Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Μπισκότα με πιπεριά Φλωρίνης & ελιές





Πάει και αυτό το Σαββατοκύριακο, όλοι φυσικά θα αισθάνεστε σαν εμένα την Δευτέρα . . . άθλια, γιαυτό θα προσπαθήσω λίγο να σας φτιάξω τη διάθεση κάνοντας αλμυρά μπισκότα . Τα έκανα το Σάββατο και φυσικά χωρίς να είμαστε και πολλοί στο σπίτι την Κυριακή το βραδάκι δεν είχε ούτε ένα για την λιγούρα της Δευτέρας. Λόγω της κρίσης οι πίτσες πλέον είναι απαγορευτικές, όχι μόνο γιατί κοστίζουν αλλά και γιατί πλέον δεν μπορείς να ξέρεις τι έχουν βάλει μέσα . Η άλλη εναλλακτική είναι η πίτσα του Supermarket αλλά και αυτή δεν είναι η καλύτερη λύση που μπορείς να έχεις δεδομένου των συντηρητικών και της άγνωστης συντήρησης τους στα ψυγεία των σούπερ που αν το αναλύσουμε ίσως να μην μας φτάνουν μέρες.


Το να κάνεις μια δική σου πίτσα είναι μια λύση . . . ξέρεις τι υλικά έχεις βάλει αλλά ποτέ δεν ξέρεις πόσο θέλεις να φας . . . και καταλήγεις να χρειάζεσαι στο τέλος μια σόδα παρά ένα ποτήρι κρασί ή μπύρα και η απόλαυση να έχει μετατραπεί σε κραιπάλη άνευ προηγουμένου. 
Εγώ προτιμώ τα αλμυρά μπισκότα ή σνακ γιατί εκτός από το βράδυ με μια μπυρίτσα τρώγονται μια χαρά και για πρωινό ή απογευματινό. Εκτός των άλλων μπορείς να κάνεις μια ποικιλία και ότι περισσέψει να διατηρηθεί σε κλειστό σκεύος πολλές ημέρες . . . τώρα αν ήταν η μικρή μου αδελφή θα έλεγε " να περισσέψουν ; δεν θα είμαστε καλά".
Είναι πιο λαχταριστά από μια πίτσα και σίγουρα πιο υγιεινά από τα πατατάκια που και ποιος από εμάς δεν έχει κάνει προσπάθειες να τα κόψει. Οπότε δεν χάνετε τίποτα να δοκιμάσετε να κάνετε μερικά, συνοδεύστε τα με ελιές ή κάποιο κίτρινο αλμυρό τυρί ή με πατέ ελιάς ή κάποιο καυτερό ντιπ. 
Θα τα απολαύσετε με μπύρα ή κρασί αλλά και όποιο ποτό ή αναψυκτικό διαλέξετε εσείς.
Σε προηγούμενη ανάρτηση κάναμε μπισκότα με μπλε τυρί και καρύδια. Σήμερα θα κάνουμε με ελιές πράσινες και κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης. Μπορείτε να βάλετε αντί για πράσινες ελιές, μαύρες ή ότι έχετε και ότι σας αρέσει περισσότερο.
Την συνταγή την είδα σε εκπομπή του Παρλιάρου μόνο που έχω κάνει την δική μου παραλλαγή βάζοντας την πιπεριά Φλωρίνης και πράσινες ελιές αντί για μαύρες.

Στις φωτογραφίες υπάρχουν και τα κρακεράκια ολικής με μαυροκούκι (μαύρο σησάμι) που θα τα ανεβάσω σε μια επόμενη ανάρτηση.

Υλικά:

250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. ρεγκάτο
150 γρ. βούτυρο αγελάδας λιωμένο (όχι καμένο) ή μαργαρίνη
10 γρ. ζάχαρη
15 γρ. κορν-φλάουερ
5 γρ. χοντρό αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1/2  κουτ. γλυκού ρίγανη
1 κουτ. σούπας γάλα
1 πιπεριά φλωρίνης από βάζο κομμένη σε λωρίδες
10 ελιές  κομμένες σε φέτες



Εκτέλεση :

Στο κάδο του μίξερ ή με μίξερ χειρός ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από τις ελιές και τις πιπεριές και μόλις αποκτήσουμε ένα ζυμάρι προσθέτουμε τις ελιές και τις πιπεριές. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα για να μην μας λιώσουν οι πιπεριές ή με το χέρι ίσα να ανακατευτούν όλα τα υλικά.


Σε λαδόκολλα βάζουμε το ζυμάρι μας και ανοίγουμε φύλλο ενός εκατοστού πάχους.



Κόβουμε σε μακρόστενα ή τετράγωνα κομμάτια ή και όπως σας βγαίνουν (φαίνονται πιο σπιτικά).



Πατήστε και με τη λαβίδα μιας σπάτουλας τα μπισκοτάκια σε διάφορα σημεία για σχέδιο και για να μην σας φουσκώσουν.


Τοποθετήστε σε ταψί με λαδόκολλα ή σιλικόνη και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 
175 -180C για 25 περίπου λεπτά. Μπορείτε αν θέλετε να τα κάνετε και σαν κριτσίνια (θα χρειαστούν 20 λεπτά ψήσιμο ). Ελπίζω να μην σας φάνηκε δύσκολη συνταγή !!!





Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση.




















8 σχόλια:

  1. Μπορώ να φανταστώ τη νοστιμιά τους - υπέροχα υλικά !!!!!! Θα κρατήσω το link της συνταγής !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να είχαμε τώρα 2-3 τέτοια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αχ ναι να είχαμε!!!!! Πάντως θα το δοκιμάσω στα muffins!!!!!!AriadnefromGreece!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ καλή ιδέα, μάλλον το έχεις περισσότερο με τα muffins !!!

      Διαγραφή
  4. Μπήκε στη λίστα! Πάνω στην ώρα Βασιλική που έψαχνα κάτι τέτοιο για μεζέ μπύρας/κρασιού κλπ! Τα υλικά τα έχω όλα, οπότε το επόμενο σ/κ... θα το κάψουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γεια σου Βασιλική! Σε τι ωραία συνταγή σε πέτυχα!
    Λοιπόν, αυτά θα γίνουν μη σου πω και αύριο. Ευχαριστώ για την ιδέα :)
    Φιλάκια από Φιλαδέλφεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή