Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019

Μπισκότα με Earl Grey blue τσάι & περγαμόντο




Καλό μήνα σε όλους, το πρωινό ξύπνημα και η αρχή μιας δύσκολης μέρας έρχεται σε όλους μας ευκολότερα με την κατανάλωση ενός καφέ ή τσάι. Όμως τι είναι άραγε καλύτερο; Όλοι ξέρουμε πως και τα δύο ροφήματα περιέχουν καφεΐνη. Αυτό που δεν ξέρουν όμως οι περισσότεροι είναι πως η καφεΐνη  που περιέχεται στο τσάι, σε συνδυασμό με την θειανίνη βοηθά στη λειτουργία του εγκεφάλου και χαρίζει διαύγεια, χωρίς να ενεργεί υπερβολικά στον οργανισμό μας, κρατώντας μας σε διαρκή εγρήγορση και διαταράσσοντας τον ύπνο μας όπως συμβαίνει με τον καφέ. 
Η καφεΐνη λοιπόν που περιέχεται στο τσάι είναι 2 και περισσότερες φορές λιγότερη από αυτή που περιέχεται στον καφέ! Η επιλογή λοιπόν είναι δική σας, εγώ απλώς θα βάλω το τσάι και αλλού εκτός από το φλιτζάνι.
Σήμερα θα κάνουμε λοιπόν μπισκότα, ξέρετε από αυτά που τρελαίνομαι και έχω να κάνω και πολύ καιρό! Θα φτιάξουμε μπισκότα με τσάι earl-grey blue και ξύσμα από περγαμόντο. Το earl grey είναι φτιαγμένο από εξαιρετικά φύλλα τσαγιού Κεΰλάνης και αρωματισμένο με φυσικά έλαια περγαμόντου και άνθη κενταύριου (βότανο που τα άνθη του έχουν κυανό χρώμα και είναι βρώσιμα).
Το αποτέλεσμα είναι ένα τσάι που ικανοποιεί όλες τις αισθήσεις με χαρακτηριστική γεύση και άρωμα και φυσικά η περιεκτικότητα του σε καφεΐνη είναι υψηλή γιαυτό εάν αποφασίσετε να αρχίσετε να το καταναλώνετε μην το παρακάνετε!


Το earl grey  έχει πολλές ποικιλίες, εμείς σήμερα θα χρησιμοποιήσουμε το earl grey blue , σε σύγκριση με εναλλακτικά προϊόντα του εμπορίου, το τσάι είναι το οικονομικότερο και το πιο υγιεινό. Έτσι καλά είναι εάν αποφασίσετε να κάνετε τα μπισκότα να τα συνοδεύσετε με ένα ωραίο τσάι.
Την πρώτη φορά που θα μυρίσετε αυτό το τσάι προσέξτε πολύ μην εθιστείτε, απλώς δεν υπάρχει!!!


Δεν χρειάζεται να σας πω τις ευεργετικές ικανότητες του τσαγιού. Ιατρικές έρευνες έχουν αποδείξει ότι το τσάι (πράσινο, μαύρο, λευκό) έχει θεαματικές θεραπευτικές ιδιότητες. Γενικά η κατανάλωση τσαγιού (2-3 φλυτζάνια) ημερησίως βοηθά:
Στην πρόληψη κατά του καρκίνου, προλαμβάνει καρδιακά επεισόδια, ενεργοποιεί το μεταβολισμό και βοηθά να χάσουμε κιλά, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, αυξάνει την πυκνότητα των οστών, βοηθά στην καλή στοματική υγιεινή. 


Τώρα το θέμα είναι εάν δεν βρείτε περγαμόντο στην λαϊκή της γειτονιάς σας παρόλο που είναι ο καιρός τους, σίγουρα θα έχει ο μανάβης σας γιατί πολλές γυναίκες κάνουν αυτό το καιρό γλυκό. Επίσης μπορείτε να πάρετε το ξύσμα του και να το φυλάξετε στην κατάψυξη και να το χρησιμοποιείται στα κέικ ή στα μπισκότα, έχει τόσο έντονο άρωμα που δεν θα πάθει τίποτα στην κατάψυξη.Τώρα εάν δεν καταφέρετε να βρείτε δεν χάλασε και ο κόσμος, βάλτε ξύσμα από πορτοκάλι ή λεμόνι. Απλώς το περγαμόντο κάνει την διαφορά, δίνει το έξτρα άρωμα!
Πάμε λοιπόν να κάνουμε το αγαπημένο μου μπισκότο!


Υλικά:

120 γρ. αλεύρι ζαχαροπλαστικής (μαλακό)
60 γρ. βούτυρο αγελάδας ελαφρώς λιωμένο
50-70 γρ. ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο ή ζάχαρη κρυσταλλική (εγώ δεν χρησιμοποιώ πολύ ζάχαρη)
20 γρ. γάλα αμυγδάλου ή καρύδας
1 κουτ. σούπας τσάι earl grey blue ή earl grey (απλό)
ξύσμα από ένα περγαμόντο
μια πρέζα αλάτι

1. Βγάζει 1 ταψί - 15 μπισκότα, εάν θέλετε περισσότερα απλώς διπλασιάστε την συνταγή.
2. Στην ποσότητα της ζάχαρης μπορείτε να βάλετε μέχρι και 70 γρ. ζάχαρη, απλώς εγώ δεν βάζω πολύ.
3. Αντί για γάλα αμυγδάλου ή καρύδας χρησιμοποιείστε οποιοδήποτε άλλο γάλα έχετε.
4. Εάν δεν έχετε χύμα earl grey και έχετε φακελάκια χρησιμοποιείστε 2 φακελάκια, απλώς ανοίξτε τα και δεν χρειάζεται να τα ρολάρετε με τον πλάστη γιατί είναι ήδη σκόνη.


Εκτέλεση:

Σε μια λαδόκολλα βάζετε το τσάι και περνάτε από πάνω τον πλάστη μερικές φορές μέχρι να θρυμματίσει το τσάι.



Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το βούτυρο που έχουμε λιώσει ελαφρώς, το γάλα καρύδας, την ζάχαρη, το ξύσμα και το τσάι. Με μια σπάτουλα ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ζυμάρι.


Το κάνουμε ρολάκι, το τυλίγουμε σε μια διαφάνεια και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά μέχρι να σφίξει λίγο και να μπορεί να κοπεί. 


Κόβουμε ροδέλες του μισού εκατοστού και τις τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά μέχρι να χρυσίσουν ελαφρώς. Αφήνουμε να κρυώσουν σε σχάρα και σερβίρουμε με τσάι earl grey κατά προτίμηση ή κάποιο τσάι της αρεσκείας σας. Έχουν έντονη γεύση και άρωμα είναι απλώς τα καλύτερα μπισκότα για tea time.



ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου