολη η μεταφορά του στο τσέρκι  ή στην φόρμα. 



Εάν η φόρμα που θα χρησιμοποιήσουμε δεν κλείνει καλά ή θα φροντίσετε όταν στρώνετε το μπισκότο να σφραγίσετε τυχόν κενά ή θα βάλετε αλουμινόχαρτο στο κάτω μέρος της φόρμα ώστε να σφραγίσετε καλά για να μην τρέξει η κρέμα ή οποία θα είναι ρευστή.
Αφού έχουμε μεταφέρει την κρέμα φράουλας στο τσέρκι, το τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες μέχρι να αρχίσει να στερεοποιείται. 
Αφού έχουν περάσει 2 ώρες αρχίζουμε να ετοιμάζουμε το ΦΡΟΥΙ ΖΕΛΕ μας σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού και το αφήνουμε να κρυώνει (αδειάζουμε το περιεχόμενο του φακέλου σε μπολ, ρίχνουμε πρώτα το ζεστό νερό, ανακατεύουμε και μετά ρίχνουμε το κρύο). 



Πλένουμε καλά με τα κοτσάνια τις φράουλες κάτω από τρεχούμενο νερό. Στραγγίζουμε και κόβουμε τα κοτσάνια, κόβουμε τις φράουλες στην μέση, φροντίζοντας να έχουμε επιλέξει φράουλες σχεδόν ίδιες μεταξύ τους.

Συναρμολόγηση
Αφού έχουμε βεβαιωθεί ότι η κρέμα έχει στερεοποιηθεί και το ζελέ μας κρυώσει, ρίχνουμε λίγο ζελέ επάνω στην κρέμα και βάζουμε στο ψυγείο για 1 λεπτό. Το βγάζουμε και ουσιαστικά κολλάμε τις φράουλες επάνω στο ζελέ. Ξαναβάζουμε στο ψυγείο για άλλα 5 λεπτά .
Μετά τα 5 λεπτά ρίχνουμε και το υπόλοιπο ζελέ και ξανά τοποθετούμε στο ψυγείο για ένα βράδυ.
Εάν θέλετε σερβίρετε με σιρόπι φράουλας ή σαντιγί ή ότι εσείς θέλετε.

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ & ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου